God fortsättning!

[Foto: Hemmakatten]

Kikar in för att önska god fortsättning. Julen och helgen har gått alldeles för fort. Jag har träffat familjen olika dagar och njutit av vackert pyntade hem, trevligt sällskap och god mat. Har även hunnit med att träna vilket känns bra. Det är ju inte långt kvar nu till Sylvesterloppet!

Lördag

[Foto: Hemmakatten]

Så här ser det ut på bänken i sovrummet. Det är zink, rosa, lila och vitt som gäller där. Idag tänkte jag tvätta fönster, skulle vara riktigt trevligt att få det gjort innan jul om det inte är för kallt. Senare ikväll blir det julshow, har vunnit några biljetter. Ska bli kul med bra musik. Ha en fin lördag!

Julskyltning

[Hemmakatten]

Under kvällens promenad gick jag förbi en textil- och inredningsbutik som hade julpyntat fint i sina skyltfönster. Inspiration när man minst väntar det.

Pyntat

[Foto: Hemmakatten]

Jag har inte direkt några julsaker framme men lite pynt har fått ta plats. Det blir mest blommor och ljus. Stjärnor i fönstren som sprider sitt mjuka ljus räcker också långt.

[Foto: Hemmakatten]

Dagens stilleben

[Foto: Hemmakatten]

Dagens stilleben består av en sprakande röd julstjärna som jag köpte på IKEA, en vit keramikljusstake från samma ställe samt en röd ljusstake i plåt som var ett fynd från Myrorna. Jag tycker att julstjärnor brukar vara svåra att hållan vid liv, de tappar ofta bladen ganska omgående, men målet är att den åtminstone ska vara intakt till julafton.

[Foto: Hemmakatten]

Julinspiration

[Foto: Hemmakatten]

Det blev en inspirationsrunda till IKEA idag, dels för att inhandla ljus och blommor, dels titta på julpynt och dekorationer. Det finns en hel del fint till bra priser. En fika hanns också med. Kan tipsa om julbordet som serveras. Det såg gott ut, allt det traditionella finns med och det kostar bara 129 kr per person, 119 för barn.

Kommissarie Lewis


Ikväll är det start för sista säsongen av Kommissarie Lewis. Blir väldigt nostalgisk över det, att aldrig mer få följa Lewis och hans yngre kollega Hathaway lösa brott i universitetsstaden Oxford. Det blir till att sitta som klistrad framför tv:n tre veckor framöver. Visas kl 22 på kanal 5.


Hej december!

[Foto: Hemmakatten]
 
Jag välkomnar december, den första idag, genom att säga hej då till november och visa ett fotokollage från månaden som gått. Det är från mitt Instagram-konto @byhemmakatten. Följ mig om du vill, det uppdateras helt klart oftare än bloggen. När jag ser tillbaka på bilderna så inser jag att det som vanligt blivit många promenader, fikastunder och goda middagar. Inga stora grejer med en helt ok vardag som bjuder på mysiga stunder. Jag kan också konstatera att det går fort nu. Hösten har delvis svischat förbi. Idag fick vi sista uppgiften för den här terminen som ska vara klar om en månad. Det ska bli kul. På återseende!
 
PS: Jag märker att när jag publicerar bilder från min mobil till bloggen så blir de väldigt stora och hamnar utanför marginalen. Tyvärr vet jag inte vad jag själv ska göra för att åtgärda detta, tycker väl att mallen i blogg.se borde ta hand om detta automatiskt. Ber om ursäkt för att det ibland ser märkligt ut. Det är så smidigt att blogga direkt från mobilen som man har bilderna i, men tyvärr blir inte resultatet alltid som man hade önskat. DS
 
Copyright 2015 Hemmakatten. 
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

RSS 2.0