Frukost

 
Uppe med tuppen idag för att äta frukost då det är motionslopp på gång. Snart dags att cykla fem mil Hisingen runt som är en del av Göteborgsklassikern. Fick avstå förra året pga förkylning men testar i år igen då det är roligt att ha något att träna för. Idag är vindarna friska så det blir nog till att kämpa hårt för att ta sig runt.
 
Min frukost såg inte lika aptitretande ut som dessa vackra bilder från Elle Mat & Vin men de får fungera som inspiration till en annan dag då det finns mer tid. Bland annat finns ett mumsigt recept på egen musli. Ha en fin söndag!
 
[Foto: Elle Mat & Vin]

Instagram-collage

[Foto: Hemmakatten]
 
Här kommer de senaste fotografierna från mitt instagramkonto @byhemmakatten. En hel del fika har det blivit de senaste veckorna under allt pluggande, likaså morgonpromenader som är en bra start på dagen. Ljuvligt nu när man kan njuta av syrener och vackra blomster. Mitt senaste beroende är serien House of Cards som finns på Netflix. Nu när tentan är avklarade kan jag verkligen djupdyka och plöja flera avsnitt på raken. Och så slänger jag in några cykelträningsturer däremellan. Senast idag blev det fyra mil. Kändes ganska bra. Enda problemet var att mobilen råkade hamna i asfalten när jag skulle fota den fina havsvyn som jag passerade vilket resulterade i en spräckt yta och funktionsoduglighet. Sådan himla otur. Om mobilen hade hamnat en decimeter åt höger hade den landat i mjukt gräs... Nåja, hoppas kunna fixa en ny snarast!

Middagsmat

[Foto: Hemmakatten]
 
Mina två favoriträtter just nu. Den ena är min fredagsspecial grekisk sallad med klyftpotatis och bearnaisesås. Den andra är pasta med hemlagad tomatsås. Såsen är busenkel. Ta en burk hela eller krossade tomater. Blanda i lite olivolja, en grönsaksbuljongtärning, svartpeppar, socker, basilika och oregano. Låt småputtra i 10 minuter. Klart!
 

Vackra vyer

[Foto: Hemmakatten]
 
Under dagens cykelträning stannade jag till ibland och fotade de fina vyerna jag passerade. Tycker verkligen om min stad, och särskilt nu när det är ljust, spirande och grönskande kommer det mesta till sin rätt. Tentan är avklarad och det gick ok, skulle bli förvånad om det blir annat än godkänt. Terminen är nu slut och vad ska man göra av sin tid? Skriva den där boken kanske, träna sig till toppform och få klart andra projekt som blivit liggande. Tiden får utvisa. Börjar med att bara vara och ta en dag i taget. Kan vara en utmaning nog i vissa perioder. Ha det fint och ta hand om er.
 
[Foto: Hemmakatten]

Dagens stilleben

[Foto: Hemmakatten]

Dagens stilleben består av några syrenkvistar som jag plockade under förmiddagens promenad. Det lila fatet från Mateus matchar tillsammans med glasvas från Rum för inspiration. Idag är sista pluggdagen inför lördagens tenta. Får försöka lägga in en sista extra växel. Repetition är vägen till kunskap och jag hoppas minnet är med mig imorgon. Det vore både bra och roligt att avsluta terminen med flaggan i topp. Håll tummarna för mig. Ha en fin helg!

[Foto: Hemmakatten]

Fin skyltning

[Foto: Hemmakatten]

Gick förbi inredningsbutiken Grandma's och det var snyggt skyltat som vanligt. Fina färger. Gillar blandningen av färgmatchade textilier och olika material.  Och inte minst de vackra keramikföremålen från bl.a. Greeengate.

[Foto: Hemmakatten]

Fyndchans

 
Dagens tips är att det just nu är rea på den klassiska Savoy-vasen från Iittala. Designades av Alvar Aalto 1936. Finns i olika utföranden, storlekar och färger hos designonline.se. Den här vackra vasen pryder verkligen hemmet, själv har jag haft min i många år och är alltid lika nöjd när jag ställer fram den med en fång tulpaner i. (OBS! Jag får inget för att skriva om detta - tycker bara det är en bra fyndchans om man vill ha den här klassikern) 

Vackert

[Foto: Hemmakatten]

Vad vackert det är just nu. Den här årstiden är den bästa. Jag njuter under mina promenader. Kvällsrundan var inget undantag då jag gick förbi det här blommande trädet. Det var skönt med frisk luft och att få rensa huvudet efter flera timmars intensivt pluggande. Det är tenta snart och det är alldeles för mycket (en hel termin) att läsa in. Förstår inte hur man tänker med ett sådant upplägg. Får göra mitt bästa helt enkelt. Ha en fin helg!

[Foto: Hemmakatten]

Borås, Borås

[Foto: Hemmakatten]
 
I söndags var jag i Borås för att fira att systersonen fyllde åtta år. Staden som det regnar mest i landet i, bjöd på strålande väder och solsken. Här kommer några bilder från Stadsparken och Viskan som rinner rakt igenom staden.
 
[Foto: Hemmakatten]

Instagram-mix

[Foto: Hemmakatten]
 
Det senaste från @byhemmakatten på Instagram: Dagens stilleben - Vacker söndag i Borås - Födelsedagsfika - Våffellunch - Blomma från grannens plantering (oops) - Cykeltur i Slotsskogen -. Magnolia - Fika med morotskaka.

Dagar som gått

[Foto: Hemmakatten]
 
Har inte så mycket motivation att blogga just nu men följ mig gärna på instagram @byhemmakatten. Här kommer bilder från veckan som gått. Jag tittar in på bloggen igen men kan inte säga när. Ha en fin vecka!

RSS 2.0