Den tredje makten

Den tredje makten - bra dansk thrillerAnders W Berthelsen
[Foto: Filmbug & Flickr.com]

Den danska skådespelaren Anders W. Berthelsen verkar ha parkerat i SVT:s tablå den här veckan. I tisdags visades rysarthrillern Cecilie (ruggigt bra) och ikväll är det dags för thrillern Den tredje makten från 2004. Men jag klagar inte. Tvärtom. Berthelsen är en av mina danska favoritskådelspelare, alltid med en omisskännlig rynka mellan ögonen och intressanta rolltolkningar. Och det finns alltid ett korn av honom själv i rollerna.

Den tredje makten utspelas bland Danmarks politiska högdjur. Efter en våldsam bilolycka med en partiledare inblandad utbryter en maktkamp bland de ledande politikerna. Journalisten Ulrik Torp [Berthelsen] kommer en sammansvärjning på spåren. Som leder högt, högt upp. Torps efterforskningar i maktens korridorer ses inte med blida ögon av etablissemanget. Många försöker stoppa hans framfart. Jag tycker filmen är välspelad och innehåller många bra skådelspelare, tex Lars Mikkelsen från Brottet och Charlotte Munck som vi känner som Anna Pihl. Filmen har också en intrig som lockar. Rävspel, lögner och intrigmakeri är alltid intressant att följa. I alla fall på behagligt filmavstånd.

SVT1, kl 23.15.

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten


Kommentarer
Postat av: susanne lindén

Tack för hälsningen hos mig! Kul att du gillar mina skapelse.



Ha en fortsatt trevlig lördag!

2009-11-21 @ 15:10:26
URL: http://susanneskreativasida.blogspot.com
Postat av: GÅRDSROMANTIK

Verkar spännande - måste jag kolla in.



Hälsningar Maud

2009-11-21 @ 19:36:12
URL: http://www.havsviken.blogspot.com
Postat av: marita blücher

Hej hemmakatten,

Tusen tack för dina uppmuntrande och berömmande rader på min blogg - blir både glad och stolt. Jag håller med dig, danska kriminalare och thrillers håller alltid hög klass.

Ha det så gott.

Kram/Marita

2009-11-22 @ 09:11:18
URL: http://marita-amouseinahouse.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0