Middag

[Foto: Hemmakatten]
 
Under helgen firades det födelsedag inom familjen så vi samlades och grillade en god middag. En favorit i repris kan man säga med grillad entrecöte, ugnsbakade grönsaker med klyftpotatis, fetaostsallad och tre såser: pepparsås, samt bearnaisesås (vanlig och chipotlesmak). Oj vad gott. Jag gick "all in" på huvudrätten och fick lämna walk over till ostbrickan. Lyckades ändå samla krafterna till efterrätten - en ljuvligt smältande chokladfudge - och det var smaklökarna glada för. Hur gott som helst! 
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Fika

[Foto: Hemmakatten]
 
Under eftermiddagen blev det en trevlig fika på Brogyllen som ligger vid Västra Hamngatan precis vid kanalen. Det är fortfarfarande värme i luften så vi satt utomhus. Det blir en del ofrivilliga talpauser när spårvagnarna dundrar förbi men det får man ta. God fika på ett café som alltid är välbesökt året om.
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!
 

Fredagsfavoriter

Mat & Dryck: Sallad äter jag ofta till middag. För att få en matigare variant kan man ha potatis eller pasta i. Systrarna Eismann hos Elle Mat & Vin bjuder här på ett gott recept på pastasallad med prosciutto, oliver, chèvre, melon och ruccola. 
 
Inredning: Alvhem Mäkleri och Interiör ett en mäklarbyrå i Göteborg som tagit homestyling till en ny nivå. Se bara på den här fina lägenheten som är till salu på Nordhemsgatan just nu. Men favorittapeten från Josef Frank i köket. Vill ha!
 
Mode & Skönhet: Lindex satsar på hållbarhet med en denimkollektion i ekologisk bomull där produktionen använder mindre energi och vatten. Så här skulle jag definitivt kunna tänka mig att möta hösten. I en lång jeanskjol eller ett par väl ingångna jeans med en fräsch tröja till. Välkommen jeanshöst!
 
Musik: Veckans artist är Joel Alme. Jag såg hans konsert på Liseberg förra helgen och blev mer än positivt överraskad. Vilken energi och charm denna popkille har. Insiktsfulla, fina texter och härlig energi i låtarna. Det finns många pärlor på senaste plattan. Mersmak defintivt.

Pion

[Foto: pinterest.com]
 
Tittar in och säger hej denna onsdag med en vacker vit pion som jag hittade på Pinterest. Börjar längta efter färska blommor här hemma. Det var ett tag sedan jag köpte eller plockade. När det är tulpansäsong är de ett givet val men annars vet jag inte riktigt vad man ska inhandla. Rosor vissnar så snabbt. Inder försommaren blev det en del egenplockade buketter. Men nu, vad ska man hitta på i blomsterväg. Förslag någon?

Kärleksförklaring

Den här sången tycker jag är så otroligt vacker. Kunde inte sagt det bättre själv...
Det precis så här jag känner för mannen i mitt liv - min stora kärlek. Jag älskar honom för den han är, precis som han är, och hur han får mig att känna. Jag hoppas att han vet hur fin jag tycker att han är och hur mycket jag uppskattar honom. 
 
Låten börjar 01min35sek in i inslaget.
 

 

Hade aldrig vågad drömma om en kärlek som den här
Någon som älskar mig precis för den jag är
Som om hjärtat håller andan
Som om tiden stannar till
När du ser på mig så vet jag vad jag vill

 

Allt jag är, allt jag har, till mitt sista andetag,
ska jag älska dig med hjärtats alla slag
Allt jag ber, allt jag ber, att få vakna tätt intill
Att få älska dig i alla mina dar´
Med allt jag har

 

Vi har trotsat alla stormar, seglat ut på öppet hav
Och nu efter regnet står vi starka kvar
Du gör livet till en saga
Låt oss skriva nästa blad
Och få leva lyckliga i alla dar´

 

Allt jag är, allt jag har, till mitt sista andetag,
ska jag älska dig med hjärtats alla slag
Allt jag ber, allt jag ber att få vakna tätt intill
Att få älska dig i alla mina dar´

 

Ögonblick så ofattbart, gjorde dig till min soldat
Och tillsammans är vi starka

 

Allt jag är, allt jag har, till mitt sista andetag,
ska jag älska dig med hjärtats alla slag
Allt jag ber, åh allt jag ber, är att få vakna tätt intill
Att få älska dig i alla mina dar´
Med allt jag har
Med allt jag har

 

...............................

 

Prinsens tal gick inte heller av för hackor... Den kärleken, den kärleken. :-)


Ny IKEA-kollektion Sittning

[Foto: IKEA i samarbete med Elle Decoration]
 
Sittning heter en ny tillfällig husgerådsserie från IKEA. Den består av ca 40 delar som kan användas till vardag och fest för att duka fint och kombinera på alla möjliga olika sätt. Serien består av föremål som tallrikar, vaser, ljusstakar med flera i naturmaterial. Det blir lätt att ordna en skön sittning med Sittning. Den nya kollektionen släpps den 11 september.
 
[Foto: IKEA i samarbete med Elle Decoration]

Bosch

[Foto: Imdb.com]
 
Amerikanska TV-serien Bosch bygger på deckarfantomen Michael Connellys bok City of bones. Deckaren är oerhört välskriven och spännande och jag vet att jag sträckläste från första till sista sidan när det begav sig. Därför var jag mycket nyfiken på hur man har lyckats återskapa detta i tv-serieform. Hieronymus - Harry - Bosch är kriminalare i den hårda staden Los Angeles. Han har fått sin beskärda del av våld och trassligheter. Han har slagits i krig och är uppväxt i fosterhem då modern blev mördad när han var liten. Han har alltid stått på de svagas sida och är inte rädd för att göra sig obekväm bland stadens makthavare. Han är en nagel i ögat för många inom polisväsendet och politiken. Bosch går sin egen väg och med sin smarthet och skicklighet löser han många brott. Det aktuella fallet som han och hans partner nu får ta hand om är mordet på en ung pojke vars skelettdelar hittas i skogen. En pojke, likt Bosch själv, som fått hårda törnar av livet minst sagt. Pojken har flera skador efter regelbunden misshandel. Bosch, som står åtalad för en dödskjutning och därmed är ute i kylan, gör allt för att ta reda på sanningen och rättfärdiga sig, men också för att göra upp med sitt mörka förflutna. 
 
Jag tycker att Titus Welliver har tillräckligt med utstrålning för att fungera som Bosch, även om mitt förstahandsval nog hade varit Clintan... Men jag tycker skådisarna gör ett bra jobb, det är känsla i miljön och fotot och första avsnittet som sändes förra veckan ger mersmak. Detta blir en serie att följa helt klart! Andra avsnittet visas ikväll på TV8 kl. 21:00. Spana in Bosch på TV8play för att komma ikapp. 
 
[Foto: Imdb.com
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten

Bostadsinspo

 
Dagens bostadsinspiration kommer från mäklarfirman HusmanHagberg. En ljus och fin trea på Haga Kyrkogata med kakelugn, stuckatur och trägolv. Mycket känsla i den här bostaden. Gillar fondtapeten från Josef Frank i sovrummet och som sagt kakelugnen ger hög mysfaktor. Dock ingen balkong vilket är ett minus i min bok, men en innergård finns att tillgå.
 
[Foto: HusmanHagberg]
 

Regn

[Foto: Hemmakatten]
 
Vilket strålande väder helgen har bjudit på. Det har blivit flera timmar vid klipporna med sol och bad, läsning och fika. Och många mil på cykeln. Men idag har det vänt. Jag hann precis komma fram till mitt favoritställe och ta mig ett dopp innan molnen hopade sig och regndropparna började komma. Det blev en cykeltur hem i hård vind, ösregn blandat med hagel. Skönt ändå att det var varmt under tiden. Känns nästan som om hösten är här kvällar som dessa med mörk himmel och regn. Men med värmeljusen tända inomhus, en rykande kopp te som väntar och Morden i Midsomer på tv så känns det helt ok. Hoppas att du fått en fin start på veckan.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Hortensia

[Foto: Blandade källor från pinterest.com]
 
Här kommer några härliga bilder på en av mina favoritblommor, den vackra hortensian. Den finns i många ljuvliga nyanser och som buske i trädgården, för krukan inom- eller utomhus samt som snittblomma. Det är bara att välja. Ha en fin helg!
 
[Foto: Blandade källor från pinterest.com]

Fredagsfavoriter

Mat & Dryck: Vegetariska quesadillas som lätt middag eller plockmat fyllda med grönsaker och annat gott som man gillar. Serveras med söt eller het salsa till. Recept finns hos Arla.
 
Mode & Skönhet. 70-talet är tillbaka inom modet och det med besked. Hos HM.com finns utsvängda jeans, tunikor och mönstrade klänningar som definitivt för tankarna tillbaka. En mer skräddade form av hippie och 70-talslook. 
 
Inredning: En ny inredningsbok har sett dagens ljus: Home Stories av Ida Magntorn. Finns att beställa i början av september. Det bjuds på snygga collage, stilleben och coola inredningstips.
 
Film & TV: Ytterligare ett tips på en deckarserie kommer här. Det är Unge kommissarie Morse som handlar om tiden som Endeavour Morse inleder sin bana som polis i universitetsstaden Oxford på 60-talet. Och han får ganska omgående visa sin fallenhet för att lösa brott. Detta är en "prequel", dvs en serie som utspelas före originalserien "Kommissarie Morse", min favorit alla kategorier. Det är snyggt gjort med tidsenliga kläder och miljö med eleganta lösningar på brotten som begås. Och skådisarna är toppen, framför allt Shaun Evans som unge Morse och Roger Allam som hans befäl och mentor Thursday. Jag myser till varje avsnitt med en kopp te. Sänds just nu i Kanal 5 på onsdagar kl 21, (visas också på Kanal 9 på usla tiden kl 18), och finns kvar på play en vecka efter sändning.
 
Musik: Veckans låt blir Lush life som alltid gör mig på gott humör. Med den härliga Zara Larsson. Denna unga kvinna har verkligen både rösten, utseendet och glöden (för både musik och sakfrågor). En bra förebild på många sätt.

Ostbricka

[Foto: Elle mat & vin]
 
Den här fina bilden hittade jag hos Elle mat & vin och det handlar om goda ostar. Jag tycker mycket om ost. En god och lagom mogen brie, getost, fårost, castello och manchego är mina favoriter. Och så tillbehör som salta kex, päron, en god marmelad och ett glas rött. Mumma!

Bostadsinspo

 
Dagens bostadsinspiration kommer från en liten mysig trea i Göteborg. Fina färgställningar och materialval. Gillar de vågräta träplankorna som sats upp som en fondvägg i sovrummet. Ger karaktär och en lantlig känsla. En rolig idé till förvaring eller anslagstavla är gallret som sitter på väggen i hallen. Här kan man hänga halsdukar, väskor eller olika bilder och objekt som man gillar.
 
[Foto: Svensk fastighetsförmedling]

Middag

[Foto: Hemmakatten]
 
Häromkvällen blev det grillmiddag med familjen. Som inledning en läskande mangomojito. Därefter blev det helgrillad oxfilé med ugnsbakade grönsaker och färskpotatis, samt fetaostsallad, cole slaw och pepparsås. Väldigt gott med grillat, det är bara så. Och då jag inte äter kött så ofta njuter jag desto mer de gånger jag äter det. Det var en jättefin kväll så vi kunde sitta ute länge. Även under resterande rätter såsom ostbricka och pannacotta med passionsfrukt och färska hallon. Ett besök av ett rådjur i trädgården hade vi också.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Fredagsfavoriter

Musik: Veckans låt är skönt discosväng från 1976 med fin text. The real thing sjunger You to me are everything. Hörde den på radion förra fredagen då Claes af Geijerstam kör två härliga timmar med mixar av både det ena och det andra. Enda kriteriet är att det svänger! Kan verkligen rekommendera DJ Clabbe som sänds på P4 mellan kl 19 och 21 på fredagar. Har lyssnat på detta flera gånger under cykelturer hem från havet.
 
Mat & Dryck: Jag har fått smak på det här med fördrinkar. Förrädiskt gott. Senast i lördags blev det en Bellini. Men den här Cosmopolitan hade också garanterat slunkit ner. Senast var det brorsan som blandade till. Kanske kan man övertala honom att göra sådan igen till nästa grillmiddag... Recept på sommardrinkar hittar du hos ELLE Mat & Vin.
 
TV: Brittiska kriminalserier och jag går hand i hand. Jag är alltid redo för en ny mordgåta, och öppen för nya originella kriminalkommissarier. En ny sådan favorit är Vera som sänds i SVT. Serien bygger på Ann Cleeves böcker, författaren som även ligger bakom Shetland-serien. Med sitt direkta, kärva sätt, men också med hjärta och en del rappa repliker, gräver kommissarie Vera Stanhope efter sanningen och löser varje vecka ett nytt brott. Sevärt med fantastiska miljöer och faktiskt med en del humor. Jag hade gärna haft en Vera i mitt liv. Visas även på Netflix.
 
Inredning: Snygga ljuslyktor kan jag aldrig få för många av. Det och servetter fungerar alltid att få med sig hem. Dessa snygga finns hos HM Home.
 
Mode & Skönhet: Slår ett slag för danska modemärket Bessie Jeans igen. Sköna kombinationer med plagg som alla har potential att bli höstfavoriter.
 
Ha en fin helg!

Höstlook

[Foto: HELÉNE LINSJÖ, Femina.se]
 
Den här stilen kan jag köpa rakt av. Det är Femina som ger tips på sköna plagg inför hösten. Mina favoritjeans sjunger på sista versen. Allra helst hade jag velat hitta exakt likadana men då de var ett reaköp i en butik som inte finns längre blir det svårt. Alltså är jag på jakt. Det blir till att dammsuga modekedjorna inför hösten. För jeans funkar till allt. Bilden nedan är från Bessie jeans. Här finns flera inspirerande kombinationer!
 
[Foto: Bessie jeans]

Fördrink & tilltugg

[Foto: Hemmakatten]
 
När jag besökte familjen på Käringön bjöds det på mycket god mat och dryck. Det brukar alltid vara sommarens höjdpunkt att komma till ön och njuta av vädret, sällskapet och just den goda förtäringen. En kväll bjöds det på camparidrink. Den görs väldigt enkelt då man blandar en liten del campari med cider. Har i en isbit och eventuellt en lime- eller citronskiva. Till detta serverades smala knäckelängder där stenbitsom och creme fraiche portioneras ut i vackra klickar med nyklippt färsk gräslök över.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Inspiration från Ellos

[Foto: Pinterest.com]
 
Dagens inspiration när det handlar om inredning kommer från Ellos home. Hittar flera fina möbler hos detta postorderföretag. Jag måste säga att när en enskild möbel placeras i ett sammanhang eller när något stylas för att funktion och design verkligen ska komma till sin rätt, är det enklare att se hur en möbel ter sig. Som hyllan East till exempel. Fylld med böcker och andra vackra ting ser man verkligen hur fin den är. Eller när det gäller soffbord. Exempelvis Georg i guldmetallic som finns i olika höjder eller Stone med marmorskiva. Läckert! 
 
[Foto: Pinterest.com]

Broccolibollar

[Foto: Hemmakatten]
 
Jag blev bjuden på en god vegetarisk rätt för några dagar sedan; broccolibollar fyllda med parmesanos som serveras med ugnsstekta grönsaker och yogurtsås. Smalt, gott och nyttigt. Och riktigt somrigt. Här kommer receptet.
 
Broccolibollar 4 portioner 
500 gram fyrsta tinade broccolibuketter (kan räcka med hälften, i alla fall om du tar färsk broccoli)
2 dl riven parmesanost
4 dl mandelmjöl
2 ägg
1 tsk salt
olja till stekning
 
Rostade rotfrukter
1 kg rotfrukter, tex potatis, morötter, palsternacka
2 msk olivolja
flingsalt
 
Yogurtsås
2 dl matyogurt (10%)
3 msk sweet chilisås
 
Gör så här
1. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min i 200 grader.
2. Bollar: Hacka broccolin med kniv eller mixa buketterna några sekunder i matberedare eller med stavmixer. Krama ur så mycket vätska som möjligt och blanda med ost, mandelmjöl, ägg och salt. Forma bollarna och stek dem i olja i ca 5 minuter.
3. Rör ihop yogurtsåsen och servera till bollar och rotfrukter.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!
 

Fredag!

[Foto: Hemmakatten] 
 
Här har det varit några dagars tystnad då jag har varit iväg en sväng och inte haft tillgång till dator. Skönt på sätt och vis. Jag har tillbringat några dagar på Käringön som ligger här på Västkusten. Klippor, hav, god mat, salta bad och mycket god mat. Några glimtar blir det nu. Återkommer för snart är det dags att ge sig iväg och träffa en kompis på stan. Ska dricka något gott. Kanske som på ön, en av kvällens fördrinkar var fransk hallonlikör och mousserande vin, en mycket god kombination!
 
[Foto: Hemmakatten] 
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Inredningsinspiration

[Foto: H&M Home]
 
Så här i inledningen av en ny vecka är det dags för lite inredningsinspiration. Denna gång från H&M Home som kombinerar snygg design med rimliga priser för alla delar av hemmet.
 
[Foto: H&M Home]
 

RSS 2.0