Färgprakt

Snyggt arrangemang hos Mairo-butiken i Ronneby
[Foto: Hemmakatten]

Hos Mimou/Mairo-butiken i Ronneby råder färgprakt. Det som möter besökarna kan bäst beskrivas som en mustig färgkavalkad från tusen och en natt. Kuddar i olika former. Underbara tyger i siden, sammet, bomull eller linne i limegrönt, cerise, apelsin, mullvad, körsbärsfärgat, guld eller rosa. Här finns en nyans för alla att tycka om. Skålar i regnbågens alla färger som gör dukningen roligare. Hoppas att ni får lika mycket inspiration som jag av bilderna.

Skålar i läckra färgerKuddar
Limegrönt piggar uppCool bordslampa med mönstrad skärm
[Foto: Hemmakatten]

Sedan måste jag säga att det är verkligen snyggt att hänga taklampor i grupp på det här viset som det är gjort i Mimou/Mairo-butiken. Hade jag varit lite mer modig skulle jag ha provat hemma. I alla fall börjat med en stor rund boll i sovrummet. Dessa lampor från Watt & Veke är verkligen vackra och ger ett dämpat fint ljus.

Taklampor från Watt & Veke
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Dukning

Höstdukning i mullvad och lila tonerServetter från Marimekko
Tallrik Corona. Underlägg Cervera.Zinkfat Madam Stoltz
[Foto: Hemmakatten]

Igår kväll bjöd jag min bror på middag. Det var dags nu efter att ha fått avsmaka hans kokkonst ett flertal gånger den senaste tiden. Det blev vegetariskt hösttema, med gott från skog och mark. Förrätten bestod av grillade kronärtskockor med getostcrème och till huvudrätt kantarell- och västerbottenostpaj med en sallad på tomat och avocado. Väldigt gott om jag får säga det själv. Fick instämmande gehör av middagsgästen också vilket är det viktigaste. Det är roligt att anstränga sig när någon annan ska komma och äta middag. När jag äter själv blir det mer snabblagat. Det bästa är att nu har jag paj över så att det räcker i flera dagar. Mums!

Dukningen gick i mullvad och vinrött och jag använde mina nya härligt mönstrade servetter från Marimekko som ger det där lilla extra till dukningen. Ljuslila underlägg från Cervera (som för övrigt har en dukningstävling just nu). Porslin Corona från Rörstrand. Bestick Oval Steel från Boda Nova.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Teprovning II

Mugg från GreenGate & fat från Bruka Design.Kusmi Tea smakar gott!
Prince VladimirFat från Bruka design
[Foto: Hemmakatten]

Jag fortsätter min teprovning av Kusmi Tea´s olika goda smaker. Denna gång är turen kommen till Prince Vladimir. Namnet ger mig en del märkliga associationer som vodkadrinkar, maffia, sol- och vårare och liknande men om jag lägger dem åt sidan för ett ögonblick upplever jag denna smak med citron, kryddor och vanilj som riktigt trevlig i gommen.

Kanske skulle jag testa att dricka te på ryskt vis vid tillfälle. Med en aning skvätt vodka i och ett körsbär för att ge sötma och karaktär. Kanske en annan gång. Tills vidare får denna smak från Kusmi Tea ett rungande Da! ;)

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Dagens stilleben

Dagens stilleben hos HemmakattenPapegojtulipaner
Glaslyktor från Casa Linné
[Foto: Hemmakatten]

Dagens stilleben blir en enkel variant med glas som tema och papegojtulipaner i orange. Klassisk Savoy-skål från Iittala som är lika vacker år efter år samt glasljushållare från Casa Linné. Litografin som skymtar i bakgrunden är av Inger Åberg vars lekfulla och färgglada motiv jag gillar väldigt mycket.

Vacker vas från Iittala.
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Höstglöd

Rönnbär

[Foto: Hemmakatten]

Idag har det varit en sådan där perfekt höstdag. Hög klar luft, måttliga vindar och soligt. Vid lunchtid tog jag en promenad utanför Botaniska Trädgården och alla de härliga färgerna som mötte ögat gjorde mig på gott humör. Jag gillar hösten när dagar är som denna.

Det enda som fattades var en rykande het kopp te och en varm filt men det blev fika inomhus istället. Nu ikväll ser jag fram emot sista avsnittet för denna omgång av The Mentalist. Hur ska tomrummet kunna fyllas framöver? Tur att jag har lagt in en beställning på cdon.com, ett antal härliga filmer kommer snart i brevlådan. Ha en skön kväll!

Utanför Botaniska Trädgården
Annedalskyrkan suddigt i bakgrunden
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Tidlöst

Snygg sjal
[Foto: Hemmakatten]

Jag har en faiblesse för sjalar. Gärna långa, med fina mönster, i härliga färger och mjuka material. På andra och mig själv. Sjalen värmer om halsen och nacken när det nu är kyliga vindar som drar in över landet och det är en vacker accessoar som gärna blir pricken över i till de övriga plaggen. Mina favoritfärger just nu är blått, grått och brunt. När jag såg den här vackra broderade sjalen i skyltfönstret till butiken Lilla Huset fördes tankarna till Paris, särskilt i kombination med det långa halsbandet och den snygga klockan. Tyvärr var det inte öppet denna gång, annars hade risken varit stor att den hade fått följa med hem. Stilsäkert är det i alla fall.

Stilsäker klocka
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Tidningsskörd

Femina nummer 10, 2010.Höstens mysigaste tröja från MCS
FetaostburgareHöstmys
[Foto: Heléne Linsjö (omslag), Meredith Andrews (mode), Ulrika Pousette (mat), Niels Ahlberg (inredning)]

Jag gillar verkligen att bläddra i härliga magasin om inredning och mode. Särskilt heminredningsreportage ger inspiration. Förra veckan kom senaste numret av Femina och där finns en hel del smått och gott att bjuda på. Femina som blandar mode, design, böcker och recept på ett föredomligt inspirerande sätt. Jag fotograferade av de bilder som gav mest inspiration. Som vanligt är det någon annan som har tagit ursprungsbilden vilket anges vid bilden.

Ikväll ska jag sjunka ner i soffan och bläddra igenom ett gäng tidningar och bara njuta!

Kofta Hunky DoryAptitretande ärtsoppa
[Foto: Meredith Andrews (mode), Tine Guth Linse (mat)]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Akvariet

Akvariet på Sjöfartsmuséet
[Foto: Hemmakatten]

Tårtan min bror bjöd på i helgen gav en välbehövlig energikick då vi var ganska utslagna efter besöket på Sjöfartsmuseet med två (väldigt) aktiva syskonbarn. Akvariet med färgstarka tropiska fiskar samt några fina praktexempel från svenska vatten gick hem hos barnen. Särskilt "Nemo"-fiskarna och den imponerande hummern som var big boss i sin vattentank. Inte konstigt kanske sedan den huserat i akvariet sedan 2008.

Vi hittade Nemo! 
 Big boss
[Foto: Hemmakatten]

Akvariet står för den stora behållningen på museet i mitt tycke. Jag rekommenderar det som en trevlig familjeaktivitet för små och stora barn. Förutom det fanns det tyvärr inte mycket annat roligt att titta på. En aning torrt för att ha med svensk sjöhistoria att göra. Kanske blir det bättre när ombyggnationen är klar nästa år. Då lyckas Marinmuseum i Karlskrona många sjömil bättre. Men men, man kan inte få allt. Trots allt finns ju en bild på Håkan Hellström i sjömansdräkt i en av salarna. Vet inte om det var en pik eller om han redan ska anses vara en svensk raritet. Jag försöker att se det som ett uttryck för Göteborgshumor...

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Smarrigt

Choklad- och valnötstårta. Mumma!
[Foto: Hemmakatten]

I helgen ville brodern bjuda på fika och det tackade vi inte nej till. En egenhändigt bakad väldigt smarrig choklad- och valnötstårta. Den smakade ljuvligt med en klick grädde till. Chokladen smälte i munnen och valnötterna gav en fin kontrast både i smak och tuggmotstånd. Försökte tigga till mig en bit ikväll igen men den var redan slut. Försvinnande gott med andra ord!

Sockerkicken behövdes då vi alla var lagom utslagna efter dagens äventyr. Berättar mer senare =cliff hanger. ;)

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Hemma hos

Vackert vardagsrum med kamin med glas åt både kök & vardagsrumHavsutsikt
[Foto: Hemmakatten]

Jag har en god vän vars inredningsmak är oklanderlig. Hon blandar designklassiker från Fritz Hansen, Swedese, Svenssons i Lammhult, Design House Stockholm och Moooi med snygga möbler och inredningsdetaljer från Mio, Home Company, IKEA, Mairo med flera! En del köps nytt, annat fyndas till bra priser på Blocket. En inredningsfilosofi jag verkligen delar.

Varje gång jag kommer till detta hemtrevliga hem slås jag av hur smakfullt och vackert det är. Dessa fyra bilder ger inte rättvisa till det fina funkishuset med dess snygga inredning på långa vägar men ni får en aning om den underbara stilen. Kanske kan jag ta mer bilder nästa gång jag är på besök? Om inte Sköna Hem eller Elle Interiör hinner före förstås. :)

På bilderna
- Rottingstolen som syns på första bilden heter Frog. Läckert med kamin som har fönster åt båda håll!
- Skärmgardinerna på bilden ovan är ifrån Ann Ibstein.
- Färgstarka kuddar från Designer´s Guild och de enfärgade från Home Company (nedan).
- Den maffiga taklampan görs av Moooi och heter Random Light.
- Tavlan är egentligen en rullgardin från 70-talet design Åke Arenhill.


Färgglada kuddar i soffan, bla från CeannisKlassiker från Moooi - Random Light & 70-talstryck
[Foto: Hemmakatten]

Vill ni se den snygga hallen, kolla här!

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Vintage

Vintage i kombination med ny design hos Mimou/Mairo i Ronneby
[Foto: Hemmakatten]

Vintage inom inredning har varit stort ganska länge men det är inte så ofta det syns ute i butik. I alla fall inte kombinationen nytt & second-hand. Det brukar vara antingen eller. Butiken Mimou/Mairo i Ronneby är ett inspirerande undantag som blandar vintage med modern design. Precis så som jag själv gillar att göra, eller att se hemma hos andra. Att bara köpa ett möbelbutikskoncept eller inredningsstil från en tidning eller genre rakt av kan lätt bli opersonligt. Att blanda gammalt och nytt från olika håll och tidsepoker skapar hemtrevnad och en personlig stil. Låt second-hand, arvegods, loppisfynd samsas med IKEA, designklassiker och kända formgivare. Det blir en kreativ kombination som ger hemmet ett unikt utseende.

Hemmakatten gillar second-hand! Gärna i kombination med modern formgivning.
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

The Marriage Ref

The Marriage Ref - nytt underhållningsprogram i TV3
[Foto: IMDb.com]

På lördag är det dags att hälsa välkommen till Relationsdomaren i Jerry Seinfelds tappning. Och att döma av förhandsreklamen kommer det att bli heta diskussioner, kända gäster och galna infall. Jag tycker att det verkar rätt kul. Situationer från pars relationer bedöms av en kändispanel som får säga vad de tycker i saken och på vems sida de står. Men det slutliga ordet, och domen om vem som har rätt, fattas av domaren, Jerry Seinfeld själv.

Jag tycker alltid att det är roligt att höra andra prata om relationer och där de delar med sig av sina erfarenheter. Det blir ett bra tillfälle att jämföra med sina egna åsikter och värderingar. Nu är det den lättsamma varianten av relationsprat det kommer att bli, det är ju trots allt ett (amerikanskt) underhållningsprogram, men det kan säkert ge en viss behållning. Åtminstone kanske det leder till några goda skratt och det är ju aldrig fel. Jag kommer att ge The Marriage Ref/Relationsdomaren en chans denna lördag i alla fall.

TV3, lördagar, kl 21.00

Amanda Peet - kändistyckareJerry Seinfeld - relationsdomaren
[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Fredagsfatet

Fredagsfatet med härliga grönsaker
[Foto: Hemmakatten]

Jag kan inte se mig mätt på detta fat med dignande innehåll som pryder köksbordet. De vackra grönsakerna i sina fantastiska färger. Goda är de också efter tillagning. Inspiration till matlagningen som förhoppningvis kan skapa stordåd i köket. Och dessutom estetiskt tilltalande för ögat.

GrönsaksfrossaLöpare från Linum
Ljus från Sia. Hjärta från Vävra.Inspiration i köket
[Foto: Hemmakatten]

Det runda zinkfatet med utstansat kantmönster görs av Madam Stoltz och den mullvadsfärgade ostronskålen kommer från Mateus. Blockljus från Sia och keramikhjärta från Vävra.

Tack för alla fina kommentarer till tidigare inlägg. Jag besvarar dem senare ikväll då jag nu ska möta upp syskonbarnen för en hel del bus.

Hoppas att ni alla får en trevlig helg!


Ostronskål från MateusZinkfat Madam Stoltz
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Smultronstället

Marias Konsthantverk & presenter
[Foto: Hemmakatten]

Hemmakattens favoritbutik nummer ett vad gäller söta arrangemang och ljuvliga inredningsdetaljer är Marias Konsthantverk & presenter. Därför är jag väldigt glad att trevliga ägarinnan Maria låter mig fotografera i butiken när jag är på besök. Då kan jag ta med inspirationen och glädjas åt den underbara interiören även hemifrån.

Zinkbricka Madam StoltzSöta blommor i limegröna vaser
Söta saltkar
[Foto: Hemmakatten]

Det är som en dröm att gå omkring hos Marias. Det är en personlig bohemisk känsla som genomsyrar hela butiken. Det märks att det är en stilsäker hand bakom varje detalj och skyltning. Jag hoppas att ni blir lika inspirerade som jag. Marias Konsthantverk & presenter är den bästa inredningsbutiken i Karlskrona (och kanske i hela landet?) när det kommer till romantisk inredning och vackra stilleben. Ett smultronställe helt enkelt!

Hortensia i fin zinkkruka
Franska tvålarGlaskupa från Krasilnikoff
Zinkbåge från KrasilnikoffPlättar i luften
Vackert arrangemang hos Marias presenter i Karlskrona
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Teprovning

Bordslöpare från Linum
Blockljus från Sia HomeAnastasia i temugg från Vävra
[Foto: Hemmakatten]

Ville bara meddela att teprovning pågår. Smaken Anastasia från Kusmi tea blev det idag. Ett svart Earl Grey-te med inslag av citron och blommor. Klart godkänd med en aning syrlig eftersmak.

Ikväll tog jag en spontantur till butiken Store. Jag vill bestämma mig angående vilken ny soffa det ska bli till hemmet. Det är ett stort och viktigt inköp som måste blir rätt. Soffan ska hålla i många år, både i sittkomfort och utseende. Väldigt svårt. Beslutet får mogna fram och tills dess kommer jag att vara en frekvent besökare i butiken. Om jag känner mig själv rätt kommer det att bli ett antal fler provsittningar och tygjämförelser. Ni får gärna hjälpa mig och tycka till om alternativen!

Det blev ingen soffa hem den här gången men väl fina blockljus från Sia. De murriga färgerna syns kanske inte i kvällsljuset men det kommer fler bilder. Ljusens färger matchar den nya randiga löparen från Linum.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Middagsmys


[Foto: Hemmakatten]

Under helgen som gick blev jag bjuden på en väldigt god middag. Fläskfilégryta med broccoli & ris. Mustiga höstgrytor är det bästa som finns. Gott att äta andras mat också. Andra kombinationer och smaksättningar än vad man själv gör. Dagen var i alla fall trevlig och det blev mycket stoj och bus med barnen i huset.

Jag tycker arrangemanget med äpplen i glasskål och ljuslyktor känns väldigt mycket höst på ett enkelt och vackert sätt. Gillar den röda tråden i konstellationen, i detta fall de vita frostade ränderna i glasobjekten.

Levande ljus hör hösten tillGod höstmiddag med fin dukning
Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Brottet II

Sofie Gråbøl som kriminalaren Sarah Lund i Brottet
[Foto: Tine Harden/DR från Expressen.se]

Underbart! TV-hösten är räddad. Idag startar fortsättningen på den välgjorda och spännande danska kriminalserien Brottet. Tio nya avsnitt visas i SVT1. Även denna gång är kriminalpolis Sarah Lund [Sofie Gråbøl] i centrum då hon kallas in till en mordutredning där en kvinnlig advokat mist livet. Förra omgången av den här danska toppserien satt jag som naglad varje vecka för att följa dramatiken i jakten på en mördare med anknytning till Köpenhamns politiska maktelit.

Denna gång är det som sagt ett oförklarligt mord på en jurist som ska lösas. Polisutredningen har gått bet och Lund specialrekryteras på grund av sin skicklighet och framgång med det förra fallet. Hon jobbar inte i Köpenhamn längre utan har flytt storstan för en mindre by och är väl måttligt intresserad av att återvända till sin gamla arbetsplats. Men som vanligt kan hon inte stå emot när viljan att lösa brottet blir större och viktigare än allt annat. Ett nytt gäng kriminalare flankerar henne i säsongens utredning och hennes arbete blir minst lika intensivt och våldsamt som förra gången.

Jag är väldigt glad över att danskarna bestämde sig för att producera ytterligare en säsong av Brottet. Något mer nervkittlande, intrigspekulerande och intressant har sällan skådats. Så från och med idag är onsdagar kl 21.00 en helig tid!

Andra säsongen av danska succéserien Brottet med Sofie Gråbøl i huvudrollen.
[Foto: Tine Harden/DR från Billedbladet.dk]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kusmi Tea

Kusmi TeaOlika smaker ska nu prövas för att kora en segrare.
Vacker skål från MateusSkål från Grandma´s
[Foto: Hemmakatten]

På väg hem idag gick jag förbi Krypton Form. Vad mycket snyggt det finns där. Nu hade jag inte med mig kameran så det får bli bilder därifrån en annan dag. I butiken fastnade jag för burkarna från Kusmi Tea. De är väldigt snygga i designen. Som den tedrickare jag är, är jag också nyfiken på om innehållet smakar lika gott som utsidan utlovar. Jag ville inte inhandla en burk rakt av då jag aldrig har provat smakerna förut och då de kostar en slant, så det fick bli engångspåsar hem istället. När jag har bestämt vilken sort jag gillar bäst då ska en Kusmi-te burk så småningom stå även i mitt kök.

Idag har det annars varit en sådan där perfekt höstdag i Göteborg. Klar, kall luft och sol på klarblå himmel. September när den är som bäst. Jag har fått frågan om jag kan tipsa om butiker & trevliga ställen i Karlskrona, och det tycker jag var en rolig idé. Kommer att göra ett inlägg snart om det. Ha en skön kväll! Nu blir det tv för min del: Halv åtta hos mig som sänds från staden som alltid ler, ja just det, Göteborg! :)

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Droppar

Just dessa droppar säljs hos Marias presenterDroppar från Sturehofs krukmakeri
[Foto: Hemmakatten]

En trevligare variant av droppar är dessa vackra alster i keramik. Jag är inte helt säker på tillverkaren men tror att det är Sturehofs krukmakeri. Just dessa droppar finns hos Marias presenter. Ska försöka ta reda på formgivaren under dagen. Under tiden njuter jag av den glänsande glasyren och känsliga formgivningen. Finns i flera färger och pryder verkligen sin hylla, sitt matbord eller fönsterbräde.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Regntunga skyar

RonnebygatanBorgmästarkajen
Karl XI grundlade KarlskronaShopping finns det gott om
[Foto: Hemmakatten]

I Göteborg stavas hösten med fyra bokstäver, nämligen REGN. Idag har det öst ner. Och blåst. Känns verkligen att det är en kuststad. Ungefär likadant väder var det en av kvällarna i Karlskrona i helgen, men jag måste säga att även regntunga skyar kan ge en stad ett vackert skimmer. Blött blir det onekligen men även en speciell (foto)stämning infinner sig. Jag promenerade en hel del och här kommer några ögonblicksbilder från örlogsstaden Karlskrona - del 1. Som fotointresserad tycker jag om att se himlens skiftningar i och med att skymningen är i antågande och vädret vänder. Från en ljus, blåstrimmig himmel till en mörk, tyngre grå. 

Regntunga skyarHimlen blir mörk & öppnar sig
BorgmästarfjärdenBorgmästargatan
[Foto: Hemmakatten]

Enda fördelen med dessa regniga höstdagar och kvällar är att det är hur mysigt som helst att komma hem, tända upp ljus, göra sig en kopp te och krypa upp i soffan. Innemys med gott samvete helt enkelt. Hoppas nästan på regn imorgon också bara av den anledningen...

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Nytt från Lexington

Snygg bäddning från Lexington

[Foto: Hemmakatten]

Här kommer ett första smakprov från mitt besök i den stora och härliga Mairo-butiken i Blekinge. Ett mecka för inredningsintresserade! Snygga skyltningar, fräscha bäddningar, kreativ formgivning. Här finns Mairo och Mimous egna produkter förstås men även 10-gruppen, Miljögården, lamptillverkare och mycket mer.

Jag styrde rätt snabbt stegen till Lexington-avdelningen då deras fräschör är slående. Klassiska färger som vitt, rött och blått. Ränder och rutor som så klart för tankarna till amerikansk östkust. Gillar att det finns det mesta till hemmet; bäddtextilier, servetter, handdukar, porslin, kuddar, bordsunderlägg mm!

Härligt bord med produkter från LexingtonPorslin från Lexington
Snygga kuddfodralHanddukar
Lexington hos Mairo-butiken i RonnebyFörvaringsaskar
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Inspirationsrunda

Vackra ljuslyktor som matchar den fina kuddarna
[Foto: Hemmakatten]

Dagen visade sig bli en riktig inspirationsrunda. Först besök i Mairo-butiken i Ronneby (bilder kommer imorgon) och sedan hem till vänner för fika i deras mysiga hus. Jag gillar vardagsrummet där de vackra ljuslyktorna på Flower-bordet matchar de söta kuddarna från Anna O & den coola 50-talsfotöljen. Det är så här söndagar ska vara. Trevligt umgänge, inspiration till inredning och tankar/idéer om livet framåt.

Nu blir det soffmys. Jag kommer att växla mellan valvakan och filmen Music & Lyrics på TV3. Kanalen som denna helg verkar ha Hugh Grant-tema. Filmen Notting Hill igår och romantisk komedi idag. Jag gillar Music & Lyrics av många anledningar. Vill du veta varför - läs min filmrecension. Hade politiker sett ut mer som Hugh Grant hade vi nog haft 100% röstdeltagande, i alla fall från det kvinnliga könet. Och jag hade gått med i hans parti. Han behöver säkert en personlig assistent som håller reda på alla beundrarbrev, och ja just det, det politiska programmet. ;)

Retrofotölj i bakgrundenBordet Flower
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Färgglatt

Liro - hemdesign & konstgalleriMuggar från Iittala
Löpare från LinumSnygg duk från Linum
[Foto: Hemmakatten]

Jag gillar de lite mustigare, djupare och varmare färgerna som dyker upp under hösten. Jag har tidigare skrivit om höstens färg lila, men det finns fler glödgande nyanser som sprakar och sätter färg på denna årstid. Dessa muggar från Iittala tycker jag är ett bra exempel. Den snygga skyltningen finns hos LIRO, en inredningsbutik som anstränger sig för att ta in klassiska märken som håller år efter år.

De läckra muggarna från Iittala matchas av en enfärgad lilafärgad och en randig löpare samt vacker duk från Linum. Den randiga färgkombinationen är verkligen höst för mig. På ett positivt sätt.

Duka till hösten med Iittala & LinumKlassiskt moderna möbler hos Liro
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Hotellfrukost

Hotellfrukost på Hotel CarlscronaKaminen tyvärr inte igång nu på morgonen

[Foto: Hemmakatten]

Fenomenet matbuffé = äta mer än vanligt kan appliceras på mig. Jag brukar aldrig äta mer än två smörgåsar till dagens första mål men nu när jag bor på hotell och har en härlig frukostbuffé som väntar på morgonen får jag plötsligt en väldig aptit. Både yougurt med musli, ägg och frukt slinker ner som om jag aldrig har sett mat innan. Gott är det och vad skönt att någon annan ställer fram och dukar av. Lyx! Det enda som fattades var sprakande lågor i kaminen.

Snart är Karlskrona-sejouren slut för den här gången men några inlägg till med Blekinge-bilder ska jag väl hinna med. Förutom resan hem idag står umgänge med vänner på programmet. Hoppas ni alla får en skön söndag & röstar om ni inte har gjort det!

Härligt med frukostbuffé
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Swedese-träd

Läcker formgivningTree från Swedese
[Foto: Hemmakatten]

Det här snygga trädet har en god vän i sin hall. Tapeten bakom med lövmönster passar perfekt och lyfter fram trädets form. Swedeses designklassiker Tree finns både som fristående golvmodell och för montering på vägg. Tree görs också i två storlekar. Den här större modellen samt en mindre variant, som t.ex. kan stå bredvid till de mindre barnen. Väldigt snygg och stilren! Hoppas ni alla har en skön helg.

Här lyser solen och jag ska om en stund försöka hinna med second-hand innan det blir besök hos goda vänner. Ha en fin dag!


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Höstens färg hos Maria

Underbar dukning hos Marias presenter
[Foto: Hemmakatten]

Det verkar stå ganska klart att höstens färg är lila. Även vinröda toner verkar gå hem. Så allt från ljung, körsbär till lavendel fungerar som fräscha accentfärger i höstens inredning. Idag besökte jag min favoritbutik, Marias Konsthantverk & presenter. Som vanligt är det som en ljuvlig dröm att gå runt i butiken och hänföras och inspireras. Verkligen en upplevelse på många plan. Det som jag direkt kände tilltalade mig i butiken var den vackra dukningen i vitt och lila. Snyggt, balanserat och höstligt intagande! Lägg märke till den söta ljungbollen i skålen på tallriken. En dukning som ger mersmak, inte sant?

Ljushållare Madam StoltzLila skål från Gerbera
LjungbollLevande ljus höjer stämningen vid middagsbordet
Rosor pryder bordetMarias presenter  - inspiration året runt!
[Foto: Hemmakatten]

Det vita porslinet är från Olsson & Jensen, ett nytt trevligt tillskott bland leverantörerna hos Maria. De små lila skålarna samt lila keramiken för övrigt designas av GerberaNyblom & Kollén gör de fina lila bordstabletterna. Smäckra vinglas i fransk stil görs av Greengate. Blommiga ljushållare från Madam Stoltz.

Tallrikar från Olsson & Jensen
Vacker keramik från GerberaLila accenter i servetter & ljus
Smycka bordet med blomsterBordstablett från Nyblom & Kollén
[Foto: Hemmakatten]

Söker du vackra inredningsdetaljer till hemmet och till höstdukningen föreslår jag att du tar en tur till Marias presenter och låter dig förföras av alla underbara stilleben och arrangemang som finns i butiken. Och särskilt tycker jag att du ska insprieras av höstens vackraste dukning. Det gör i alla fall jag!

Höstinspiration till dukningen hos Marias presenter
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


På plats

På plats i KarlskronaUtsikt från hotellrummet
[Foto: Hemmakatten]

Då var jag på plats i den vackra sjöstaden Karlskrona igen och jag slås som vanligt av hur mycket jag gillar att se det böljande , glittrande vattnet överallt. Inbjudande på något vis. Hotellet jag bor på är trivsamt och det bästa av allt, alla måltider ingår. Frukost, eftermiddagsfika och kvällsbuffé. Rena förtjänsten rent ut sagt. I mitten av matsalen finns en fin kamin med sprakande brasa. Mysigt på morgonkvisten och hemtrevligt på kvällen. Hoppas kunna ta en bild där senare idag (lite diskret så där...).

Hotel Carlscrona
heter stället och ingår i Clarion Collection-kredjan. Hotellet ligger precis vid gästhamnen vid infarten till staden. Utsikten från mitt hotellfönster är klart godkänd. Båtmaster som svajar i vinden och en blå vågig remsa av havet.

Hotell Karlskrona, Clarion CollectionDe marina inslagen märks i interiören, bla på tapeterna
HemtrevligtUtsikt
[Foto: Hemmakatten]

Som ni märker lyckades jag få till uppkoppling ändå...Härligt!

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Söt blomma

Kruka från Blomsterhuset i BollebygdSött hjärta
Stålhjärtan som dekorationTålig peperoni-växt
[Foto: Hemmakatten]

Jag kan inte låta bli att visa några ytterligare detaljbilder på min favoritplantering just nu. Kruka och rosa hjärta från Blomsterhuset i Bollebygd. Detta är en butik som ni inte får missa. Hur mycket fint som helst i hela butiken! Stålhjärtan som dekoration från Balders Hage (som just nu har skyltat om till mycket höstfräscht i butiken). Växten peperoni är både söt och tålig. Jag gillar de runda ljusgröna bladen och att växten passar både i planteringar och som solitär.


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

På väg

Matchning
[Foto: Hemmakatten]

Senare idag bär det iväg några dagar till Blekinge. Ska bli skönt med miljöombyte och kul att hälsa på goda vänner. Sedan ska jag absolut ta mig tid att titta i några av mina favoritbutiker, särskilt alltid lika underbara Marias presenter. Därifrån hämtar jag inspiration. Hoppas kunna visa några fina bilder senare.

När jag packade mina teknikprylar märkte jag att de som av en händelse matchar varandra väldigt bra. Kanske har jag undermedvetet valt dessa för att de ska passa ihop. Nåja, rött piggar upp tillvaron och hösten. Mer färg denna årstid är mitt motto.

Det blir kanske en ofrivillig bloggpaus några dagar då Telia och Posten tyvärr tar väldigt lång tid på sig att skicka mitt beställda mobila bredband. Verkar som om en del tar snigelpost lite väl bokstavligt. Trist! Ska se om jag får fatt i uppkoppling på östkusten. Ha en fin helg om vi inte hörs innan!

- Targus laptopfodral i svart med röda sömmar från Kjell & Co.
- Min senaste älskling; en röd Sony Ericsson X10 Mini Pro. Den har revolutionerat mitt teknikanvändande!
- Röd dragväska från Centralstationens väskaffär. Ett nödköp som blev väldigt lyckat.

Laptop & fodral samt nya mobilenPå väg
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Favoritmuggen



[Foto: Hemmakatten]

Favoritmuggen just nu, som jag dricker mitt morgon- och kvällste ur, är den här vackra mörkblå muggen från Vävra. Jag passade på att fynda när det var utförsäljning i helgen. Du har också chansen, försäljningen håller på ända fram till den 18 september. Jag tyckte om muggen direkt när jag såg den i butik. För dess fläckiga gröna mönster på djupblå botten och dess fina runda form. Skön att hålla i och dricka ur. Nog så viktigt för en storkonsument av te som jag. Teförvaringen gör Bruka design.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Balkongmys

Rosa på balkongen
Kudde från GreenGateMugg från Vävra
[Foto: Hemmakatten]

Det är fortfarande skönt att sitta utomhus när vädret tillåter. Idag var det sol på förmiddagen så jag passade på att styla om balkongen i rosa. Det blev några olika varianter med skillnad i hur vissa detaljer arrangeras. Det var inte speciellt varmt men med många filtar och varmt te i koppen gick det bra att hålla värmen. Ungefär 10 minuter efter att jag tog bilderna började regnet dugga...Men det blev en liten stunds mys i alla fall!

Små ändringar i arrangemanget
[Foto: Hemmakatten]

På bilderna
- Rutig rosa duk samt blommig rosa söt volangkudde, båda från Green Gate och inhandlade hos Balders Hage.
- Randig filt från Himla, cerise filt är arvegods och ljusrosa filt från Hemtex.
- Vit kruka och ljuslykta i zink från Blomsterhuset i Bollebygd.
- Vit keramikmugg med hjärta från Vävra.
- Glaskoppar Madam Stoltz och GreenGate-servetter från Marias presenter.

Små ändringar igen i stylingenRosa!
Lykta från Marias presenter & filt Hemtex
Glashållare Madam StoltzServett GreenGate
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Doftpresenter

Först vill jag bara säga att vad glad jag är att så många nya läsare har hittat till min blogg Hemmakatten! Det märks verkligen i besöksstatistiken när ett inlägg kommer på blogg.se:s förstasida. Kul att så många av er också har kommenterat The Mentalist. De flesta av oss är ganska rörande överens om Simon Bakers och seriens förtjänster ;) 

Hoppas att några av er återkommer till min blogg fler gånger. Jag har i alla fall hittat några nya härliga bloggar bland er som har kommenterat som jag kommer att besöka igen.

Present från Elle Interiör
[Foto: Hemmakatten]

När jag förlängde min prenumeration på ELLE Interiör senast blev jag erbjuden en extra present om jag valde att fortsätta ett helt år. Måste säga att jag gillar att magasinet anstränger sig lite extra för att behålla sina trogna läsare. Jag hade ändå tänkt förnya prenumerationen men blir en smula gladare av dessa små doftpresenter. Fler tidningar borde följa detta agerande. Inte bara ge lock-gåvor till nya prenumeranter utan även "belöna" de som fortsätter att beställa år efter år.

White grapefruit & May ChangSer fram emot den här doften på huden & i håret
[Foto: Hemmakatten]

Dessa godingar blir i alla fall perfekta att ta med sig under helgens stundande resa till Blekinge. Doftrikt i behändig necessär-storlek. Vill nästan inte öppna de små söta förpackningarna. Ganska många bilder blir det men jag tycker att det är väldigt kul att experimentera med komposition och kameravinklar. Ha en fin onsdag!

Söta paketDofttrio
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kalimera

Musslor & scampiLammlägg hos Kalimera
Spartansk inredningOxfilé
[Foto: Hemmakatten]

Kalimera
är, som det kanske går att lista ut av namnet, en grekisk restaurang i Linnéstan i Göteborg. Utifrån gör sig detta ställe inte något väsen av sig direkt. Och interiören är ganska sparsmakad och diskret. På gränsen till tråkig enligt mitt inredningstycke. Detta gör att det är lätt att missa denna pärla. För det är en bra restaurang. Det verkar bara som om det mesta krutet läggs på att laga en god meny. Även om inredningen är trist så sprakar det i köket i alla fall!

Det är verkligen gott. Välbalanserat i smakerna, stora portioner och modesta priser. Kan rekommenderas! Jag åt vitvinsbräserade musslor och scampi i en gudomligt god sås (soppa). Den måste jag bara äta snart igen. Mitt sällskap avnjöt oxfilé med ostronskivlingsås & potatis samt lammlägg med risotto. Alla blev mätta och belåtna av besöket. Trevligt sätt att tillbringa en tidig kväll med delar av familjen på.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

The Mentalist

Simon Baker som Patrick Jane i The Mentalist
[Foto: IMDb.com]

Ikväll bänkar jag mig framför tv:n och tittar på en av mina favoritserier just nu, nämligen The Mentalist på TV3. Sympatiska och snygga skådespelaren Simon Baker spelar kriminalkonsulten Patrick Jane och hans arbetsmetoder väcker både ilska och nöje hos dem han möter och analyserar. Jane använder psykologiska kunskaper, intuition, analyserar kroppsspråk och minspel samt har en och annan räv bakom örat när han ska hjälpa CBI-enheten (California Bureau of Investigation) att fånga brottslingar.

Simon Baker i The MentalistRobin Tunney i The Mentalist
[Foto: IMDb.com]

Samspelet mellan Jane och hans närmaste kvinnliga chef [Robin Tunney] påminner ibland om gamla amerikanska screw-ball komedier i deras snabba replikföringar och smågnabb. Jag gillar The Mentalist därför att serien är oförarglig och lite lagom småputtrig med en hyfsat spännande deckargåta som ska lösas varje avsnitt. Simon Baker som Jane är navet som serien snurrar kring och jag tycker att han gör rollen med den äran. Baker har blivit nominerad både till en Emmy och Golden Globe mfl för sina insatser. Sedan är han tydligen lyckligt gift privat också. Men lika trevlig att titta på ändå…

Alltså, The Mentalist TV3, tisdagar, 21.00!

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Dagens stilleben

Dagens stilleben hos Hemmakatten
[Foto: Hemmakatten]

I helgen pågick utförsäljning i den söta butiken Vävra. Keramik- och handelsboden får tyvärr stänga verksamheten då inte tillräckligt många kunder har hittat dit. Synd tycker jag då jag gillar den handgjorda keramiken och det ekologiska sortimentet. Men tillverkningen kommer att fortsätta och vi får hoppas att återförsäljare i staden nappar på att sälja vidare Vävras fina produkter. Håll utkik på Vävras hemsida för mer information. Utförsäljningen av butikens innehåll fortsätter några dagar till.

Dagens stilleben består i alla fall av vackert keramikfat i vitt och sandvarmt hjärta med hjärtligt mönster, båda från Vävra. Den vita astern står i en gammal kakform fyndad på loppis.

Fat från VävraSöta hjärtan
Hemmakatten gillar stillebenUnderbart hjärta från Vävra

[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Sommarlängtan

Bolltistel

[Foto: Hemmakatten]

Nu när jag kan konstatera att det är höst ute (även om jag gillar den klara & friska luften, prasslande löv och höstmode) är det ändå på sommaren som jag trivs bäst. Ikväll har jag tittat på sommarens bilder och känner verkligen en längtan tillbaka. Ser fram emot nästa års varma årstid. Hur är det med dig - längtar du tillbaka till sommaren?

Här kommer ett axplock av sommarbilder på spirande blomster och böljande hav från den vackra Käringön. Och tills det blir varmare igen tänker jag försöka njuta av vad varje dag har att erbjuda i det lilla. Imorgon ny vecka vilket alltid kan leda till en ny erfarenhet, även om jag precis som den tecknade katten Gustav ibland tycker att just måndagar är veckans armhåla. ;) Det var dock värre förr. Numera försöker jag ta veckans första dag med jämnmod.

Surfing i hamnenPå en bilfri ö är en kärra ett måste
Badkläder på torkNybyggt. Sjönära läge minst sagt.
Vem kan segla förutan vindKäringön.
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Middagsdukning

Klassisk vit dukning hos Store

[Foto: Hemmakatten]

Så här snyggt skulle jag kunna tänka mig att duka till middag. Vitt är klassiskt och alltid fräscht. Håller alla säsonger och årstider. Och att sedan lägga till detaljer i färg, bordsdekorationer och levande växter livar upp.

Interiörbilder från möbelbutiken Store med matsalsgrupp och sideboard från Englesson (om jag minns rätt).


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Livets salt

Saltkar från Paradisverkstan
[Foto: Hemmakatten]

Jag är väldigt förtjust i bruksföremål som samtidigt gnistrar av design. Mitt saltkar är en sådan produkt. Söt formgivning med salt innehåll. Den är så vacker. Och den rosa randen i nya löparen från Au Maison matchar också perfekt saltkarets intagande nyans. Sådana här små detaljer kan jag glädjas åt. Sätter på sitt enkla vis guldkant på vardagen & hemmet. Saltkaret finns hos Vy Form & Textil och kommer från Paradisverkstan. Finns i flera fina färger.

Keramikmugg från butiken  Vävra som för övrigt har 50% på hela sortimentet t.o.m. 11/9. Passa på att fynda nu!

Saltkar från Vy Form & Textil. Mugg från Vävra.
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Myrorna

Fynd från MyrornaTröja från Replay
Snygg skinnväska till hösten
[Foto: Hemmakatten]

Ett snabbt tips idag. Om du precis som jag gillar second-hand har butiken Myrorna i Göteborg 10% rabatt på hela sortimentet fram till 15 september för dig som är student. Bara att visa sin studentlegitimation i kassan. Det har kommit in mycket fint inför hösten; mysiga stickade tröjor och höst- och vinterjackor. Jag har själv gjort grymma fynd i butiken den senaste tiden som t.ex. den här munktröjan från Replay samt en snygg skinnväska. Tillsammans kostade de en bra bit under 100-lappen.

Älska återvinning & second hand10% rabatt för studenter på Myrorna
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Dagens stilleben

Fyndat glas på second handGlasvas
Ljusstakar från IittalaRöd aster
[Foto: Hemmakatten]

Dagens stilleben består helt och hållet av de second hand fynd jag sprang på i helgen i Friidrottens hus. Glas för hela slanten blev det. Särskilt nöjd är jag med ljusstakarna från Finland, design Iittala, som känns klassiskt gedigna i formgivningen. Fint skimmer i solen blir det också, och senare på kvällen en varmare nyans som avspeglas av tända ljus. Den söta vasen kunde jag inte motstå och röda aster blir fina i.

Finsk designDagens stilleben hos Hemmakatten
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Vino tanto

Vintips: Mezzacorona Marzemino Italienskt gott vin
[Foto: Hemmakatten]

Jag blev tipsad om ett italienskt rödvin för några dagar sedan och slog till ganska omgående för att prova. Tyvärr fick jag inte visa legitimation den här gången på Systemet men väl ett inköp blev det. Väldigt prisvärt och gott! Så har du inga fördomar mot ett billigt rödvin med skruvkork tycker jag att du ska testa Mezzacorona Marzemino till nästa pastarätt, köttbiten till helgen eller fredagspizzan. Nej, jag drack inte hela flaskan, bara ett glas, så ni behöver inte vara oroliga. Jag vill ju inte bli en vino tanto (=vintant, min översättning).

För övrigt ingår detta vinglas i min favoritsamling. Jag inhandlade ett gäng för några år sedan på Designtorget i Stockholm. Och utanför butiken satt Thomas Bodström och såg snygg ut. Han pratade om något också - politik antagligen - men det silade jag snabbt bort för att helhjärtat ägna mig åt några minuters råstirrande... ;).

Rödvinsglas från Designtorget
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Fransk fika

Café Le Pain FrancaisHimlen speglar sig i tedrycken
[Foto: Hemmakatten]

Kafékedjan Le Pain Francais finns på allt fler ställen i Göteborg och tur är väl det för trevligare fikaställe får man leta efter. Fräscha baguetter med aptitretande fyllningar, vackra och goda bakelser som många ser ut som små konstverk. Till det ätbara erbjuds sedan te i olika smaker eller kaffe för den som föredrar det. Välj mellan café au lait, expresso, bryggkaffe...mm! Och du får välja din egen rost på kaffebönorna. Underbart.

Vi satt inomhus denna gång men fortfarande är det faktiskt ganska okey att njuta utomhus, om man har varm tröja till hands eller om caféet har en värmande filt att erbjuda.

Fransk bakelse av högsta smakklassInteriören
För den som vill välja det nyttigare alternativetKonstverk i marsipan
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Gant Home

Gant Home hos StoreGant Home
Snyggt porslin från Gant HomePlät & väska från Gant Home
[Foto: Hemmakatten]

Möbelbutiken Store har numera kollektionen från Gant Home till försäljning. Här finns allt från härliga handdukar, sängtextilier och plädar till snyggt porslin, fotöljer och matmöbler. Det är verkligen inga problem att duka snyggt med Gant home:s produkter. Elegant, klassiskt och ändå en ofrånkomligt fräsch känsla i färgställning och formgivning. Kul att Store har lagt lite extra krut på att ta in nya märken i höst, och att Gant Home är ett av dem.

Hos Store finns textilier från Gant Home

[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


I love loppis

Fyndmarknad i Friidrottens hus i Göteborg
Gamla vykort med Västkustmotiv
[Foto: Hemmakatten]

Idag blev det loppis för hela slanten då det i Friidrottens hus i Göteborg står 500 bord med potentiella fynd. Oj vad mycket prylar! Det var nästan för många intryck att ta in på en och samma gång. Kände inledningsvis en viss matthet men så satte organiseringsgenen in och jag strukturerade upp min tur i alla gångarna med bord och hann väl med två tredjedelar innan fyndmarknaden stängde. Både jag och mitt lika loppisintresserade sällskap gjorde fynd. Kul! Bild på vad jag fick med mig hem kommer senare. Kan avslöja att det är i glas och kommer från Finland...

Om du gillar att göra fynd och leta bland second hand har du chansen även imorgon söndag då fyndmarknaden i Friidrottens hus har öppet mellan kl 11-15. Nu ska jag vila mina trötta fötter och ögon med en skön kväll i soffan (som har nypuffade kuddar).

Kokböcker 25 kronor
Gamla kaffekvarnar
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Valet

Det finns stora och det finns små val här i livet. Valet vem som ska styra landet tillhör så klart den första kategorin, men så gör även valet av ny soffa, även om det mer handlar om val som påverkar hemmasfären. Jag har länge funderat på att byta soffa och nu börjar det bli allt mer behövligt då kuddarna är så nedsuttna att jag får "puffa" dem varje dag. Visserligen är det bra för att få utlopp för eventuella aggressioner med det börjar bli hög tid att investera i en ny bekväm soffmöbel.

Jag tänkte att ni skulle få hjälpa mig för det är SVÅRT att välja. Som det ser ut nu finns det två soff-finalister. Vilken tycker ni är snyggast?

Soffa 1
Soffan Alba från Furninova
[Foto: Hemmakatten]

Elegant, nätt 2,5-sits soffa med divandel med öppet avslut. Kromade ben. Den enda något negativa är den lite lägre sitthöjden. Det kan kompenseras med nackkuddar. Annars bekväm och stilrent snygg. Ger mer intrycket av en hörnsoffa än en soffa med divandel. Måtten passar rummet den ska stå i, och är en aning mindre än soffa 2.

Soffa 2
Soffan Basic från Furninova
[Foto: Hemmakatten]

Bekväm, mjuk tresitssoffa med divandel med öppet avslut. Divandelen är större, dvs ryggstödet följer inte med lika långt ut på divanen som på soffa 1. Högre sitthöjd, dvs högre rygg vilket gör den lite mer bekväm att sitta i än soffa 1. Men den ger kanske ett större (och lite klumpigare?) intryck. Soffa 2 är en något längre modell än soffa 1.

OBS! Tyget ska bytas till en beigebrun nyans.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Dirty rice

Kreolsk gryta med chorizo
[Foto: Hemmakatten]

Nu har jag haft glädjen att bli bjuden på middag av min matlagningsglada bror igen. Vilken lycka att han har skaffat detta intresse! :) Nu var inspirationen hämtat från New Orleans i en välsmakande kreolsk risgryta med färsk chorizo, selleri, paprika, bacon och chili. Många smaker och precis lagom starkt. Oj vad gott. Jag åt tills magen värkte och sedan orkade jag ingen efterrätt utan tog med den hem till senare. Vilken formidabel inledning på mathösten. Mustigt värre.

Citronvattnet serveras i den snyggaste tillbringaren som hittills har formgivits. Dansk design så klart. Från Eva Solo.

Tillbringare från Eva SoloEfterrätt.
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Tänd ett ljus

Stilleben med ljus
[Foto: Hemmakatten]

Nu när det är en aning mörkare på kvällarna tänder jag ljus. I alla former. Blockljus, värmeljus, kronljus - allt för att öka på myskänslan och värmen inomhus. Idag har jag gjort ett ljusstilleben där jag provar att kombinera olika sorters ljushållare och ljus. Mycker blir mer och effekten blir större när flera ljus bildar grupp. Men vad annorlunda intryck det blir beroende på om ljusen är tända eller inte. Spana in bilderna så ser du vad jag menar.



[Foto: Hemmakatten]

Fredag - och en ledig helg som väntar. Underbart. Ska på loppis och förhoppningsvis kommer jag hem med fynd som jag kan visa här. Ha en härlig helg!

Stilleben i ljus
Jag gillar ljus!

[Foto: Hemmakatten]

På bilderna: Beige kruka från LIRO. Vita höga cylinderformade ljuslyktor från Trend Interiör. Stor blommönstrad beige ljuslykta från Haga hem. Vita små ljushållare från Indiska. Brunt blockljus Broste, litet vitt från Cult design.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Höstmys

Höstmys inne
Skål Höganäs. Tallrik Arabia.
[Foto: Hemmakatten]

Det är väl lika bra att kapitulera och omfamna det som hösten bjuder på. Höstmys med levande ljus och gott vin. Raska promenader i frisk och allt kallare luft. Ha på sig varma snygga höstkläder, dricka hett te under en filt i soffan och njuta av bra filmer eller bra musik inomhus. Just nu lyssnar jag på Stereo Love (som jag blev tipsad om av en god vän). Perfekt höstkänsla.

Salladen på bilden består av ugnsrostade paprikor, körsbärstomater och gurka med en dressing på vitvinsvinäger, olivolja, salt, peppar och torkad basilika. Enkelt och gott. Fungerar som förrätt eller tillbehör till varmrätt.


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Inspiration

Inredningstidningar ger inspirationPlaza Interiör
Drömhem & TrädgårdLöpare från Au Maison
[Foto: Hemmakatten]

Idag bläddrar jag i inredningsmagasin och låter mig inspireras av höstens trender: Plaza Interiör, Drömhem & Trädgård samt Allt i hemmet - special 25 hem.

Jag är också väldigt nöjd med ett av sommarens alla second-hand fynd, en liten glasskål perfekt till frukt eller godis, samt den randiga löparen från Au Maison som inhandlades på rea hos Haga Hem. Hoppas ni har en skön dag!

Mugg GreenGate & Skål second hand
Allt i Hemmet - 25 hem
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

RSS 2.0