Kubansk chokladmousse

[Foto: Hemmakatten]
 
Det här receptet på kubansk chokladmousse från Leila Lindholm har jag inte gjort på väldigt länge. Tyckte att det var dags nu till nyårsafton då man vill ha något sött, gott och hemlagat till efterrätt. Det blev väldigt mycket men fördelen med mousse är att man kan portionera dem i så stora eller små formar som man vill. Jag gjorde några av varje. I receptet tar man innanmätet från tre passionsfrukter i moussen. Det har jag gjort och det är gott men man får vara beredd på att det blir lite "knastrigt" tuggmotstånd. Denna gång gjorde jag en kompromiss, och tar en i smeten och kommer ha resten som dekoration ovanpå.
 
Ingredienser 8 portioner
200 gram mörk choklad, 70 %, av god kvalitet
2 äggulor
2 msk muscovado råsocker (jag använde brunt farinsocker)
1 msk espresso kokhet (eller vanligt kaffe)
2 msk mörk rom
3 st passionsfrukter
3 dl vispgrädde
choklad, hyvlad till garnering
 
Gör så här
1. Smält hackad choklad i ett vattenbad eller i mikrovågsugn.
2. Vispa äggulor och socker krämigt.
3. Blanda ner kokhet espresso, rom och urskrapade passionsfrukter.
4. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten.
5. Vispa grädden till en mycket lättvispad och rinnig konsistens. Vänd ner den i chokladsmeten.
6. Fyll moussen i små koppar eller glas och garnera med lite hyvlad choklad och passionsfrukt om du inte har i allt i moussen.
 
Gott Nytt År!
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att
ange källa och länka till Hemmakatten!

Nordiska köket

[Foto: Hemmakatten]
 
Jag fick en intressant kokbok i julklapp: Nya nordiska köket. Några gourmetkockar från Norden delar med sig av sina inspirerande rätter i den ena delen och den andra visar recept med bland annat ingredienser från naturen. Jag har bläddrat i den och något som verkar kul att testa är tex granskottspesto. En annan julklapp är det hembakade surdregsbrödet från brorsan som har haft i mandel och fikon. Det har jag ätit flera dagar nu. Väldigt gott! Jag har inte provat att göra egen surdeg men i kokboken fanns ett recept så nu finns det inga ursäkter längre.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Promenad


[Foto: Hemmakatten]
 
Jag tar mig en långpromenad varje dag och när jag var hemma hos familjen under juldagarna gick jag förbi den vackra hembygdsgården i Bollebygd. Man har bevarat några röda stugor och det gillar jag. Varför gör man inte den här typen av gärdsgårdar längre. Är väldigt fint som staket. Igår blev det också en lång runda och den friska luften bet verkligen i kinderna. Just i dessa dagar är man lite som Bambi på hal is då snö och is om vartannat täcker trottoarer och gångbanor. Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man trippar (och vissa dagar stövlar) fram... Om en stund ska jag ta en ras
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Julfika

 
[Foto: Hemmakatten]
 
Under gårdagens julfika med familjen passade jag på att fotografera den vackra julinteriören. En ståtlig gran, sprakande röda tulpaner, hyacinter, ljus och andra fina prydnader. Huset gör sig utmärkt i jul- och vinterskrud. Idag är det flera som är tillbaka på jobbet igen. Jag är fortsatt ledig och ska ta tag i min uppsats som ska vara klar inom två veckor. Har läst in mig en del i ämnet, men ska att läsa lite till och sedan börja skriva. Ha en fortsatt bra dag!
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Kari Traa


[Foto: Från ellos.se]
 
Har precis sprungit på ett snyggt sportmärke som jag vill tipsa om och det är norska Kari Traa. Kvinnan bakom märket bär just detta namn och efter en framgångsrik karriär som freestyleåkare och OS-medaljör i puckelpist satsar hon sedan några år på modesvängen istället. Märket Kari Traa har starka färger och iögonfallande mönster som känns fräscha och känns perfekta i sport- och skidsammanhang.

 [Foto: Från ellos.se]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten

Fredagsfavoriter

Inredning: Snyggt med inbyggd bokhylla, som här i en smal alkov i ett vardagsrum. Fint med luckor som även är praktiska då de skyddar mot damm. Från myscandinavianhome.blogspot.com.
 
Inredning: Dukas designer Karin Steen gör nytt porslin som kommer säljas på City Gross. Dessa vackra örtkrukor, slevställ och saltgömmor i sina milda nyanser andas vår! Duka Kitchen Life ger inspiration!
 
Inredning: Nyårsdekorationer finns det många av. En favorit som har dykt upp hos mig är pompom i papper som kan hänga från taket eller lampan i olika höjder och vara i olika färger. Vackert och förhoppningsvis enkelt att göra själv.
 
Mat & Dryck: Har du börjat fundera över maten till nyårsafton, eller blir det hämtpizza? För den som vill göra något gott själv så hittade jag en ny variant av pannacotta som kan fungera som förrätt. Hummerpannacotta med smak av hummer, forellrom, vitt vin och timjan. Aptitretande tycker jag.
 
Inredning: En vacker dukning kan lyfta en hel måltid. Varför inte gå "all in" detta nyår? Jag hade gärna slagit mig ner vid detta bord iklädd den vackra ljusa paljettklänningen. Som askungen på bal ungerfär... :)
 
Musik: Jag gillar soulklassiker som den här Let´s stay together. Al Green får hjälp av Justin Timberlake. Den här typen av låtar får gärna rulla nonstop i bakgrunden för att skapa skön stämning. Låter börjar 1.38 in i inslaget.
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten

God Jul!

[Foto: Från Skönahem.com]
 
Önskar er alla en riktigt God Jul med den här vackra julgranen som jag hittade på Sköna hem. Den står i ett hem som har pyntat i traditionell och stämningsfull stil. För mer inspiration kolla här

Hoppas att ni får en lugn och mysig dag!

Julsallad

[Foto: Martin Löf]
 
Den här goda salladen hittade jag via Feminas nyhetsbrev. Det är Per Moberg som står för receptet och som alltid när han är i farten är det fullt av godsaker i rätten. Med tanke på all fet mat på julbordet känns en matig sallad som perfekt ersättning/komplement. Receptet kommer från boken Per Moberg firar jul.

Recept julsallad (4-6 personer)
 
Ingredienser
fina blandade salladsblad
10 cm purjolök
1 morot
1 liten rödlök
1 stjälk bladselleri
2 tomater
1 rött äpple
1 apelsin
50 g valnötskärnor
150 g grönmögelost
ca 140 g bacon

 

Dressing
saft av 1 apelsin + 1/2 citron
2 tsk strösocker eller 1 msk honung
1 msk fransk senap
5 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
salt
nymalen peppar

 

Gör så här
Skölj salladsbladen och purjon. Skala moroten. Skala och skiva löken. Skär purjo, morot och selleri i tunna strimlor (julienne). Kärna ur och strimla tomaterna. Tärna äpplet. Skala och filea apelsinen. Rosta valnötterna i en het, torr stekpanna och hacka dem. Blanda alla grönsakerna med frukt och nötter. Smula ner osten. Mixa alla ingredienser till dressingen. Knaperstek baconet i torr stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper. Vänd ner dressingen i salladen strax för servering och toppa med det nystekta baconet.


Tomtar

[Foto: Hemmakatten]
 
Det är sparsmakat med julpynt här hemma men nu har i alla fall några tomtar ställts fram. Dessa små söta i textil tycker jag om och de är lagom juliga. Annars har jag mest pyntat med blommor (hyacinter, minigranar och amaryllis) samt massor av ljus. Det ger mysig stämning.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Fjärde advent

[Foto: från indulgy.com & woontrendz.nl]
 

Så här söndagen den fjärde advent är det dags att maximera julstämningen så det blir ett antal bilder som inspirerar mig som jag har hittat på pinterest. Till frukost idag blev det den nygriljerade julskinkan på vörtbröd tillsammans med stark senap. Idag är sista dagen för julmarknaden i Haga. Jag var där förra helgen och det är kan rekommenderas för fina hantverk och godsaker till julbordet.
 

[Foto: Från annixen.blogspot.se & Villa Tretton]

Vägginspiration

[Foto: Hans Blomquist & Debi Treloar. Stylist: Hans Blomquist]
 
Vad snyggt det är med affischer, posters, grafiska tryck eller gamla menyer på väggen. Det bildar ett kreativt kollage som fångar ögat och ger personlig hemtrevnad. Här kan man blanda friskt mellan sina favoriter, foton, vykort och matminnen.
 
[Foto: Johan Sellén. Stylist: Gill Renlund]
 
 
Alla bilder är hämtade från Elle Decorations inspirationsgalleri.

Fredagsfavoriter


Inredning: Georg Jenssens ljusstakar har fått ett modernt uttryck i trä och rostfritt stål. Vackra och tidlösa. Ellipse förtjänar helt klart en plats på årets julbord.

Böcker: Jag är nyfiken på Lottie Knutsons bok Nödrop om krishantering och kommunikation i nödläge såsom Tsusamin. Lottie gav yrket kommunikatör ett professionellt och mänskligt ansikte och jag vill gärna ta del av hennes insikter från händelsen då och hur man arbetar i krissituationer.

Mat: Gryta är alltid gott. Fisk likaså, och inte minst nyttigt. Den här fisk- och skaldjursgrytan med mättande rotfrukter tänker jag prova att laga i det närmaste. Gillar när maträtter få stå och puttra och i det närmaste klara sig själv.  Recept från ELLE Mat & Vin.
 
Växter: Jag nämnde amaryllisen häromdagen, men förstapris som julens skiraste blomma får julrosen. Här planterad i en enkel zinkhink tillsammans med murgröna och lavagrenar. Det är Ernst kreativa tappning hos Hus & Hem och jag gillar det.
 
Musik: Fredagslåten blir Stay gold med svenska exportgruppen First Aid Kit. Skön känsla i systrarnas samstämmiga sångprestationer.
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten

Middag

[Foto: Hemmakatten]
 
Vad trevligt det är att komma hem till en färdiglagad middag, att bara slå sig ner vid dukat bord. Så blev det igår som en överraskning. Pasta och hemlagad köttfärssås vilket är en av mina favoriter. Den här varianten hade Kajsa Warg gillat då både det ena och det andra hade åkt med i grytan; ägg, överblivet ris, en ostbit... Men gott var det och så finns det rester kvar så kvällens middag är lätt ordnad. :) På bordet två röda metallljuskoppar som var en julklapp från en vän.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Amaryllis

[Foto: Åsa-Karin Karlén]
 
Amaryllis hör julen till. Min har växt så den knakar på längden men det är fortfarande knoppar. Förhoppningsvis slår den ut lagom till julafton. Jag valde en vit i år. Ovan ser ni fina bilder från Åsa-Karin Karlén som bloggar på Femina. Amaryllis är verkligen julens mest praktfulla blomma!
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten

Julstämning

[Foto: Från skönahem.com]
 
Såg de här fina bilderna från Sköna hem och tycker att de skapar julstämning. Jag brukar inte ha mistel hemma men mormor och morfar hade alltid det över jul hängandes i hallen. Minns att morfar stod där ibland och lurpassade och försökte fånga in oss barnbarn för att få sig en kram. :) Kanske dags att skapa en ny tradition? Ha en fin tisdag!
 
[Foto: Från skönahem.com]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten

Vitt & fräscht

[Foto: Hemmakatten]
 
Jag hade några fler foton från butiken Dimoda. Det går i vitt märker jag. Längtar nog efter ljust och fräscht som Schyffert & Lindström pratade om. Inte helt ovanligt, särskilt inte vintertid. Och många fina ljuslyktor som skulle pryda sin plats här hemma finns det också att välja på i butiken.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Pepparkaksmuffins

[Foto: Hemmakatten]
 
Hembakat är bland det bästa jag vet. Och jag tycker det är roligt att göra efterrätter eller vissa bakverk. Nu har jag för första gången bakat pepparkaksmuffins och de gick hem hos syskonbarnen som var här på fika. De gick åt och det är ett bra betyg! :) Receptet hittade jag hos här. Jag gjorde inte den goda frostingen denna gång men har nu ingredienser hemma till det till nästa gång.

Recept
2 st ägg
3 dl strösocker
2 pepparkakskrydda (Kockens)
1 tsk kanel
1 st bikarbonat
3 dl vetemjöl
50 g smör, smält
1.5 dl mjölk, filmjölk, yoghurt eller gräddfil  - jag använde mjölk
2 msk lingonsylt
 
Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen och sockret tills det blir pösigt. Blanda kryddorna, bikarbonaten och vetemjölet. Rör ner i äggvispet. Blanda ner det smälta smöret, liksom mjölken och lingonsylten. Jag ställde muffinsformar av papper på en muffinsformsplåt. Då blir det extra stadigt. Häll i smeten formarna. Enligt ursprungsreceptet ska muffinsen gräddas i cirka 15-20 minuter men då mina var för lösa då gräddade jag dem i 30 minuter och det blev bra. Man kan även baka detta recept som en hel kaka, häll då smeten i en bröad form istället, och grädda kakan i ca 40 minuter istället.

 

Frosting
60 g mjukt smör
100 g Philadelphiaost
6 dl florsocker
ev 1/2 dl frysta lingon

 

Gör så här: Fördela smöret i mindre bitar. Blanda i Philadelphiaosten och florsockret . Vispa till en smidig röda/frosting.Slutligen kan du försiktigt röra ner de frysta lingonen. Spritsa sedan på de svalnade muffinsen.

Ursprungsreceptet hittar du här!

 

[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Sinclairs Steakhouse

[Foto: Hemmakatten]
 
Nyligen blev det middag på restaurangen Sinclairs Steakhouse. Här är det hängmörat kött från Australien som gäller. Och det är riktigt, riktigt gott. Köttet har huvudrollen i måltiden. Det är mört och smälter i munnen och smakar superbt. Jag tog en ryggbiff och mitt sällskap provade känguru. Man väljer kött och sedan tillbehör och sås. För min del blev det vanliga pommes frites som fungerar bra till ryggbiff, men det finns även blomkålsgratäng, västerbottenostkaka och annat gott. Gillar du kött är det definitivt hit du ska gå. Man blir mer än nöjd!
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

I´ll be there

[Foto: Skärmdump från youtube]
 
Något av det vackraste jag hört på länge. Åttaåriga Angelina Jordan sjunger Michael Jackssons I´ll be there. Angelina vann norska Talang och det kan jag verkligen förstå. Jag hoppas att denna lilla ängel får sjunga och uppträda på sina egna villkor eftersom hon är så ung. Förhoppningvis är det balans i denna sångfågels liv så att hon fortfarande kan få vara barn länge till.
 
Kan förresten rekommendera Svenska hjältar-galan 2014. Inte ett öga är torrt och man får sig många bra tankeställare och mycket inspiration.
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten

Frukost

[Foto: Hemmakatten]
 
Tog fram favoritporslinet från Greengate för att få lite helgstämning till frukost. En lite juligare duk från Mairo lades också fram på köksbordet. Luciasång på tv tillsammans med dagens tidning gjorde frukosten komplett. Det blåser rejält här i Göteborg idag men solen är faktiskt framme och det är ljust och härligt. Vad ska du hitta på denna lördag?
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Fredagsfavoriter

Inredning: Om julklappssäcken fyllls med paket från Svenskt Tenn blir nog de flesta inredningsintresserade glada. Klassiska och vackra ting som pryder sin plats i hemmet.
 
Mat: Ett nytt tillskott på julbordet kanske kan bli den här saffranslaxen med granatäpple som serveras med myntacouscous. Tycker det låter gott och ett lättare alternativ till all fet julmat. Eller så blir det perfekt som juldagsmiddag då man kan behöva hämta sig från julbordet med en smalare fiskmåltid. Recept finns hos Elle Mat & Vin.
 
Mode: Festfin inför helgerna. Bara för att det är jul så behöver man ju inte ha rött. Svart, grått, silver fungerar alldeles utmärkt som i den här fina sammetstoppen med axelband och blazern från Zara.
 
Inredning: Fin dukning hör till varje god middag, inte bara under helg. En enkel grankvist och en söt silverstjärna kommer man långt med. Detta förslag kommer från danska TineK.
 
Musik: Michael Bublé gör en stämningsfull variant av It´s beginning to look a lot like Christmas. Med den här på hög volym samtidigt som glöggen inmundigas blir det definitivt julstämning!
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten

Arbetsplats

[Foto: Från http://www.sacramentostreet.com/]
 
Inspiration till arbetshörna letar jag ständigt efter och så hittade jag den här på pinterest. Gillar den mörka färgen på väggen tillsammans med det trärena skrivbordet och de snygga tavlorna. Fint komponerat och säkert kan man producera mycket och länge vid den här arbetsplatsen.
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten

Dagens stilleben

[Foto: Hemmakatten]
 
Dagens stilleben går i fattigmanssilver och metallic. Stjärnljusstaken från Pluto produkter och är ett fynd från Myrorna, hyacinten står i en ljuslykta/kruka från Lokomotivet. Den andra krukan i fattigmanssilver med stenar har hängt med länge, inköpt antingen på Marias presenter eller Blomsterhuset i Bollebygd.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Lägenhetsinspo

[Foto: Stadshem]
 
Här kommer inspiration från Hemnet. En stor lägenhet mitt i Linnéstaden med kakelugnar, trägolv och högt i tak med bevarade takrosetter. Pampigt och mycket känsla. Och snygg styling inte minst. Det är Stadshem som står för försäljningen och där hittar ni fler bilder.
 
[Foto: Stadshem]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
 

Jul hos Dimoda

[Foto: Hemmakatten]
 
Jag tog en långpromenad igår i ösregnet och gick in och värmde mig i butiken Dimoda (den i Nordstan). Här var det fullt av nya varor uppackade och många fina produkter som kan bli potentiella paket i jul. Här finns både blomstergrupper, pynt, möbler, kläder, husgeråd och mycket mer. Inspiration helt klart!
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Andra advent

[Foto: Hemmakatten]
 
Andra advent. Det ösregnar ute och det är mörkt och grått. Har tänt upp ljus här hemma, sitter i favorithörnet av soffan med datorn i knät och tittar på reprisen av Så mycket bättre. Känns rätt mysigt trots vädret. Jag har en del studiearbete att göra inför en redovisning i början av veckan så den här söndagen kommer delvis att läggas på det. Ha en fin söndag!
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Butcher´s market

[Foto: Hemmakatten]
 
En trappa ner, ett trångt hak som osar New York och hamburgare med genuina tegelväggar, coola nakna lampor i svarta sladdar ner från bjälkarna i taket. Var är jag? Jo, på Yaki Da:s bakficka, restaurangen Butcher´s Market på Storgatan 47 i Göteborg. Konkurrensen vad gäller goda hamburgare är stark i götet, men de som serveras på Butcher´s Market står sig bra. Det finns flera olika burgare att välja på, bland annat veckans variant med pumpa och picklad gurka. Sedan får man välja tillbehör och sås till själv, vilket ger en många valmöjligheter och chans att sätta din egen prägel på måltiden. Bra grepp.
 
Trevlig lokal är det och man ser rätt in i köket där hamburgare tillagas med en intensitet som heter duga. Brooklyn-ölen slinker ner snabbt i våra torra strupar och det är skön stämning bland kompisgäng och de par som hittat hit denna fredagkväll. Detta var en perfekt inledning på helgen med gott käk och kall öl i skön lokal.
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Fredagsfavoriter

Inredning: AJ-lampan är en designklassiker som har varit en av mina favoriter vad gäller golvlampor i många, många år. Snyggt är svart som här, men allra särskilt gillar jag den vita varianten. Jag vet precis vad den ska stå här hemma. Vid fotöljen där många och goda böcker läses. Snälla tomten..?
 
Mat: Starwoman, en av mina favoritbloggar, bland annat tack vare de fina bilderna som den ovan, bjöd i dagarna på ett smarrigt recept som jag vill förmedla vidare. Det är mjuka pepparkalsmuffins med topping. Ser så goda och fina ut, eller hur!? Mjuk pepparkaka har jag aldrig provat att baka, nu är det dags.
 
Mode: Såg en liten stund på filmen The Holiday i helgen, och slogs återigen av hur fräscha kläder de flesta bär i de flesta scener. Riktigt inspirerande. Särskilt gillar jag alla de mysiga tröjor som Cameron Diaz rollfigur får bära; det fanns en tjock benvit kabelstickad, samt en rosa finstickad variant med sjalkrage. Och så snygga mössor, halsdukar och jackor förstås. Ett vintermode som jag defnitivt kan anamma! 
 
Inredning: Åhléns fortsätter på rätt spår med sina hållbara produkter. Det gäller både inredning, textil och skönhetsvård. Produkter med etiketten "Bra val" tillverkas av återvunna material, ekologiskt odlade råvaror eller är godkända av Svanen, EU-blomman, Bra Miljöval eller FSC. Sympatiskt och helt rätt inriktning som fler borde ta.
 
Allmänt: I helgen pågår HDK:s årliga julmarknad. Studerna på Högskolan för Design och Konsthantverk brukar bjuda på roliga och annorlunda julklappar. Och det finns chans att göra originella fynd och upptäcka morgondagens designers! Öppet fredag 16-19, lördag 11-17, söndag 11-17.
 
 Musik: Den här versionen tilltalar vemodet inom mig. Orup gör en varm och innerlig tolkning av Främling. Det var oväntat. Och alldeldes, alldeles underbart...
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten

Klänningar


[Foto: Lindex]
 
Vi tog en runda på stan idag. Alltid lika trevligt när det görs i gott sällskap. Bland annat provade jag en klänning på Lindex. Den var mökblå, randig i satin och chiffong som kändes festlig och fin. Ni ser den ovan. Bra pris också. Här kommer några andra favroriter från samma modekedja.
 
[Foto: Lindex]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten

Dagens bloggtips

[Foto: Vintage house från pinterest.com]
 
Måste tipsa om en jättefin blogg som jag stötte på av en slump. Tittade efter inspirationsbilder på Pinterest och där hittade jag ett härligt foto på en egengjord och originell adventsljusstake från Vintage house. Jag gick vidare till bloggen och upptäckte till min förtjusning att det är en riktig guldgruva. Det är ett sådant vackert djup och ljus i bilderna och vackra motiv inte minst. Dagens tips!
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten

Skyltfönsterinspiration

[Foto: Hemmakatten]
 
Här kommer några bilder från en promenad jag tog en sen eftermiddag. Jag strosade en riktigt lång runda och svepte förbi ett antal skyltfönster, samt slank in på Åhléns en sväng för att värma mig. Ovan: en fin hyacintplantering såg jag hos Krypton form. Nedan: Designtorgets tolkning av jul med svart elljusstake och en sober variant i svart gjutjärn, samt allra längst ner hittar men ett arrangemang hos just Åhléns med röda ljus i grå kruka.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Kuddar

[Foto: Hemmakatten]
 
Piffa upp soffan till jul med nya kuddar. Dessa i vintervitt , julrött och grått finns hos Mio. Särskilt gillar jag den röd- och vitrandiga som är lika fin till jul som fräsch till vår och sommar.

[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

RSS 2.0