Änglar - visst finns de!

Mycket vackert att välja på hos Marias konsthantverk & presenter
[Foto: Hemmakatten]

Tomtar i all ära, men änglar är något av det finaste julpyntet jag vet. I vitt, glas, silver eller guld. I granen, som blomprydnad, i fönstret eller på favoritmuggen. Här kommer några variationer på temat änglar och vacker inredning, alla bilder tagna i härliga butiken Marias Konsthantverk & presenter i Karlskrona.

Vitt gulligt porslinÄnglar finns...
Stenänglar att hänga i julgran eller blommaVacker kudde samt tavla med änglamotiv
Förgyller hemmet gör de vackra änglarna från Marias konsthantverk & presenter Söt tavla med ängel
Porslin och krukor med änglamotiv
Pynta med änglar!
Tallrikshylla med läckert innehåll
Vacker gipstavlaSturehofs krukmakeri står bakom den vita krukan
Butiksinteriör Marias Konsthantverk & presenter
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten


Inspiration från Maria

Fint fönster från Marias Konsthantverk & presenter
[Foto: Hemmakatten]

Marias konsthantverk & presenter i Karlskrona är en av Hemmakattens smultronställen. Butiken bjuder alltid på mycket inspiration och vackra föremål, allt komponerat och utvalt med säker hand av ägarinnan. Mycket i zink, vitt och fattigmanssilver precis som jag gillar. Det är en fröjd för ögat och själen att göra ett besök hos Marias. Och alltid lika roligt att få med sig något av de tilltalande tingen hem, allt från porslin, ljuslyktor och lampor, till smycken, textil och färgglada servetter.

Väl värt ett besök för inspiration och inköp. Här finns allt som kan önskas inför adventsmyckning och julstämning. Särskilt tycker jag om de sirliga adventsljusstakarna från Star Trading och hyacintvaser i fattigmanssilver från Madam Stoltz. Fungerar faktiskt att ha framme året om.

Hitta till Marias Konsthantverk & presenter.

Zinklyktor & läckra krukor
Adventsarrangemang
Inspirerande stilleben, med mycket zink
Sirlig adventsljusstake från Star TradingHyacintkruka
Klassikern Elflugan & coola stenljusstakarHyacintvaser från Madam Stoltz
Zinkbokstäver
Planter till advent är ett nöje med produkter från Marias konsthantverk & presenter
StenljusstakeSvart adventljusstake från Star Trading.
Snyggt stilleben i svart & zink
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten


Dagens adventpynt

Cult design står bakom design på ljusbricka & kruka.
[Foto: Hemmakatten]

Det här superenkla arrangemanget gjorde jag åt en vän som gillar det avskalat snygga. Allt från Cult design samt hyacint från blomsteraffär. Enklare än så blir det inte, men ändå mysigt med tända ljus och adventsstämning med hyacintdoft.

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten

Blomsterfint

Fint från Blomsterboden Blomsterboden i Karlskrona har fina grupper inför julen.
[Foto: Hemmakatten]

Inför vinterns högtider är det vackert att inreda med blomsterarrangemang. Gärna i silver, vitt och grönt. Det för in liv och energi i hemmet. Samt är en njutning för ögat. Här kommer några fina exempel från Blomsterboden i Karlskrona.

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten

Fönstershoppa

Organisk adventljusstake från Liro Hemdesign
[Foto: Hemmakatten]

För mig kan det vara en rent nöje att bara strosa runt i affärer och inspireras av snygg skyltning, läcker inredning och vackra arrangemang. Att titta i skyltfönster är likadant. Att få beundra andras kreativitet och ibland får med sig tips och idéer att förverkliga i sitt eget hem.

Här kommer några bilder från min senaste inspirationsrunda en eftermiddag i den vackra sjöstaden Karlskrona. Hoppas du hittar något du gillar.

Bron till Lilla Pantarholmen i Karlskrona
Armband från Baglady
Cool klocka hos Blå SkänkenBrickbord hos Blå skänken
Liro Hemdesign
Stjärna från Blå SkänkenMarias Konsthantverk & presenter
Båge från Butiken Enkla
Juligt skyltfönster från Marias Konsthantverk & presenterMarias Konsthantverk & presenter
Vackert tegelhus på Borgmästargatan i Karlskrona
[Foto: Hemmakatten]

På bilderna, ovanifrån och ner
Organisk läcker ljusstake hos butiken LIRO hemdesign.
Vacker bro i centrala Karlskrona.
Smycken från Baglady samt cool klocka & brickbord hos Blå Skänken.
Skyltfönster hos LIRO hemdesign.
Stjärna från Blå Skänken.
Krukor med hyacinter & vacker ljusstake hos Marias Konsthantverk & presenter.
Röd adventsbåge hos butiken Enkla.
Vackra skyltfönster hos Marias Konsthantverk & presenter.
Tegelhus på Borgmästargatan i Karlskrona.


© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten


Den mörka ängeln

Kriminalroman av Mari Ljungstedt
[Foto: Hemmakatten]

Författaren Mari Ljungstedt fortsätter sin succéromanserie som utspelas på Gotland. Kommissarie Knutas får fler brott att lösa och som läsare är jag tacksam för det. För Ljungstedt har en utmärkt förmåga att driva handlingen framåt, bjuda på en ruskig intrig och teckna människors inre, både deras goda och onda sidor.

Den sjätte romanen i kriminalserien heter Den mörka ängeln och handlar om hur en dominerande föräldrarpersonlighet kan skapa många mörka, ohyggliga och smärtsamma minnen hos sina barn som kan vara svåra, och ibland omöjliga, att frigöra sig ifrån. Destruktiva mönster förs vidare i generationer, och till slut nås gränsen för vad en del individer klarar av att bära och stå ut med. Reaktionen kan bli kraftfull och i detta fall mordisk. Kommissarie Knutas får ett ovanligt dödsfall att lösa. Den framgångsrika festfixaren hittas död efter invigningen av Visbys nya skrytbygge, en kongresshall som har fått både miljöivrare och turistnäringen att reagera starkt, i motsättning och i hög debatt. Vad är motivet att ta livet av denna hårt arbetande festarrangör? Knutas får ett svettigt jobb att göra.

Parallellt med kommissarie Knutas finns också tv-journalisten Johan Berg, som genom sin starka känsla för nyheter och sin förmåga att snabbt vara på rätt plats, ofta blir delaktig i brottsutredningarna vare sig han vill eller inte. Och ibland får det förödande konsekvenser för familjen.

Ljungstedts kriminalromaner är mycket läsvärda. Det är ett gott hantverk. Och jag säger bara. Läs bara böckerna. Se inte filmatiseringen Kommissarien och havet. Att se och höra dubbade halvt engagerade skådisar, både svenska, tyska, danska och andra gav en fadd eftersmak. Pinsamt dåligt. Ett bra exempel på en misslyckad produktion. Märkligt när romanerna är så bra. Nåväl. Glöm tv-filmerna helt och håll dig till böckerna istället. Det gör i alla fall jag.

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten


Den tredje makten

Den tredje makten - bra dansk thrillerAnders W Berthelsen
[Foto: Filmbug & Flickr.com]

Den danska skådespelaren Anders W. Berthelsen verkar ha parkerat i SVT:s tablå den här veckan. I tisdags visades rysarthrillern Cecilie (ruggigt bra) och ikväll är det dags för thrillern Den tredje makten från 2004. Men jag klagar inte. Tvärtom. Berthelsen är en av mina danska favoritskådelspelare, alltid med en omisskännlig rynka mellan ögonen och intressanta rolltolkningar. Och det finns alltid ett korn av honom själv i rollerna.

Den tredje makten utspelas bland Danmarks politiska högdjur. Efter en våldsam bilolycka med en partiledare inblandad utbryter en maktkamp bland de ledande politikerna. Journalisten Ulrik Torp [Berthelsen] kommer en sammansvärjning på spåren. Som leder högt, högt upp. Torps efterforskningar i maktens korridorer ses inte med blida ögon av etablissemanget. Många försöker stoppa hans framfart. Jag tycker filmen är välspelad och innehåller många bra skådelspelare, tex Lars Mikkelsen från Brottet och Charlotte Munck som vi känner som Anna Pihl. Filmen har också en intrig som lockar. Rävspel, lögner och intrigmakeri är alltid intressant att följa. I alla fall på behagligt filmavstånd.

SVT1, kl 23.15.

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten


Börja baka


[Foto: By Vestli House från inreda.com]

Vill jag genast göra när jag ser dessa gulliga bull- och muffinsformar från by Vestli House. Varje form är som små konstverk i sig. Bara genom att titta på bilderna börjar det vattnas i munnen. Lägg nu bara till lika goda färdiga kakmixar att kunna köpa till formarna. Så blir bakande lätt som en plätt. Jag bjuder på den idén. By Vestli House finns än så länge bara på inreda.com!

By Vestli House - på inreda.comBy Vestli House - fina formar
[Foto: By Vestli House från inreda.com]

Det ska tydligen vara en bakelse i läckra kakformer i år även utanför köket. Till och med granen pyntas med dem. Fin aptitretande julgransprydnad från Åhléns:
Från Åhléns

[Foto: Åhléns]


© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten


Inför advent

Snygg stjärna från Watt & Veke
Stjärnan Beatrix, foto från Watt & Veke.

Jag tycker att förväntningarna innan julhelgen är det mest trivsamma med adventstider. För när sedan julafton är över sjunker stämningen något och allt blir en nedräkning till det nya året. Därför gillar jag att vara ute i lite extra god tid med adventsbelysning och julpynt. Inget undantag i år. Jag föredrar en kombination av gammalt och nytt. Modern design med några utvalda arvegods och egenhändigt gjorda julstilleben blir det hos mig.

Med snart bara en vecka kvar till 1:a advent bjuder jag på några av mina favoriter. Vilken gillar du bäst?


Lightbow från DHS
Lightbow, Design House Stockholm. Foto från The Home Company.

Klassikern Julius, prisad med utmärkt svensk form
Julius - utmärkt svensk form. Foto från
LIRO hemdesign.

Fin båge från Åhléns

Sjuarmad båge. Foto från
Åhléns.


Den coola elflugan gör sig året om. Denna i rött är perfekt till julen. Från www.designonline.se           Fräck stjärna från The Snowroom
Klassikern, Elflugan, i fräsch röd tappning & The Star, i formgjuten polyester. Foto från Designonline.se.

Svart metalljusstake från Sagaform
Metalljusstake från Sagaform. Foto
Inhouse Design.


Adventsljusstake Nusnäs från Åhléns

Nusnäs, modernt hantverk. Foto från
Åhléns.

Adventljusstake från Markslöjd         Stjärna från Markslöjd
Fridhem, svart adventljusstake och stjärna Borghult. Foto från Markslöjd.


Adventljusstake för levande ljus från Alvas hus
Adventljusstake för levande ljus. Foto från Alvas hus.


Adventsbelysning från butiken Josephssons.
Härligt röda stjärnor till fönstret från Josephssons. Foto: Hemmakatten.


Stjärna från Watt & Veke  Stjärna från Watt & Veke
Stjärna Myrra, (tv) och Beatrix. Foto från Watt & Veke.


© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten


Pearls for Girls

Armband & örhängen från Pearls for Girls
[Foto: Hemmakatten]

Ett smyckemärke som jag gillar är Pearls for Girls. Passar perfekt om du som jag har en faiblesse för den mer romantiska stilen. I alla fall just nu...Sötvattenpärlor, berlocker, fina stenar och blommor bildar en intagande bohemisk design. Kronan på verket blir just den söta lilla silverkronan som är Pearls for Girls signum. Butikskedjan Sisters har stora delar av Pearls for Girls kollektion.

Pearls for Girls är ett svenskt företag baserat i Eskilstuna. Smyckedesigner Ulrika Fosshagen är grundaren och den som skapar all design. Familjeföretaget Pearls for Girls blev 2008 utsett till årets företag. Inte svårt att förstå. Gillar du det lika mycket som jag?

Spana in fler fina smycken i Pearls for Girls´ showroom.

Broschyr från Pearls for Girls 
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten

The closer

Serien The Closer löser brott i LA.
[Foto: Hemmakatten, på DVD-omslaget]

Den tuffa kriminalaren Brenda Leigh Johnson börjar som polischef i Los Angeles. Med sin utpräglade sydstatsdialekt, rättframma och ofta buffliga sätt skaffar hon sig fort många ovänner inom kåren. Men ingen kan slå henne på fingrarna vad gäller jobbet. Efter specialutbildning inom CIA och flera års kriminalarbete har hon utvecklat en vinnande förhörsteknik. Och som skicklig mordutredare vet hon hur ett fall ska lösas. Hon är en "avslutare". Brenda tillsätts som ansvarig för en nybildad avdelning som har till uppgift att ta sig an svåra och viktiga mordfall.

Hennes ledarstil uppskattas inledningsvis inte av de erfarna inspektörer hon har i sin grupp. De är vana vid en mer grabbig stil och en del tar till fula knep för att få bort henne. Men ju längre tiden går och de ser henne i arbete inser de hennes begåvning. Sakta vinner hon deras respekt. Eller som hon själv uttrycker det i inledningen när alla i hennes grupp lämnar in sina avskedsansökningar som protest mot att hon handplockades som chef: "när de väl lär känna mig kommer de få en helt annan anledning att hata mig".

Kyra Sedgwick spelar briljant i The Closer.
[Foto: Hemmakatten]

Den amerikanska serien The Closer är samhällskritisk och lättsam på samma gång när den närgånget följer en stark kvinna som leder en mordkommission i en utpräglat manlig, tungrodd och hierarkisk organisation. Staden Los Angeles bildar en effektfull bakgrund till kriminalarbetet där baksidan av Hollywood-glamoren skildras i allt från gängproblem, trafficking, droguppgörelser och framför allt genom mord. Jag ser vissa beröringspunkter med den danska serien "Mordkommissionen" och brittiska "I mördarens spår", båda excellenta på sitt sätt. The Closer har dock något de inte har. Nämligen Kyra Sedgwick. Sedgwick i rollen som polischef Brenda Leigh Johnson har en karisma som slår det mesta. Som en modern Scarlett O´Hara. Egensinnig och med flera lager skinn på näsan.

The Closer har allt jag gillar med en bra serie; kriminalgåtor, starka personligheter, humor och rappa repliker. Och inte minst riktigt bra skådespelare. Kyra Sedgwick är en förebild i sitt sätt att gestalta karriärkvinnan som inte drar sig för att ta till hårda nypor men som samtidigt har en skör sida och en del ouppklarat i sitt privatliv. Allt skildrat med värme och förståelse.

Rekommenderas! Finns på DVD. Fjärde säsongen kom precis ut.


© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten

Tisdag i rosa

 
[Foto: Hemmakatten]

Gillar verkligen färgen rosa allt mer. Efter att ha ratat den sedan tonåren är den tillbaka i gammal god form. Särskilt i blomsterarrangemang och i små detaljer kommer den till sin absoluta rätt. Dessa fina kreationer kommer från Blomsterhuset i Bollebygd, den bästa butiken för blommor & inredning.
  
Hemmkattens favoritbutik, Blomsterhuset i Bollebygd, står för denna vackra uppsättning. 
 
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten

Dagens stilleben

Stilleben i fattigmanssilver & hjärta 
[Foto: Hemmakatten]

I dagens stilleben har jag samlat några föremål som jag tycker mycket om, och de kommer alla från mina favoritbutiker. Den sammanhållande länken är hjärta och silver/zink.

Zinkbricka med utstansade hjärtan är av märket Madam Stoltz från butiken Hjärterum. Därifrån kommer också den vita krukan med fat samt murgröna. Den hjärtformade ljusstaken i metall med pärlor kommer från HILLO. Den hittade jag i butiken Marias konsthantverk & presenter. Värmeljushållare i fattigmanssilver från Miljögården, från den alltid lika trevliga butiken Blomsterhuset i Bollebygd


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten

Äppelgott

Fräscht rött porslin från Bruka.
[Foto: Hemmakatten]

Det finns inget bättre så här års än en hembakad äppelsmulkaka med vaniljsås. Och till detta en rykande het kopp te, eller nybryggt kaffe för den som önskar. Det värmer alltid lite extra med en god efterrätt eller eftermiddagsfika när vinden viner utanför fönstret och mörkret faller allt snabbare. Här kommer mitt favoritrecept som brukas flitigt just nu. Perfekt till helgens samvaro.

Äppelsmulkaka [för 2 pers]
* 2-3 äpplen som skalas, skivas och läggs i ugnssäker form.
* Pudra strösocker och kanel över äppelskivorna
* Smält 50 gram smör i kastrull och blanda sedan i 1,5 dl havregryn samt 1 dl vetemjöl. 1 msk socker i smuldegen är valfritt.
* När smuldegen är väl ihoprörd, lägg den som ett tunt täcke över äppelskivorna.
* Grädda i 25 min på 175 grader.

Servera med Mildas vaniljvisp eller Ekströms färdiga Marsànsås. Mums!


På bilden ovan:
 Rött porslin från Bruka design. Retromönstrad servett IKEA. Sked Oval steel från BodaNova. Röd bricka från BodaNova.

Höstens skörd Fina svenska äpplen som håller sig länge.
[Foto: Hemmkatten]

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten


Retro är rätt

Underlägg från Designtorget
[Foto: Hemmakatten]

Det är kul att retrotrenden är här för att stanna. Många gamla mönster tas i bruk igen och får nya användningsområden. Och även nyproducerat följer retrovågen, med färg- och formstark design. Har valt ut några onsdagsfavoriter.

Bricka från Designtorget
Anteckningsböcker med retrotryck från Designtorget.
Mönstret Sailor formgivet av Christina Strandberg & Lars-Erik Harvig, har tydligt retrokänsla. Från Gustavsberg.

Kusmite från Krypton
Leksaksbil
Cool leksaksbutik på Korsgatan i Göteborg
[Foto: Hemmakatten]

På bilderna:
- Designtorget har en säker förmåga att hitta nya spännande formgivare. Fina karottunderlägget och brickan i retrostil är designat av Julia Nielsen. Anteckningsböcker med retrotryck på framsidan. Finns i butiken i Göteborg eller på nätet.
- Läs mer om klassikern Röd Aster av Stig Lindberg & nya dekoren Sailor hos producenten Gustavsberg. Sailor är för övrigt en modernisering av Lindbergs mönster Matros. Te- och kaffegods till försäljning i butiken Josephssons och Åhléns.
- Kusmi te finns i olika goda smaker. Alla burkar med vackra färgrika mönster som kan stå framme utan att skämmas för sig. Just dessa finns i butiken Krypton Form, en affär som har alla designklassiker.
- Unika och roliga leksaker finns i butiken Petit Patapon i Göteborg.

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten


Höst på balkongen

 
[Foto: Hemmakatten]

Även om det är kallt ute kan balkongen vara fin ändå. Känner mig hyfsat nöjd med höstblommorna som jag hoppas håller till första advent då julslingan ska fram.

Zinkkrukor från Miljögården och Madam Stoltz.


© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten

Sett på stan

Vackra Göteborg
[Foto: Hemmakatten]

En eftermiddag i den härliga staden Göteborg bjuder på många intryck och en hel del inspiration. Här kommer ett axplock från härliga butiker och de saker som jag såg och gillade. Det visuella intrycket är viktigt. Hur varor disponeras i en butik är A & O, inte sant? 

Hittar du något du faller för?

Fina stjärnor från Granit.
Butiken Casa LinnéLampor från butiken Kök etc
 Bordet Samuel från butik Casa LinnéCool stjärna i tidningspapper från Granit.
Espressomuggar från Iittala, ÅhlénsMuggar & fat från Design House Stockholm
Viktoriapassagen i GöteborgFint fönster i butiken Village 
Blomsterbutiken Eterneller i Viktoriapassagen.
Café Le Pain Francais är oslagbart vad gäller bakverkVackra glaslyktor från SIA.
[Foto: Hemmakatten]

På bilderna, uppifrån och ner:
Brunnsparken by late afternoon
Stjärnvägg, butik Granit
Klockor, butik Casa Linné
Bordslampor från Watt & Veke, butik KÖK etc
Pelarbord, butik Casa Linné
Stjärna i tidningspapper, butik Granit
Iittala espressokoppar, Åhléns
Design House Stockholm
muggar & fat, butik Josephsson
Viktoriapassagen
Fint fönster i butiken Village
Blommor, butik Eternellen
Godsaker, café Le Pain Francais
SIA glas- och ljushållare, Åhléns


© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten

The Reader

Kate Winslet & David Kross i filmen The Reader
[Foto: Hemmakatten på filmens dvd-omslag]

Det har redan skrivits hyllmeter om filmen The Reader, men den är så pass bra att jag inte kan låta bli att nämna några ord. Den är väl värd att skriva om, och väl värd att ses. Inte minst för Kate Winslets skull. Hon är en aktris som alltid gör välgjorda rolltolkningar. Hennes gestaltning av rollfiguren tyskan Hanna Schmitz i The Reader är inget undantag. Det är nerv, närgånget och spännande. Hela tiden med en underliggande känsla av obehag. Det kryper under huden, och Winslet har aldrig varit bättre. Helt förtjänstfullt fick hon en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll 2009.

Filmen börjar några år efter andra världskriget, i en liten stad i Tyskland. Den unga studenten Michael Berg [tysken David Kross, född 1990] får av en slump hjälp av den äldre Hanna [Winslet] vilket blir inledningen på en passionerad och komplicerad relation. Svårt att säga om det verkligen är en kärleksrelation. På något sätt är det nog ändå det, i alla fall för den unga Michael. Vad Hanna känner och vill ha ut av relationen är mer svårtydigt. Hon bär på en ful hemlighet som skapar känslomässig distans. Men ändå vågar hon stundtals hänge sig åt Michaels upptäcksfärd av henne. Det hudlösa spelet accentueras av det intensiva fotot. De bleka färgerna i Hannas lägenhet, där Hanna och Michael träffas i smyg, lyfter fram och konstrasterar mot det känslostarka dramat dem emellan.

Kate Winslet & Ralph Fiennes i filmen The Reader
[Foto: Hemmakatten, på filmens dvd-omslag]

Plötsligt bryter Hanna relationen. Hon försvinner spårlöst och Michael står där själv med alla sina känslor. Några år senare kommer stormen. Obevekligt bestraffande och hård. Hanna får betala priset av sin hemlighet och skammen runt den. För Michael, som sakta förstår vad det handlar om, blir det en svår inre konflikt. Ska han avslöja Hannas hemlighet och hjälpa henne, eller ska deras kärlekshistoria blekna bort i anonymitet och tystnad och Hanna få sitt straff?

The Reader är klart sevärd även om jag hela tiden känner mig kluven till handlingen och karaktären Hanna Schmitz. Det är svårt att känna någon sympati för Hanna, oavsett tragiska omständigheter. The Reader lämnar ett visst mått av illamående som jag har svårt att skaka av mig på flera dagar. Ett bevis på hur bra Winslet spelar. The Reader är en film med många bottnar. Se den. Och var beredd på att bli berörd.


© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten

Charlotta Sandberg - bäst på väggen

Litografi av Charlotta Sandberg
[Foto: Hemmakatten på Litografi Picknick av Charlotta Sandberg]

En konstnär och textildesigner som har seglat upp som storfavorit den sista tiden är den Göteborgsbaserade Charlotta Sandberg. Med ateljé undra i Linnéstaden har hon lagt grunden för fortsatta framgångar. Den färglada något naivistiska stilen gör mig på gott humör. Det är ett säreget formspråk med lekfulla mönster och motiv. Hennes gestalning bryter mot det invanda och förutsägbara, det blir unikt och roligt. En njutning för ögat helt enkelt.

Inte bara tavlor finns i Charlotta Sandbergs konstnärsproduktion, utan hon har också formgivit tapet- och tygmönster till välkända företaget Sandberg samt frilansat för IKEA.  Under det egna märket undra har hon även gjort en textilkollektion med mönster till tyger, brickor och vykort. Mångar härliga motiv finns det här! Flertalet utställningar har det blivit och fler lär det bli. Charlotta Sandberg är verkligen någon att hålla ögonen på. Och som bör få pryda väggarna i alla svenska hem.

Tyg- och tapetkollektion för Sandberg.
Skärbrädor från Chalotta Sandbergs ateljé undra.
[Foto: Redigerat från www.charlottasandberg.com]

Den fina Sandberg-litografin Picknick hittade jag hos Galleri Anden, en tavelramsmakare med god service och mycket hög kvalitet i utförandet. Det vänliga bemötandet i butiken gör inte saken sämre. Galleri Anden kan rekommenderas för både Sandbergs litografier samt för kvaliteten i övrigt.

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten


RSS 2.0