Chokladbiscotti


[Foto: Hemmakatten]

Härom veckan testade jag att baka biscotti igen, fast denna gång med choklad som ingrediens. Måste erkänna att det inte blev en favoritvariant men alltid kul att prova något nytt. Kollegorna verkade i alla fall uppskatta mandel- och chokladskorporna. Jag följde receptet förutom en sak; den vita chokladen som ska smältas och ringlas över mot slutet. Jag gjorde ett nybörjarmisstag och värmde chokladen allt för våldsamt i mikron med ett inte allt för angenämt resultat. Vilken smak gillar du bäst på biscotti?

Ingredienser

100
g
mörk choklad (70 % kakaohalt)
100 g mandel
200 g mjöl
1.5 dl kakao
1.5 dl socker
0.75 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 stägg
1 tskv aniljsocker
vetemjöl till utbakning
uppvispat ägg till gräddning
100 g vit choklad

Gör så här
1.
Hacka chokladen. Skålla mandeln och rosta den sedan i en torr stekpanna.
2. Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver, den hackade chokladen och salt i en mixer. Mixa tills allt är välblandat. Tillsätt därefter äggen och vaniljsockret. Mixa snabbt ihop till en deg.
3. Grovhacka mandeln och lägg den tillsammans med lite mjöl på bakbordet. Häll upp degen och knåda in den hackade mandeln.
4. Forma degen till tre rullar, tjocka som femkronor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Pensla rullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i 190° i cirka 15 minuter eller tills de fått en brun yta.
6. Skär upp sneda bitar medan rullarna fortfarande är varma. Låt dem kallna på ett galler. Jag satte in skorporna i ugnen igen ca 45 min i 70 grader för att torka, men här är valfritt hur man vill göra.
7. Smält den vita chokladen försiktigt i vattenbad och ringla över kakorna.
8. Förvara chokladbiscottin torrt, varför inte i en vacker glasburk, i upp till 10 dagar.

Receptet kommer från recept.nu.

Chokladbiscotti i sällskap av en bulle...
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!


Uppladdning


[Foto: Hemmakatten]

Ett snabbt mellanmål innan det är dags för höstens efterlängtade kurs i keramik. Min förhoppning är att så småningom kunna skapa mina egna muggar och fat, gärna i samma stil som på bilden. Oavsett resultatet ska det bli härligt att sätta händerna i formbar, mjuk lera. Någon som har provat att dreja och har några tips som jag ska tänka på?

Turkost fat från Mateus, vit mugg från Karin Meijer och servett Iittala.


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Dagens stilleben

Dagens stilleben hos Hemmakatten
[Foto: Hemmakatten]

Dagens stilleben utgår från det senaste second hand-fyndet jag gjorde för några dagar sedan på Myrorna; keramikljusstakar i en härligt ljusgrön nyans. Matchar perfekt en liten vas jag har sedan tidigare, även det ett fynd, fast från Röda Korset. Det är en enkel glädje att hitta ett litet inredningsobjekt för några tior, för mer kostade inte ljusstakarna. En härlig bukett rosor för att få in lite färg och doft i vardagsrummet får också vara med. Hoppas att ni har en skön onsdag. Jag har ägnat dagen åt avslappnande aktiviteter och en rask promenad i det härliga höstvädret. Nu är det dags för en kopp Earl Grey och piggna till en smula inför kvällens avsnitt av Bron samt The Mentalist.



[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!


Tara´s


[Foto: Hemmakatten]

Tara´s turkiska tema är som en välkomnande varm famn nu när det börjar bli höst. Lokalen är mysig med sina tegelväggar och rustika inredning i mörkt trä. Det finns också en trevlig uteservering att tillgå men just denna kväll valde vi att sitta inomhus i värmen. Menyn är lättillgänglig. Matrikt, mättande och mumsigt. Härifrån går ingen hungrig. Jag åt fetaost i filodegsrullar till förrätt och lammfärsspett till varmrätt. Mycket och gott. Tara´s på Södra vägen 24 är ett avslappnat ställe till vardags eller helg och maten gör ingen besviken. Restaurangen är en av mina favoriter just för att det är prisvärt och det bjuds på trevlig stämning. Och god öl. Testa Tara´s du också.



[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!


Höstens mode

Saint Tropez
Saint Tropez
[Foto: Hemmakatten. Mode från Saint Tropez]

I helgen var det modevisning av höstens mode och det är alltid lika kul att se showen och kläderna inför kommande säsong. Mycket snyggt, mycket välkombinerat, mycket jag skulle kunna tänka mig att bära. Stickat, dressat, jeans, klänning, jackor och skinnaccessoarer, samt många fina sjalar och halsdukar. En hel del som gärna hade fått flytta in i min garderob. Min personliga favorit är den gröna klänningen nedan från Åhléns.

Men det bästa av allt. Det bjöds på en hel del inspiration att kombinera redan befintliga plagg i garderoben på nytt höstmoderiktigt sätt. Det bästa köpet av alla, att redan ta något man har, kombinera på nytt sätt och det blir genast mycket roligare. Jag visar några bilder som förhoppningsvis ger dig modeinspiration. Från Åhléns, Esprit, Gina Tricot och Saint Tropez.

Åhléns
Åhléns
Åhléns

Gina Tricot
Gina Tricot

Esprit
Esprit
Esprit
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Blomstrande kreativitet

Mariaplans florister i Göteborg


[Foto: Hemmakatten]

Jag åkte till Mariaplan i helgen för att strosa omkring i butiker och lära känna ett kvarter som jag annars inte brukar besöka. Förväntningarna var inte speciellt höga utan jag såg det mer som en trevlig utflykt en solig lördag. Men döm om min förvåning och glädje när jag upptäcker att här finns faktiskt ett smultronställe som sjuder av kreativitet och skönhet. Som håller till i anrika lokaler som sedan 1932 har fyllts av väldoft och vackra arrangemang. Men det är nog först i dessa dagar som dess verkliga potential har blommat ut. Och det i händerna på ägarinnan Johanna som sedan ett år tillbaka driver Mariaplans Florister. Och hon vet vad hon gör. Från Holland, ett land med gedigen blomstertradition, har hon tagit med sig kunskap och inspiration, men framför allt en drivkraft att göra något annat än kontorsjobb. Att det blev floristbranschen, ja, det är bara att tacka för. Butiken Mariaplans Florister är välfylld av underbara blomsterkreationer, fina inredningsdetaljer, en del modeaccessoarer och färgsprakande, prunkande, ljuvliga blommor så långt ögat kan nå.




[Foto: Hemmakatten]

Butiken Mariaplans Florister bjuder inte bara på estetiskt tilltalande arrangemang och fräscha snittblommor, nej här finns också ett genuint intresse för det grönskande växtriket. Det märks hos alla som arbetar här. Förutom Johanna, möts du också av Lotta, Kajsa, Therese och Viola. Kompetenta och kreativa kvinnor som tyvärr inte ville vara med på bild, men besök butiken så har du något speciellt att uppleva. ;) Och är du intresserad av att själv lära dig mer om blomsterbinderi, stilleben och härliga växtkombinationer kommer Mariaplans Florister erbjuda kurser senare i höst. Jag kan i alla fall säga att jag fyllde på inspirationskontot rejält under mitt besök. Jag har alltid gillat blommor, det lyfter verkligen inredningen och ett hem, och hos Mariaplans Florister förstår jag anledningen till mitt intresse. Det är livet i en bukett!



[Foto: Hemmakatten]

Det blir ett axplock av bilder idag. Mer kommer snart!

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!


Snabbfika

Espresso House
Espresso House på Södra Larmgatan i Göteborg
[Foto: Hemmakatten]

Ibland är det skönt att bara helt spontant slå sig ner själv någonstans för en snabbfika. För att vila benen och fötterna och fylla på med ny energi efter jobbet eller efter timmar på stan. Espresso House är ett bra ställe för detta ändamål. Gott om platser, trevlig inredning och mycket att välja på i fikaväg, både matnyttigt och sötsaker. Jag nöjde mig med en chokladbiscotti till koppen med Earl Grey på Södra Larmgatan. Vad mycket det kan göra att få sakta ner en stund och bara vara. Andas. Njuta av varmt te och något sött. Så återvänder livsandarna och man är redo att ta nya tag. Ikväll blir det träff med vänner. Det lutar mot film igen. Ha en fin lördag!

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Crazy, Stupid, Love.


[Foto: IMDb.com]

Igår fredag var det biopremiär för den amerikanska romantiska komedin Crazy, Stupid, Love och jag satt på första parkett. Nåja nästan i alla fall. En mycket skön historia som handlar om paret Emily [Julianne Moore] och Cal Weaver [Steve Carell] som efter 25 års äktenskap har hamnat i en medelåldersslentrian som har urholkat deras äktenskap och kärleksrelation ner till den allra gråaste och mest förutsägbara tristessnivån. En otrohetsaffär från Emilys sida gör att de separerar och Cal har svårt att gå vidare. Han hamnar kväll efter kväll på samma bar och ömkar högljutt sin situation till de som vill höra, men det är det ingen som vill. Till slut förbarmar sig kvinnotjusaren och charmören Jacob Palmer [Ryan Gosling] över honom och ger Cal ett erbjudande som han inte kan tacka nej till. Jacob lovar att om Cal ger honom fria händer så kommer han att snygga till honom, lära upp honom och göra Cal till en första rangens förförare vilket sedan ska få frun att bittert ångra att hon lämnade honom.

Ryan Gosling och Emma Stone i Crazy, Stupid, Love.
[Foto: IMDb.com]

Ryan Gosling, en av mina stora favoriter, är perfekt i rollen som den unga och framgångsrika Jacob som är utrustad med det mest välsmorda munläder man kan tänka sig. Som kan prata en kvinna rakt in i sovrummet. Vältränad, välklädd och en oemotståndlig glimt i ögat. Ja, han är snygg, jag menar en bra skådis! Och jag verkar inte vara ensam om min åsikt med tanke på övriga biopublikens gemensamma behagliga suck när Gosling visar sig i bar överkropp. ;) Nåväl, tillbaka till filmen. Steve Carell är också i sitt esse som sympatisk make som fortfarande älskar sin fru, tror på romantiken och kärleken trots det som har hänt. Jacobs cynism har svårt att bita på honom men bit för bit lär sig Cal vad kvinnor vill ha, och framför allt vad han själv värdesätter mest i livet. Hur det kommer att gå? Ja det får ni själva se! Jag rekommenderar med värme denna härliga komedi. Crazy, Stupid, Love är full av humoristiska repliker, roliga scener och bra skådisar förutom de redan nämnda så även Kevin Bacon och Marisa Tomei i biroller. Men mest av allt gillar jag att det i filmen finns hjärta och ett bra budskap som Cal och Emilys 13-åriga son, fint spelad av Jonah Bobo, framför och tror på: Ge aldrig upp om du är förälskad och tror dig ha funnit din själsfrände. Kämpa tills hon/han är din. :)

Steve Carell och Julianne Moore
[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Naturligt



[Foto: Hemmakatten]

I veckan var jag på en härlig inspirationskväll som handlade om livet, maten och kärleken och vi fick ta del av fyra inspirerande föreläsare som alla hade gjort inre resor på olika sätt. Jag fick mycket tänkvärt med mig hem och allra särskilt berördes jag av kloka pedagogen Lou Rossling vars budskap var att ta hand om barnet inom oss och bejaka glädjen och lusten i livet. Gillade även kokboksförfattaren "Om jag var din hemmafru"-Lotta Lundgrens skarpa, ironiska humor och berättelse om att mitt i livet helt byta karriär och börja om från början med två tomma händer. Och lyckas! Kvinnor att imponeras och inspireras av.

Jag var inte bara uppfylld av ny energi och sköna tankar när jag lämnade lokalen. Nej, i handen dinglade också en sprängfull goodie bag. Några av de trevliga produkter som låg i denna påse visar jag här. Skönhet till huden, både till kroppen och ansiktet från Natuvive som jobbar efter deviset Fight Nature with Nature. Låter bra och jag hoppas att krämerna kan ge de begynnande rynkorna en dust. Perfekt också nu när kylan och den torra luften är på väg. Jag behövde dessutom fylla på mitt förråd här hemma så dessa tillskott kom som sänt från ovan. Vältajmat!

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!


Äppelgott


[Foto: Hemmakatten]

Nu när hösten är här är det extra mysigt att baka en god äppelkaka. Och så var jag så himla sugen också rent ut sagt. Sagt och gjort, de röda härliga frukterna klyftades ner till en härlig äppelsmulkaka, min favorit och jag njöt som bara den igår kväll. Och så det godaste av allt, vaniljsåsen till. Jag måste erkänna att för min del är det nog mer så att jag äter vaniljsås med äppelkaka och inte tvärtom. Men någon last får man väl ha, eller hur? ;)

Hur blir det med dig i höst. Bakar du äppelkaka eller föredrar du något annat?

Recept äppelkaka (4 pers)
4 äpplen (jag brukar räkna ett per person)
2 msk socker
1 tsk kanel
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
100 gram smör

Skala, kärna ur och skiva 4 äpplen i tunna klyftor
Lägg i en ugnssäker form. Pudra över kanelen och ev lite strösocker.

Smält smöret. Blanda sedan ner mjöl, havregryn och socker till det blir en grynig röra. Lägg ut ett jämt lager över äppelklyftorna. Grädda i ugn i 25 minuter i 175 grader. Servera med glass eller vaniljsås. Klart!

Äppelkaka à la Hemmakatten
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Bron

Svensk/dansk kriminalserie - Bron
[Foto: Skärmdump från SVT.se]

Jag såg första avsnittet av den dansksvenska tv-produktionen Bron ikväll på SVT1. En deckarserie i tio avsnitt där den svenska och danska polisen tvingas samarbeta när en mördad kvinna hittas på Öresundsbron. Delad. Med en överdel från en svensk kvinna, och en underdel från en dansk. Ganska så morbid inledning och nu ska i alla fall brottet lösas. Jag vet inte om det berodde på att jag var en smula okoncentrerad när jag tittade på avsnittet men jag tyckte inte riktigt att handlingen eller karaktärerna tog tag i mig. Nerven saknades. Och Sofia Helin, som jag i vanliga fall gillar, har fått en otacksam uppgift i rollen som kriminalaren Saga Norén. En "ADHD-personlighet", som helt ogenerat byter tröja och visar sig i bh inför kollegorna, tar saker väldigt bokstavligt, säger exakt vad hon tänker utan hämningar samt saknar social kompetens och empati. Kör på helt enkelt. I full fart. Men det var också det som till sist blev behållningen konstigt nog. Vad ska rollfiguren säga och göra härnäst kom jag på mig själv med att tänka. Det blev lite humor i det hela. Särskilt i samspelet med den danska kollegan Martin Rodhe(Kim Bodnia). Jag ska ge Bron en chans till. Kanske är det lika bra att se om första avsnittet innan nästa onsdag då fortsättning följer. De danska kriminalserierna brukar vara gediget välgjorda och spännande. Vad är det som har hänt nu? Det är väl inte det svenska inslaget som sänker kvalitén? Hmm. Som sagt, en chans till ska serien få.

Sofia Helin i Bron
[Foto: Skärmdump från SVT Play]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Fransk fika

Le Pain Francais på Vallgatan 35 i Göteborg

[Foto: Hemmakatten]

Kafékedjan Le Pain Francais är en av mina favoriter inom kafevärlden i Göteborg. Matiga mackor, söta bakverk som ser ut som konstverk, trevlig atmosfär, snygg inredning och mycket folk att titta på. För det sistnämnda är också en del av nöjet av att fika på ett ställe. Människor i social rörelse samtidigt som du njuter av gott sällskap och välsmakande godbitar. Dagens fika skedde tillsammans med en av mina äldsta vänner och det är alltid lika kul att träffas. Det är bara att ta vid där man senast slutade och det är skönt att umgås med någon som känner en riktigt väl och som var med "från början". Jag tog en baguette med pastrami och oliver samt mitt sällskap en aptitretande getostsallad. Måste säga att jag ångrade mig, men det blir fler tillfällen att besöka Le Pain Francais i höst. Det kommer vara ett perfekt tidsfördriv att sitta inomhus och mysa i de trevliga lokalerna på vallgatan.


[Foto: Hemmakatten. Söta macarons!]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!


Vita vibbar


[Foto: Hemmakatten]

Idag blir det vitt, vitt, vitt. Jag planterade om en kruka med en grönskande växt och hela arrangemanget blev som nytt. Kruka från Miljögården som jag hittade hos Blomsterhuset i Bollebygd, samt vit ljushållare i keramik av Ceilia Wallseth från LIRO och i fattigmanssilver från Madam Stoltz.

Jag har kurat hemma ikväll då det ösregnar utanför. Joggingturen får vänta tills halsen och vädret är något bättre. Tänkte prova mig på en kort runda imorgon bitti för att se hur det känns i kroppen. Tills dess njuter jag av Pluras matkonster i TV8 och Pluras kök. Missa inte reprisen av säsong två som sänds på måndagar kl 21.00!



[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Sköna söndag


God fika från Franska bageriet
[Foto: Hemmakatten]

En kort runda på stan blev det och jag gjorde ett riktigt kap på Sisters som hade 20% rabatt på hela sortimentet för sina klubbkunder. Sedan tillbringade jag en mysig stund med familjen som bjöd på fika med goda saffrans- och vaniljbullar. Och jag beundrade nespresso-bryggaren i köket som jag tycker är riktigt snygg. Välsmakande kaffe brygger den också även om jag där får lita på andras omdöme då jag inte är någon kaffedrickare. Det enda som fattades var George Clooney som stod vid maskinen och bryggde sig en kopp. Då hade bilden varit komplett om jag säger så...:)

Tiden gick fort, men så är det när man har trevligt. Brorsan och jag spånade på en deckarintrig och skojade om att skriva vartannat kapitel. Hade varit kul men krävs som sagt en hel del disciplin och inte minst fantasi. Men leka med tanken är alltid roligt. Kvällen har därefter varit lugn och det passar mig utmärkt då en ny vecka väntar som förhoppningsvis har ett och annat äventyr att bjuda på. Hoppas att du har haft en fin söndag!



[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Bliss resto


En klassisk crème brülée
Musslor i vin och buljong
[Foto: Hemmakatten]

Om Håkan Hellström tog publiken till musikaliska himmelska höjder i fredags, kan jag säga att restaurang Bliss Resto på Magasingatan 3 skapar en alldeles egen lycksalighet på matfronten. Den coola inredningen och lokalen i sig gör att det är värt ett besök. Det är som att sitta i sitt eget vardagsrum fast modernt uppgraderat och väldigt mycket bättre. Den snygga och trendigt ljussatta baren inbjuder till mingel och trevligt häng, och restaurangdelen bjuder på mörkt trä, guldbruna toner och mycket, mycket god mat. En sällhet sprider sig i kropp och själ, och njutningen är total. Den italienska menyn får smaklökarna att le. Jag njöt av blåmusslor i vitt vin med chili, vitlök och örter till förrätt. Därefter saltimbocca dvs kalvskivor med parmaskinka och salvia brässerade i vitt vin tillsammans med den hittills godaste risotto som jag har smakat. Och som avslutning en klassisk crème brûlée. Underbart!

Bliss Resto
är ett ställe som är perfekt att inleda kvällen på, att ta fördrinken innan du går vidare till nästa etablissemang. Men det går lika bra att dröja sig kvar här hela kvällen och ta steget in i matsalen för att ta del av de kulinariska läckerheterna som husets kök uppbådar. Stämningen är god, och musiken som spelas under de timmar vi är där är precis i min smak och gör helhetsupplevelsen komplett. Bliss Resto är verkligen en bliss på restauranghimlen i Göteborg. Jag kommer att återvända. Snart.

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Höst i Haga




[Foto: Hemmakatten]

Har man inget för sig på helgen är en promenad genom Haga-kvarteret en trevlig aktivitet. Ja, det är mysigt när som i veckan men just på helgen är det lite mer liv och rörelse än vanligt. Och så Bondens marknad, de öppna antikbutikerna, och folk som flanerar och fikar så det står härliga till. Tänkte dela med mig av några ögonblicksbilder från en sådan helg. Solen var framme och värmde, teet smakade gott och färgerna krispigt höstiga. Ses vi kanske i Haga till helgen?

Nedan: Inredning från butiken Rum för inspiration samt vackra rosa blommor hos Blomsterkrukan.



[Foto: Hemmakatten]

Update: Vi fick se Håkan på ett fullsmockat Liseberg igår. En artist som verkligen ger allt och lite till. Riktigt, riktigt bra!

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!


Blå detaljer

Fina detaljer på jeansen från Le temps des cerisesFynd från Myrorna
Jeans fyndade i butiken Millami
[Foto: Hemmakatten]

Jag klär mig i blått i höst. Nya jeans, Le Temps des Cerises, som jag fyndade på rea hos fräscha butiken Millami. Jag gillar de roliga detaljerna som gör att dessa jeans blir något extra. Sedan en blåsvart sjal från den alltid lika prisvärda och fyndfyllda butiken Myrorna. Om jeansen var en aning "pricy" så kan jag säga att jag tog igen det på sjalen som var i princip gratis. Nöjd är jag i alla fall med mina fynd.

Och kanske har jag på mig detta till kvällens konsert med Göteborgssonen själv; Håkan Hellström. Om vi kommer in. Om vi får plats. Det är väl "knökfullt" redan på förmiddagen då de mest trogna fansen barrikaderar sig längst fram vid scenen... Jag behöver inte se speciellt bra, bara jag får höra. Vågar knappt erkänna att jag aldrig har upplevt denna duktiga artist live så det är verkligen på tiden, Göteborgare som jag är...

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!


Höstinspiration

Hösten enligt Lexington
[Foto: Skärmdump från Lexington.com]

Idag blir det höstinspiration från Lexington Company. Jag tycker verkligen att de lyckas få till stämningsfulla bilder. Snygga kombinationer i textilmaterial, färger, mönster och allt arrangerat på ett mycket smakfullt sätt. Gillar den blå färgskalan som piggas upp med inslag av orange, brunt och vitt. Mitt hem hade gärna fått klä sig i Lexingtonskrud inför hösten. Att leva livet enligt Lexington verkar avslappnat, hemtrevligt & stilsäkert. Återförsäljare i Sverige hittar du här.





[Foto: Skärmdump från Lexington.com]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Krogvecka



[Foto: Hemmakatten]

Ett snabbt tips blir det idag om att det denna vecka är den s.k. krogveckan i Göteborg vilket innebär att kvalitetsrestauranger har specialmenyer till mycket facila priser, vanligast är 2 rätter för 200kr. Vi provade avenyrestaurangen Tvåkanten igår och var mycket nöjda. Vi tillbringade en trevlig stund på deras inglasade uteservering och njöt av värmen medan regnet strilade utanför. Den meny vi provade på tre rätter kostade under 300 kronor och hade väl i vanliga fall kostat nästa det dubbla. Mycket prisvärt. Och gott med bl.a. en varmrätt på gödkalvsrostbiff och tryffelpolenta samt efterrätt som bestod av en svartavinbärs- och vaniljtarte.

Testa du också. Krogveckan pågår i ett antal större städer! Du har fram till söndag på dig. Listan på restauranger som deltar i Göteborg hittar du här!

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

I köket



[Foto: Hemmakatten]

Jag vet inte hur det är med dig men för egen del har det genom åren varit så att att jag allt som oftast hamnar i köket när jag är hemma hos andra. Vid fester, middagar, fikor eller annat umgänge. Det är där de bästa samtalen hålls, det saftigaste skvallret utbyts eller de galna upptågen tar sin början. Som den gången en kompis skulle laga middag klockan fyra på morgonen... Det blev överkokt pasta och sönderstekta korvar. Och kocken somnade lagom tills vi andra hade ätit upp.

Det är i alla fall något hemtrevligt, gemytligt med att vara i köket. Eller är det bara för att kylskåpet och kaffe/tebryggaren finns på en armslängds avstånd ifall hungern eller törsten pockar på? Eller kanske värmen från spisen som skapar det där ombonade, omhuldande som vi människor så väl behöver? Ja, oavsett anledning är kök något jag gillar. Att vara i. Att umgås i. Idag blir det några detaljbilder från ett trevligt sådant i lantstil. Gillar särskilt det röda slagbordet som kontrasterar fint till de gråvita väggarna. Och snyggt när det röda tas upp i detaljerna på bordet, som i tekannan och textilunderlägget.

Hur är det för dig, hamnar du också ofta i köket?

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Skogens guld


[Foto: Hemmakatten]

Jo så får man väl ändå konstatera att det är höst ute. Strilande regn och starka vindar. Trädkronorna dansar i otakt. Men ganska mysigt trots allt. Att vara inne. Tända ljus. Lyssna på bra musik. Äta mustig mat där skogens guld spelar huvudrollen. Höstens favorit är kantarellpaj. Och snart blir det en värmande kopp te med hembakade lavendelbiscotti. Mmm. Hösten är rätt okey ändå.

Kantarellpaj med västerbottenost
Pajskal
2 dl vetemjöl
100g smör
2 msk vatten

Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda degen tills den hänger samman. Ev får mer vatten tillsättas. Platta ut pajdegen i en pajform tills hela formen är täckt (inkl kanterna). Stick några hål med en gaffel i degen. Grädda i 10 min på 200 grader. Ta ut och låt vila.

Fyllning
300 gram kantareller (ca 1 liter)
2 msk smör
3 msk hackad lök (jag tog 2 små scharlottenlökar)
200 g riven västerbottenost
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
3 ägg
1/2 tsk timjan (jag tog färsk för smakens & utseendets skull)
salt & svartpeppar

Stek kantarellerna tills vätskan är borta. Tillsätt smöret och löken. Bryn tills svampen fått fin färg.
Salta, peppra och häll timjan i svampröran.

Under tiden som svampröran steks upp, blanda till äggstanningen i en egen skål. Rör ihop ägg, grädde, creme fraiche och den rivna osten. Tillsätt färsk timjan, aning salt och dra några varv med svartpepparkvarnen.

Häll över svamröran i äggstanningen, blanda runt och häll sedan alltihop i pajskalet.

Grädda pajen i 200 grader i 25 minuter eller tills den fått fin färg.

Smaklig måltid!


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Blåvita vänner


[Foto: Hemmakatten]

Dagen kan sägas ha gått i ett blåvitt tema. En eftermiddagsfika i underbara muggen Mon Amie och så arvefat från Arabia. Gott var det även om jag sällan äter wienerbröd då det kan bli lite väl sött. Skönt väder med 20 grader värme har det också bjudits på vilket passade perfekt när det var dags för andra vänner, eller rättare sagt kamrater, i dagens höjdpunkt: fotbollsmatch med Änglarna på Gamla Ullevi, dvs IFK Göteborg mot Malmö.

Jag är en aning lomhörd nu ikväll efter att ha råkat hamna bredvid en mycket högljudd person i publiken. Han hade väldigt bestämda åsikter om allt och alla och skrek ut dessa högt. Men så är det för en del. Gräset kan vara för grönt och bollen för rund. Ljuden blev allt högre ju längre matchen gick och ju fler öl som dracks. I slutet stod han upp och ventilerade. Domaren hade han gärna både bytt ut och bytt plats med (och i vissa lägen kunde jag faktiskt instämma). En del kommentarer var rätt roliga så det var inte helt trist. Nej, mer som att ha en högst personlig kommentator i vänsterörat under 90 minuter. ;) Resultatet? 0-0, men domaren missade en straff för de blåvita...


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Dagens stilleben


[Foto: Hemmakatten]

Lördagslugnet sänker sig äntligen hemma hos Hemmakatten. Efter ett intensivt och roligt dygn med syskonbarnen tar jag nu helg och njuter av kvällen som väntar. Färska blommor helgen till ära och jag gillar verkligen lejongapens sprakande färger som tar upp nyanserna i tavlan på ett bra sätt. Rosa är en favorit på blommor helt enkelt. Tröttnar aldrig på det.

I bakgrunden ljuder musik (livekonsert med Orup) och jag diggar loss samtidigt som jag pysslar en smula innan det är dags för middagen. Ikväll blir det kantarellpaj med västerbottenost och ett glas rött. Jag kommer att sova gott inatt efter veckans inspirerande möten som ger mersmak och nu senast det härliga umgänget med mina mysiga syskonbarn. Och imorgon helt ledig - ljuvligt! Hoppas att du har en skön lördag!



[Foto: Hemmakatten]

Glasvasen från Miljögården är ett riktigt fynd och fungerar både som vas för blommor eller som ljushållare. Den vita ljusstaken finns hos IKEA, keramikhjärtat är från Vävra och den rosa skålen är Iittala-design.

Dagens stilleben hos Hemmakatten

[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Vacker dukning



[Foto: Hemmakatten]

Varje gång jag kommer till butiken Marias Konsthantverk & presenter är jag spänd på att se hur Maria har dukat på det fina gamla slagbordet som står i lokalen. Det brukar vara en vacker komposition som möter ögat, färgmatchat och söta grupperingar av inredningsdetaljer. Så också senast jag var på besök. Denna gång används porslin från Greengate och de rosa och turkosa nyanserna märks även i inslag runt omkring tallrikarna och skålarna, i servetter, textilier, godis, burkar och ljus. Ägarinnan Maria har en förmåga att lyfta fram det bästa ur sitt sortiment och göra stilleben där varje ting kommer till sin rätt, och framför allt skapar en intagande, underbar helhet.




[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Sarahs nyckel


[Foto: IMDb.com]

Paris, juli 1942. Massarresteringar av franska judar görs över hela staden av den franska polisen tillsammans med tyskarna. En tioårig flicka vid namn Sarah försöker rädda sin lillebror och låser in honom i garderoben när polisen kommer till deras lägenhet. Hon gömmer garderobsnyckeln i sin klänningsficka. Sedan går allt snabbt. Sarah och hennes föräldrar förs till Vel´d´Hiv, idrottshallen som blev ihopsamlingsplatsen för tusentals judiska familjer i väntan på deportation till koncentrationslägren. Dagarna i velodromen framhärdas under ofattbara förhållanden, där stanken från människorna är lika stark som oron och skräcken inför vad som väntar. Den lilla Sarah håller hårt i den stora nyckeln, klamrar sig fast vid den och hoppas in i det sista att hon ska kunna återvända till lägenheten och släppa ut sin bror. Men ödet vill annorlunda. Familjen skickas vidare till koncentrationsläger och dagar blir till veckor, ja till och med månader. Det enda Sarah kan tänka på, och det enda som håller henne uppe, är viljan att komma tillbaka till Paris och kunna befria sin lillebror. Hon håller desperat fast vid järnnyckeln. Hoppet finns i nyckeln. Sarahs nyckel.

Filmen Sarahs nyckel
[Foto: IMDb.com]

60 år senare, inför årsdagen av Vel´d´Hiv ska journalisten Julia Jarmond skriva en omfattande artikel om denna svarta fläck i Frankrikes historia samtidigt som hon ska flytta in i makens familjs gamla Paris-lägenhet. En lägenhet som visar sig ha stark anknytning till den artikel hon ska skriva. Det är samma lägenhet som Sarah bodde i. Julia blir väldigt berörd av Sarahs öde och satsar all sin tid på att göra efterforskningar och försöka ta reda på vad som hände Sarah och hennes familj. Det blir inte bara en historisk resa för Julia utan även en inre sådan då hon ställs inför tuffa livsavgörande beslut under månaderna som följer.

Filmen är oerhört gripande. Kristin Scott Thomas som spelar Julia har aldrig varit bättre. Hon växlar i sina känslolägen och jag kan känna hennes starka engagemang. Likaså kan jag känna Sarahs allt mer växande desperation inför att ha lämnat sin lillebror ensam i lägenheten. Den krampaktiga kampen mot tiden, och det allt mer krampaktiga taget om nyckeln är inget annat än en kamp för livet. Mélusine Mayance gör Sarah på ett nästan overkligt bra sätt. Filmen är sorglig och ändå märkvärdigt upplyftande trots allt. Mitt i all tragik finns medmänsklighet och kärlek till din nästa. Sarahs nyckel är en film som alla bör se. Det ökar förståelsen för historien och människors reaktioner i kris och umbäranden. Och det blir tydligt att ibland när vi fattar vissa beslut kommer livet att förändras för alltid.


[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Vit keramik

Keramik hos Vy Form & Textil
[Foto: Hemmakatten]

Måste bara visa den här härliga keramiken som finns i butiken Vy Form & Textil. Följsamma former, vackra linjer, blank yta - kompositioner som verkligen är en fröjd för ögat. Och underbara att hålla i handen. De vita ljusstakarna görs av Affari, men det är framför allt muggarna och skålarna som jag faller för. Minns tyvärr inte vem som står bakom formgivningen men ta dig en tur till trevliga Vy Form & Textil så får du chansen att uppleva allt på nära håll.


[Foto: Hemmakatten]

Jag tycker verkligen om väldesignad keramik i alla dess former. Och min längtan efter att sätta händerna i mjuk lera och skapa något själv har blivit så stark att jag har anmält mig till en keramikkurs i höst. Även om jag inte kommer att kunna kreera lika vackra alster som dessa är målet i alla fall att formge något som både är funktionellt och helst någorlunda skapligt att titta på. Hur är det nu: Sikta mot stjärnorna och nå trätopparna... Det ska i alla fall bli riktigt kul! Fortsättning följer.



[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Pepprig middag



[Foto: Hemmakatten]

Det var dags att bjuda brorsan på middag och återgälda att han lagade så god mat för några helger sedan. Det blev en klassiker. Oxfilé (lättpepprad och stekt i gjutjärnspanna) som var så mör att kniven bara gled igenom, färskpotatis i ugn (min favorit), fetaostsallad samt pepparsås på fyra sorters peppar som är grym. Receptet kommer från bror kocken själv, men han misstycker inte att andra använder det som tur är.

Pepparsås (2-4 personer)
- Krossa fyra sorters peppar i mortel (svart- och vitpeppar samt rosé- och grönpeppar). Cirka en matsked totalt. Beror på hur stark du vill ha såsen.
- Låt en oxbuljongtärning sjuda med 2,5 dl vatten tillsammans med den mortlade pepparen tills vätskan är reducerad till hälften.
- Tillsätt konjak, ca 3 msk.
- Tillsätt 2 dl crème fraiche. Eller mer om det blir för starkt.
- Vispa ihop och koka upp. Klart! Ev kan du reda med lite maizena för att få fastare konsistens men jag gillar när såsen är tunn.

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Lättjefullt


[Foto: Hemmakatten]

Värdshuset i Majorna, uppfördes 1762 av Ostindiska kompaniet. Under 100 år blev det berömt, både för sina stamgäster och sina drycker. På skylten som hänger på värdshuset idag står följande text (utdrag): "Det var här man med tvekan drack te, eftersom det ansågs uppmuntra lättja och löst prat". En strof som jag tog med mig hem som den stordrickare (av te) jag är! :)

Jag gillar te och detta stärker mig än mer i min övertygelse om dryckens kvaliteter. Det finns alltid utrymme för en stärkande kopp av denna guldbruna, och numera även lättjefulla, dryck. Värmande och uppiggande. Vilket är precis vad jag behöver idag då halsen ömmar. Försöker mota bort alla förkylningstendenser med inte bara en kopp, utan en hel balja med stark te. Och så rejält med honung och ingefära. Hoppas det kan göra susen.

Jag försöker också pigga upp mig med bra musik. Just nu snurrar Bo Kaspers Orkesters samlingsvolym för fullt här hemma. Gillar särskilt låtarna Undantag och Innan allt försvinner.

Hoppas du får en fin tisdag!



[Foto: Hemmakatten]

Handdrejad keramikmugg av Karin Meijer, fat Olsson & Jensen, servett Marimekko.

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Promenad Röda Sten



[Foto: Hemmakatten]

Det är knappt jag kan tro att det var 26 grader och gassande sol igår med tanke på dagens regnrusk men det var det faktiskt och jag har bilder som bevisar det. En väninna och jag tillbringade några trevliga timmar med att promenera längs vattnet vid Klippan och Sjömagasinet, som har magnifik utsikt mot Eriksberg, för att sedan strosa vidare mot Röda Sten, och ända bort till restaurang Ruckmans.


[Foto: Hemmakatten]

Söndagen bjöd på otroligt skönt väder och det var en befrielse att se en bit av havet. Som det alltid är. Det glittrade så där vackert i vattenytan som det bara kan göra på Västkusten. :) Vi hämtade andan på restaurangen/cafét vid Röda Sten som ligger under Älvsborgsbrons pampiga stålkonstruktion. Jag måste säga att det är stunder som den här som fyller på energikontot rejält.





[Foto: Hemmakatten]

Det finns mycket att titta på och ta intryck av runt konsthuset Röda Sten. Jag gillade också stenen som lyste blodröd i solljuset, och vår tids moderna hällristningar; graffitiväggen. Det blir nog en tur till detta ställe snart igen då det är ett intressant promenadstråk och skönt område.


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Millami


Millami på Käringön
[Foto: Hemmakatten]

Idag tänkte jag tipsa om en trevlig butik som säljer mode för både kvinnor och män. Det är modernt, det är snyggt, det är välsittande. Och en aning dyrt. Vid mitt senaste besök fyndade jag på rea till halva priset och då kändes det mer OK. Butiken heter Millami och finns på Käringön, men också som webbshop för er som inte har möjlighet att ta er ut i skärgården. Även om det är himla trevligt att kika i butiken och botanisera bland inredning & mode från bl.a. Lexington, samt plagg från Maison Scotch, Odd Molly, ChillNorway och Polo Jeans, är faktiskt webbshopen lika välfylld med moderiktiga objekt. Det finns mycket att välja på. Det är väl egentligen bara plånboken som sätter gränsen. Ta dig en titt in i Millami och avgör själv!

Käringön

[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Bondens marknad



[Foto: Hemmakatten]

Igår tillbringade vi några timmar i kvarteret Haga och det bjöds på många intryck. Under lördagarna pågår något som kallas Bondens marknad, vilket innebär att lokala bönder kommer till torget och säljer sina egen- och närproducerade produkter. Det kan vara allt från ekologiskt odlade havtorn, grönsaker, kravodlad honung till vävda mattor, stickade torgvantar och vackra blommor. Det är en viss känsla att gå omkring och insupa alla härliga färger och se det skickliga hantverket. Efter promenaden och några tittar i antikvitetsbutiker blev det en skön fika utomhus på Jacob´s café. Jag njöt av att titta på allt folkliv och av solens värmande strålar i ansiktet.


Mot Jacob´s café
[Foto: Hemmakatten]

Med det underbara vädret idag blir det en tur till Röda sten, och förhoppningsvis blir det några bra fototillfällen. 

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!


Tack för musiken

Orup i högform
[Foto: Hemmakatten]

Ikväll kl 20.45 bänkar jag mig vid tv:n då det är dags för Orup att äntra scenen hos Niklas Strömstedt och programmet Tack för musiken i SVT1. Det ska bli kul att se vad dessa två herrar hittar på tillsammans. Att de musikaliska inslagen blir bra är givet då det är Orups härliga popmelodier vi pratar om, men förhoppningsvis görs de i nya tappningar. GES-låtarna behöver inte vara något fokus, nej, hellre då Orups eget fantastiska låtmaterial. För denna svenska artist har skapat en musikalisk guldgruva som heter duga. En tombola med pophits. Det är väl bara att skriva ner alla Orups låtar på lappar, lägga i en glasskål och sedan dra en lapp. Vad som än kommer upp blir bra. Alla låtar har något, så länge det är Orup som sjunger dem. Som ni hör är jag inte helt objektiv, men jag kan omöjligt vara det när det handlar om Orup. Det är han och en till som har den effekten på mig. Jag gillar vad jag ser, jag gillar vad jag hör. Det är karismatisk utstrålning, sympatiskt beteende och humor i en rätt oslagbar kombination. :) Så Tack för musiken Orup!

Och är du lika såld på Orups musik som jag vill jag tipsa om att P4 ikväll, kl 20.03-21.00, sänder Orups spelning från Trädgårn i Göteborg. En konsert från tidigare i år som jag för övrigt var på och som bjöd på riktigt bra ös! Läs om den här. Vilken musikkväll det blir! Igen! Igår Bo Kaspers Orkester som var helt suveräna, och idag Orup. Härligt. 

Tack för musiken
[Foto: Skärmdump från SVT.se]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!


Sommarkänsla

Porslin från Västergården

[Foto: Hemmakatten]

Jag vill hålla kvar känslan av sommar några dagar till och passar på att visa porslin som verkligen associerar till denna årstid. Måste säga att jag tycker att vitt och blått är en fräsch färgkombination som alltid fungerar oavsett årstid och oavsett vilken stil man har i sitt hem. Klassiskt och modernt på samma gång. Detta porslin från Västergården har jag ett gott öga till, men hittills har det stannat med just en titt. Visst är det vackert?



[Foto: Hemmakatten]

Och gillar du porslinet kan du även matcha med andra fina detaljer, även de kommer från Västergården, t.ex. plåtburkar med flingsalt, söta påsar med sommarte, vita ljus och piggt randiga servetter.

Alla bilder är fotograferade i den härliga butiken Marias Konsthantverk & presenter i Karlskrona. En butik som jag snart måste besöka igen, det finns så otroligt mycket att inspireras av där!


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Black Swan

Natalie Portman
[Foto: IMBd.com]

Så har jag då äntligen sett den omtalade thrillern Black Swan. Och det räcker verkligen med en gång. Det är en krypande, otäck film som kör med dånande fart rätt mot undergången. En studie i sammanbrott där Natalie Portman glänser i huvudrollen. Hon spelar balettdanserska Nina som får sitt livs roll, drottningsvanen i Svansjön. Men det som ska bli lyckan och lönen efter flera års svett, slit och uppoffringar, värkande fötter och stenhårda träningspass, blir istället raka spåret in i psykosen. Nina känner av konkurrensen av en ny tjej i balettensemblen [läckert spelad av Mila Kunis], men kan ändå inte låta bli att känna sig dragen till henne. Samma dubbla förhållande har hon gentemot sin chef [Vincent Cassel]. Han kör med henne, drar sig inte för att förnedra henne, men Nina kan ändå inte låta bli att söka hans bekräftelse och godkännande. Nina dras in i en härva av ångest, prestationskrav och hallucinationer. Till slut vet hon inte vad som är dröm eller verklighet.

Natalie Portman & Vincent Cassel
[Foto: Imdb.com]

Filmen bjuder på många otroligt vackra balettscener, Portman dansar tyllkjolen av de flesta. Spänningen stegras allt eftersom och ackompanjeras väl av de skruvade karaktärerna som alla verkar ha tappat fotfästet i tillvaron. Inte mins Ninas påjagande och kontrollerande moder som vill ta igen sin egen förlorade karriär genom att drilla dottern extra hårt, vasst spelad av Barbara Hershey. Black Swan är ett thrillerdrama som inte går av för hackor. Och närbilderna på Portmans allt mer desperata ansikte lämnar ingen oberörd. Sevärd, men det är ingen film som jag vill se igen. En resa mot undergången räcker för mig.

Natalie Portman i Black Swan
[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Fredag



[Foto: Hemmakatten]

Frenetiskt fejande kan väl bäst beskriva mina aktiviteter just nu denna soliga fredag. Fönsterputs, plantering av blommor och allmänt röj pågår här hemma. Det är inte ofta städning slutar med blodvite men närkampen med trasiga krukor blev en aning häftig tidigare. Nåväl, rent blir det i alla fall. :) Att bråka med nya IKEA-lampan och dess elsladdar får vänta tills en annan dag. En dust om dagen räcker.

Bilderna ifråga, med senaste numret av Sköna hem och en mugg med gott innehåll, visar inte direkt det lugna tillståndet här hemma utan snarare målet om någon timma eller så. En fika och god läsning. Kanske blir det en ny omgång biscotti också. Och helst en jogginrunda. Vädret är underbart så jag längtar nämligen ut. Längtar till klippor och hav. Det gäller att ta till vara på de fina dagar som är nu i september. Sedan ikväll är det konsert med Bo Kaspers Orkeser. Ser fram emot det.

Hoppas du får en mysig helg!



[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Fjäril vingad...


[Foto: Hemmakatten]

...syns på Haga och på allt fler inredningsdetaljer numera. Kuddfodral, lampskärmar, porslin eller tavlor pryds av denna bevingade varelse. Jag kan i perioder tycka att det är väldigt sött med just denna detalj, framför allt under den varmare årstiden, så det får väl bli sista rycket nu för fjärilen, innan det är dags att krypa in i vinterförvaringen igen. Alla interiörbilder är från den charmiga butiken Biddevind. De vackra, vita kannorna görs av Miljögården.

Kannor från Miljögården
Lampskärm i butiken Biddevind
[Foto: Hemmakatten]

Just nu lyssnar jag in mig på Bo Kaspers Orkester då det vankas konsert igen. Imorgon ska jag äntligen få se detta coola svenska band då de kommer till Göteborg för en spelning på Lorensbergsteatern. Jag hoppas detta är inledningen på en härlig musikhöst! Här är mina favoriter med dem; Vi kommer aldrig att dö samt I samma bil.

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

RSS 2.0