Sommarfräscht

Till salu: Gibraltargatan 28, Göteborg.
[Foto: Bjurfors]

Färgerna vitt och beige ger ett rent, snyggt och fräscht intryck. Särskilt på sommaren när världen utanför bostaden blommar och grönskar. Då räcker det med några få detaljer i färg inne. Gärna i någon av naturens nyanser, tex i en blomsterbukett eller på en färgrik kudde.

Här ett fint exempel från Bjurfors mäklarföretag. Denna lägenhet och framför allt detta vardagsrum är inbjudande, sommarvitt och riktigt, riktigt fräscht! Hemmakatten gillar!

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Huset vid sjön

The Lake House
[Foto: IMDb.com]

Idag visar TV3 det romantiska dramat Huset vid sjön med Sandra Bullock och Keanu Reeves. Den här filmen skrivs ofta ner av recensenter som kritiserar skådespeleriet och trovärdigheten i historien. Men jag gillar den. Vad gäller realistiska intriger, ja det säger sig självt när det är film, då får man, och ska tycker jag, tänja på gränserna. Annars kallas det dokumentär och nyhets- eller samhällsskildring. Keanu får ofta omdömet att hans skådespelartalang är av det mer träiga slaget, men i den här filmen är han enligt min utsago faktiskt ganska inspirerad. Det märks att han gillar storyn och sin karaktär Alex Whyler, arkitekt och byggnadsentreprenör.

Sandra Bullock & Keanu Reeves
[Foto: IMDb.com]

Men vad handlar filmen om? Jo, Sanda Bullock spelar läkaren Kate som hyr ett enastående väldesignat hus vid sjön som hon trivs väldigt bra i. Hon kan se spår efter den tidigare ägaren och börjar undra vem det var. När hon flyttar vidare lämnar hon ett brev efter sig till nästa hyresgäst i husets brevlåda. Det visar sig bli Alex som får hennes brev. Brevväxlingen fortsätter och personkemi uppstår. Känslor växer fram men det finns ett stort och oöverstigligt problem. De lever inte i samma tid. Kate lever i nutid och Alex lever några år tidigare. När de kommer på detta blir dilemmat minst sagt påtagligt. Det är svårt att hitta rätt i datingdjungeln som det är, och detta är väl ett hinder som heter duga. Men längtan är stor och de försöker komma på ett sätt att ändå kunna mötas på samma plats i samma tid.

Jag gillar den här typen av story, när det är ett sagoaktigt inslag (övernaturlighet är att ta i). Att människor kan få kontakt genom ödet eller slumpen. Sak samma om det är en magisk brevlåda eller ett hål i tidsreven (som i filmen Kate & Leopold). Om man bortser från hur kommunikationen mellan Kate & Alex sker, är det en söt historia med mycket romantik och längtan. Om att göra val i livet, att följa sin instinkt och sina känslor. Och att ta vara på tillfället när det dyker upp.

Nåväl, du får se filmen själv och avgöra om filmen Huset vid sjön är ett bottennapp eller romantiskt inspirerande. För mig är den det sistnämnda! Trevlig filmkväll! :)

Par som brevväxlar genom tiden
[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Hofsnäs

Hofsnäs Herrgård i Länghem en bit utanför Borås
[Foto: Hemmakatten]

Underbara Hofnäs, vid Åsundens kant, har både café för dagen eller lokaler för större fester och kvällsaktiviteter. Allt i mysig miljö och med fantastisk utsikt över sjön. Det finns inredning till försäljning och det är lantstil som gäller från bl.a. Miljögården. I Gammelgården, ett litet rött torparhus vid sidan om, säljs hantverk och textilier. Här kan du få med dig en handgjord osthyvel, tovade ullprodukter, smycken och mycket mer. Var det på Gammelgården de äldre hamnade när orken och kroppen var slut? Glömde ta reda på namnets härkomst. Det får bli ett uppdrag till nästa besök. Kanske kan jag reservera en plats? Slumrar gärna bland keramik & mjuk ull på ålderns höst.

Utomshusservering i det grönaPampig entré
Interiör
[Foto: Hemmakatten]

Omgivningarnas fina grönområden är verkligen perfekta för egna strövtåg och picknickar. Här betar getter och kossor i hagar bredvid varandra och naturens känns behagligt nära. Ligg barfota på en picknickfilt och lyft blicken mot den klarblå himlen. Doppa fötterna eller hela dig i badet nedanför herrgården.

Underbara picknickmöjligheterTa en promenad ner till sjön
Blomstrande sommarängarStröva i naturen
[Foto: Hemmakatten]

Från Hofsnäs Herrgård är det inte långt till Torpa stenhus. Ta en biltur dit och få en historielektion med guide eller strunta i det som varit och njut av det som är nu i restaurangen istället.

Balsam för själen. Nära naturen. En smula shopping för den intresserade. Ät och drick på Hofsnäs eller i Torpa stenhus eller inta din medhavda matsäck på ängarna. Det är bara att välja! Karta.

Inredning & interiör på Hofsnäs

Shoppa inredning om du har lustHärlig interiör på Hofsnäs
Inredningdetaljer

[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Söndagsfika

Fika i solen = livsnjutningVit kopp från Vävra
Bricka från SerholtGul mugg Mateus
[Foto: Hemmakatten]

En snabb söndagsfika för att få ny energi inför nästa aktivitet: bus och lek med syskonbarnen! :) 

Solgul mugg från Mateus, vitt kopp från Vävra, stabil vit plastbricka med hög kant från Serholt samt gul assiett från Bruka design.

Hoppas att ni alla har haft en skön midsommarhelg!

Imorgon blir det ett tips om ett härligt utflyktsmål, för er som gillar både natur, inredning och fika...Stay tuned!

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Dagen efter

Härligt midsommarfirande
[Foto: Hemmakatten]

Gårdagen bjöd på en härlig dag med fint väder, traditionellt midsommarfirande och god mat. Solen lyste, musikanterna spelade och dansarna i folkdräkt svängde sina lurviga i Västgötapolkan. Barnen åt glass och blåste såpbubblor i väntan på att få skutta runt till Små grodorna. Chokladhjulet snurrade och lotter såldes. Korna i hagen bredvid tog firandet med ro.

Midsommarmaten med sill, varmrökt lax, färskpotatis och grillad oxfilé med pepparsås & tzatziki avnjöts utomhus. Som grande finale en choklad- och jordgubbsmoussetårta. Ahhh! "Det ska va gôtt att leva, annars kan det kvetta" som Galenskaparna och After Shave brukar sjunga. :)

Hur var din midsommar?

Runt midsommarstången

Dans runt midsommarstången hör firandet tillSåpbubblor
Jag vill också dansa!Folkdanslaget ger järnet
[Foto: Hemmakatten]

Folkdanslaget (som här gjorde sin fjärde uppvisning denna afton och mer skulle det bli) ger järnet i rätt många danser innan det är barnens tur. Den lilla tjejen med blomsterkrans i håret spritter av sommar i benen, vill inte vänta utan shakar loss vid sidan om...Sött!

Svensk midsommar
Mandlar är mumsHär kunde man åka med häst & vagn
[Foto: Hemmakatten]

Korna ser ut att tänka: Ska det vara så märkvärdigt med midsommar? Så länge det finns gräs att tugga på är vi nöjda...Hästarna fick dock jobba i värmen. Men vad mysigt det såg ut att åka med vagnen. Och sedan klassikern mandlar; brända mandlar, chokladmandlar - ja här finns mycket gott att välja på.

Och så maten...

Fint på matbordetVarmrökt lax
Whiskeyrökt grillad oxfiléSommartårta med choklad samt jordgubbsmousse.
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Midsommar!

Mode från GöteborgFin sommarklänning från Twist & Tango
Kärlek i luften denna midsommarafton?
[Foto: Hemmakatten]

Äntligen midsommarafton och dagen börjar med sol. Härligt! Det brukar annars sluta med ca 12 grader och småregn denna högtidsdag. Att varma strålar lyser är en positiv överraskning och bonus. Gårdagens reafynd från Twist & Tango kanske blir midsommaraftonens outfit. Det småblommiga mönstret får i alla fall tjäna som dagens blomsterprakt då jag ej har plockat några sju sorters blommor. Kanske kan jag lägga klänningen under kudden istället? ;)

Sedan vill jag bara tacka för alla fina kommentarer till mitt inlägg om Trädgårdsföreningen och alla nya läsare som har hittat till min blogg. Hoppas att några av er återkommer!

Ha en glad midsommar!

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Tine K lyser upp

Ljuslyktor från Tine K hos inreda.com
[Foto: Inreda.com]

Jag har uppfattningen att jag inte kan få för många ljuslyktor. Detta stöds av de fulla skåpen hemma. Jag har till och med en låda på vinden för de ljuslyktor som inte känns moderna eller passar in i inredningen för tillfället. Och jag kan inte låta bli att köpa på mig fler söta saker. Det är så vackert när levande ljus skimrar i olikfärgade ljushållare.

Dessa från danska Tine K faller jag för direkt. Fin rutmönstrad slipning och i olika dämpade nyanser som t.ex. grått, ljung, mullvad. Finns att beställa på inreda.com.

Snyggt ljus från TineK
[Foto: Inreda.com]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Erikshjälpens second-hand

Erikshjälpen Second hand-butik i Högsbo, GöteborgVälfylld glasavdelning
Allt till dukningen inför midsommar finns på ErikshjälpenGlaskonst till fyndpriser
[Foto: Hemmakatten]

Om du som jag gillar att gå på loppis, second-hand butiker eller allmänt gillar att göra fynd är Erikshjälpen second-hand något för dig. Mitt ute i ingenstans, bland asfalt, parkeringsplatser och industri i Högsbo, finns en rymlig lokal med ett stort utbud av andrahandsvaror. Men det gäller att ha "fyndblicken" med sig då det är mycket att välja på och det är lätt att bli trött och inte se skogen för alla träd.

Böcker, böcker, böcker!
Speciellt gillar jag bokavdelningen. Väldigt många titlar och områden att välja på. Skönlitterärt, facklitteratur, biografier, deckare samt mat- och barnböcker. Här fastnade jag den längsta stunden och jag fick med mig många bra verk hem. Allt från Jane Austen på engelska till kriminalare av Denise Mina. Endast 10 kronor för inbundna böcker och 5 kr för pocket gör det lätt att fynda.

Hyllmeter efter hyllmeter med litteraturVerkligen modesta priser på böckerna
Fina leksaker på barnavdelningenBarnen får sitt
[Foto: Hemmakatten]

Retrofynd
Butiken är väl disponerad och det finns mycket fint på hyllorna. Glas, porslin och annan husgeråd finns det gott om. Jag hittade ett par bruna retromuggar från Rörstrand, men jag nöjde mig med att enbart titta den här gången. Varorna är luftigt placerade vilket gör det överskådligt och lätt att vandra omkring i butiken. Möbelsektionen är trevligt arrangerad för att efterlikna inredningen i ett hem, precis som de stora möbelvaruhusen gör. Modeavdelningen har kläder för dam och herr. I barnsektionen finns både leksaker och kläder för de små.

Stor möbelavdelningMode för honom & henne
Coolt från Rörstrand
[Foto: Hemmakatten]

Kafé med tillbehör
Till butiken hör också ett litet kafé som drivs ekologiskt av Agora. Kan vara skönt att vila benen och ett trött huvud efter allt tittande. Eller som en paus i fyndletandet. Just nu pågår en fotoutställning av elever från Tynneredsskolan som ger sin syn på butiken i form av ögonblicksbilder.

FotoutställningHitta ny energi i kaféet
[Foto: Hemmakatten]

Fakta & Öppettider
Verksamheten på Erikshjälpens second hand drivs som ett samarbete mellan Erikshjälpen Second Hand Butiker och Göteborgs Räddningsmission. Inte nog med att det är kul med shopping och att fynda, det känns också extra bra när pengarna går till ett gott ändamål. Många av de som arbetar i butiken är volontärer. Och det behövs fler. Är du intresserad kontakta butiken i Göteborg eller på den ort du bor. Särskilt under sommaren är det kort om folk.

Öppettider: Onsdagar kl 12-18 & Lördagar kl 11-15.
Adress: Fältspatsgatan 6, Västra Frölunda.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Bada i rosa

Bada i rosa
Vegetabilisk tvål med vaniljdoftLdb gör härliga dusch- och hudcremer i olika dofter
[Foto: Hemmakatten]

Det är ingen nyhet att jag gillar rosa. Denna nyans tillsammans med väldoft är en oslagbar kombination. Här kommer några av mina dagliga favoriter. Vegetabilisk rosa tvål en gåva. Duschcreme från Ldb med sommarkänsla och väldigt bra för huden. Söt tub med handcreme från Heathcote & Ivory med underbara doften Sweet Pea & Honeysuckle. Finns hos Balders Hage. Därifrån kommer också den rutiga handduken från Nyblom & Kollén. Plastfatet är inköpt i Mairo-butiken i Ronneby. Fungerar utmärkt som brödfat eller till frukostmackan.

Favoriten från Heathcote & Ivory
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Flickan

Blanca Engström som FlickanFlickan - en svensk höjdarfilm
[Foto: Hemmakatten, av filmens dvd-omslag]

Det här är kanske den bästa svenska filmen på flera år! Ja, jag gillar filmen Flickan skarpt. 10-åriga flickan lämnas ensam sommaren 1981 medan resten av hennes familj åker till Afrika för biståndsarbete. Tanken är naturligtvis inte att flickan ska vara själv utan en faster [utmärkt spelad av Tova Magnusson-Norling] rings in som ska bo tillsammans med henne och hålla koll de veckor familjen är borta. Fastern, som så många andra vuxna, är fast i sig själv, sitt ego och sina intressen (musik och alldeles för mycket vin) och när hon får chansen att åka på semester med senaste flörten, sticker hon snabbare än man hinner säga en flaska rödtjut. Flickan talar inte om för någon att hon är ensam utan mörklägger hela situationen för att få fortsätta råda sig själv. På gott och ont.

Blanca Engström spelar flickan på ett fenomenalt självlysande sätt där ögonen, blicken och kroppspråket säger mer än tusen ord. Hon reder sig ganska gott själv till en början men utan en klok och guidande vuxenhand försätter hon sig och tvingas av andra in i situationer som är svåra att hantera i den åldern, ja kanske i vilken ålder som helst. De vuxna runt omkring henne är för upptagna för att verkligen se henne. De har så många egna problem att människor utanför det egna individuella epicentrum blir distansaktiga och dimmigt perifera.

Flickan är en film som berör på många plan. Ett barns uppvaknande och möte med den vuxna världen kan ibland vara rå och kall. Det går inte att lita på vem som helst. Jag måste säga att det som taggar mig mest är pappans och mammans förklaring till varför hela familjen måste åka ifrån flickan den här sommaren. "Det är många barn som behöver vår hjälp därnere, vi kan inte svika dem". "Barnen har inte ens vatten att dricka, de dör varenda dag. Tycker inte du att vi ska komma dit och hjälpa dem?" Varför är det så mycket lättare för en del föräldrar att engagera sig i utomstående projekt än i sina egna familjemedlemmar? Att sätta sina egna intressen och behov före allt annat? Är barnen i Afrika viktigare än den egen dottern? Svika barnen i Afrika går verkligen inte, men att man kanske på så sätt sviker sin egen dotter finns inte ens som reflektion hos flickans föräldrar.

Jag har väldigt svårt för den typen av polemik. Oansvarigt och märkligt resonerat. Bra spel i rollen som mamma av Annika Hallin, som pendlar mellan starkt egenintresse och kärlek till sin dotter. Självklart bryr hon sig om sin dotter, men inte tillräckligt mycket för att avstå från sin resa.

Sommaren bjuder på många äventyr och konflikter. Ensamhet och upptäcksfärder. Flickan är en drabbande film, delvis otäck, delvis cynisk och rolig när den visar de vuxnas tillkortakommanden. Vem är det som är barn egentligen? Väldigt stark. Väldigt bra skådespeleri över hela linjen. Filmen Flickan går rakt in i hjärtat.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Hjärta på tråd

Hjärta på tråd

[Foto: Hemmakatten]

Jag har piffat min ljusbricka en smula med en kruka i fattigmanssilver från Miljögården design. Enkelt och fint med grönt som lättar upp.

Jag gillar namnet på den här växten; hjärta på tråd. En tålig växt med starka hjärtan som klarar det mesta. Hjärta på tråd är lätt att sköta. Lite ljus och vatten så klarar den sig bra. Och den är alltid lika tacksam att ha som solitär eller i olika planteringar.

Ljusbricka med fattigmanssilver
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Trädgårdsföreningen

Palmhuset i Trädgårdsföreningen
Entré till PalmhusetRena linjer
[Foto: Hemmakatten]

En riktig grönskande oas mitt i centrala Göteborg - ja det finns inget bättre sätt att beskriva Trädgårdsföreningen. Entrén är diskret, men om du väl tar dig in öppnar sig en stor vacker värld. Grönskande natur, stolta träd, böljande gräsmattor, prunkande blommor, sprudlande fontäner och lugna strövplatser.

Ingång till paradisetPlats för fika vid Grindstugan
Café Grindstugan
[Foto: Hemmakatten]

Här hittar du också lekplats och två mysiga serveringar, Café Grindstugan vid ingången samt Rosenkaféet längst in i parken vars uteplatser är underbart placerade mitt i rosariet. Njut av ditt kaffe och dra samtidigt in doften av alla fantastiska rosor.


Elementet vatten representeras i detta fall av en fontänRosenkaféet som också har en tillhörande Rosenbutik
Engelsk trädgårdskonst
[Foto: Hemmakatten]

Trädgårdsföreningen är naturnära, romantiskt, avslappnat och familjevänligt. Och under sommaren är konserter ett vanligt inslag. Vad sägs till exempel om Melody Gardot och Lars Winnerbäck i juli? Nu till helgen firas midsommar i traditionell tappning. Säkert en upplevelse som heter duga.

[Foto: Hemmakatten]

Jag gick några timmar runt en kväll och försökte ta in alla intryck med alla sinnena. Det gick ganska bra då parken var nästan folktom och det gav utrymme för fotografering där grönska och natur kunde vara i fokus ostört. Jag bjuder på några fragment, men det är ett stort nöje att själv gå på upptäcktsfärd i detta gröna paradis mitt i stadens kärna. Både för botaniskt intresserade och för de som vill ha en angenäm stund och fylla på livsnjutarkontot. Gör det. Trädgårdsföreningen är väl värt flera besök.

Blomsterprakt

[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Ny energi

Vitamin Well ReloadFinns i flera goda smaker
[Foto: Hemmakatten]

För att få en pigg start på dagen eller återhämtning efter en lång dag, testa Vitamin Well Reload. Jag har smakat citron/lime-varianten och den var väldigt läskande. Finns i flera goda smaker, alla med extra vitamin- och mineraltillskott för att hjälpa kroppen att hitta den rätta balansen.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kontemplation

Stillsam uppladdning inför en ny vecka
[Foto: Hemmakatten]

Efter en intensiv helg är det skönt att vara tillbaka i hemmets lugna vrå och njuta av söndagskvällens stillsamma ro. Jag laddar upp inför en ny vecka med en hel del läsning i inredningstidningar och en timmas tv-sammandrag av det romantiska bröllopet från igår mellan Viktoria & Daniel. Intet öga var torrt. Jag njöt av parets varma utstrålning och deras kärlek för varandra. Underbart att se och få ta del av.

Sköna söndagLugnet sänker sig
Ljusstake från Blomsterhuset i Bollebygd
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Glas från Haga

Glas från Rum för inspiration i HagaGlas från Haga
Rum för inspiration har mycket fint. Bland annat glasvaser.
[Foto: Hemmakatten]

De här söta glasvaserna hittade jag i butiken Rum för inspiration som ligger i mysiga Haga. Jag har tidigare skrivit om detta trevliga kvarter, och jag tycker att om du har möjlighet, ta en sväng och strosa på kullerstensgatorna, ta en fika och titta i de fina butikerna. Här finns både nytt och second hand.

Glasvaserna har jag flyttat runt här hemma, men till sist hamnade de på min steghylla i sovrummet. Jag gillar när ljuset reflekteras i de olika färgerna rosa, genomskinligt och rökfärgat.

Ha en skön helg!


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Svarta detaljer

Hyllan Libri från Swedese
[Foto: huset-shop.com]

I en avskalad inredning för övrigt tycker jag att det är snyggt med svarta detaljer. Det kan vara en bokhylla, belysning, krukor, en matta, fondvägg eller liknande. Här kommer ett urval av möbler och inredningsdetaljer som har det där lilla extra. Och de är svarta!

Ovan bokhyllan Libri från Swedese som bara är så snygg. Som en installation i sig. Nedan slagbord ur WING-möbelserie från Design House Stockholm. Deras skrivbord i liknande modell är nätt och elegant. Tapeter från Ferm Living, perfekt om du vill ge karaktär till ett rum. Dessa finns till försäljning på inreda.com. Krukor, vaser och brickor i oändliga kombinationer har Cult design. Verkligen en buffé av valmöjligheter för den som är lite kreativ själv.

Wing slagbord från DesignHouseStockholm
[Foto: designhousestockholm.com]

Tapet Bird on Branches från Ferm LivingTapet Wilderness från Ferm Living
[Foto: Ferm Living från inreda.com]

Serien STIL från Cult designSerien GRACILIS från Cult design
[Foto: cultdesign.se]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Reflektion: Whiplash light

Västtrafik bjuder på mer än en resa...
[Foto: Hemmakatten]

Idag blir det en reflektion kring kollektivtrafiken...

När jag åker med de blå Västtrafikbussarna här i Göteborg är det inte bara en vindlande åktur som väntar, att jag blir förd från punkt A till punkt B. Nej, resorna brukar allt som oftast även innebära att jag får en Whiplash light-skada på köpet. Som ett härligt kvitto på att jag har åkt kollektivt! Om jag någon gång tvekar över om jag har åkt buss eller inte under dagen är det bara att känna efter i nacken. Gör det ont och stramar - japp, då har jag åkt buss! :)

Jag vet inte vad det är med vissa busschaufförer. Därför att det gäller ju trots allt bara ett fåtal. Vad handlar det om. Pedalafasi? En del chaufförer verkar tro att gaspedalen och bromsen är leksaker som ska hanteras hårt och brutalt. Och trampas på ofta och ryckigt. Det är ju inget step-up pass. Eller step-på pass där man ska trampa frenetiskt tills benen inte bär längre. Det är mer än en gång som äldre damer och herrar krampaktigt fått hålla sig i ledstången och nära på trillat på näsan i farten. Kan det bero på bristande körteknik? Dåligt humör? Ren jäkelskap för att se hur mycket medpassagerna står ut med innan någon säger till?

Svaret är fortfarande ej helt och hållet utrett men jag fortsätter mina observationer i sommartrafiken och smörjer mig konstant med inflammationshämmande kräm i nacken. Kanske kan bli Västtrafiks nya affärsidé. Tillsammans med ditt färdbevis får du också en liten tub Zon. Just in case. Det är ju en hel del duster och ryck som väntar i kurvor, vid hållplatser, övergångsställen, trafikljus, ja när som helst under färden!

Nåväl, snälla busschaufförer, det enda jag önskar är att ni behandlar era körpedaler med respekt och ömhet. Ungefär som en kvinna ska bemötas. Ifall ni nu inte visste det.

Valand - här stoppas det snabbt & rejält...
[Foto: Hemmakatten]

Notera. Bussarna på bilderna har inget med inlägget att göra.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Be cool


[Foto: inreda.com]

Om du vill kyla dina varor i något extra kanske dessa produkter från Be Cool är något för dig. Silver eller guldinramat för dina matvaror eller drycker. Glamour eller bara tacky som skulle passa hos Norska Hollywoodfruar? Välj själv! Kul i alla fall med ett alternativ till blommigt, pastelligt eller tråkigt enfärgat. Produkterna från Be cool går att beställa på inreda.com.


[Foto: inreda.com]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Snyggt porslin

Porslin från IB Laursen & Gerbera
[Foto: Hemmakatten]

Blått är inte bara snyggt i mode eller smycken, utan väldigt fräscht i inredning, särskilt vad gäller porslin. I kombination med vitt blir det sommarfint. Varför inte i dukningen till midsommar? Här kommer ett urval från Gerbera och IB Laursen som finns i flera inredningsbutiker. Dessa interiörbilder är tagna i Blomsterhuset i Bollebygd.

Fräscha muggar & skålar från IB Laursen
Duka blått till midsommarPorslin från Gerbera
Interiör från Blomsterhuset i Bollebygd
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Måndagsinspiration

Femina nummer 7, juli 2010Intervju med Tuva Novotny
[Foto: Hemmakatten & Heléne Linsjö, Femina]

Gissa om jag blev glad när jag kom hem idag. Ett nytt glansigt nummer av Femina väntade med lockande läsning. Och så med en blå topp på omslagsmodellen. Helt rätt. Jag gillar ju som sagt färgen blå i sommar. Jag måste säga att Femina blir mer och mer min favorit bland månadsmagasinen. Den innehåller mycket mode, inredningsreportage och intressanta intervjuer med kvinnor. I detta nummer medverkar Tuva Novotny som är på väg att bli Sveriges senaste stora filmexport. Jag gillar Tuva, för hennes skådespelargestaltningar, brännande blick och vackra utstrålning. Hon var riktigt cool i filmen Bröllopsfotografen som jag såg i helgen.

Men tillbaka till Femina. Det finns även goda matrecept, film- och boktips. Perfekt kombination helt enkelt! Här kommer några bilder från månadens nummer 7 Juli som jag får inspiration av. Sommar, sommar, sommar...

Goda recept med sommarbärInredning, här kuddar från Hemtex
Mode i massorLinnen kan man aldrig få för många av i sommar. Från Malene Birger.
Stor skådis.Härlig sommarläsning i Femina
[Foto: Peter Erlandsson (tårta) & Heléne Linsjö (mode & Tuva) Femina
Hemtex (kuddar) samt Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Sommarsallad

Sommarsallad
[Foto: Hemmakatten]

Den här salladen är väldigt lätt att göra och smakar underbart gott, speciellt på sommaren. Jag brukar oftast äta den som den är, men den fungerar även utmärkt som tillbehör till grillat, tex kyckling eller nötkött.

Sallad (för ungefär 4 personer)
500 gram pasta (penne att föredra men ta det som finns hemma)
1 burk soltorkade tomater
300 gram fetaost (1 1/2 paket)
1/2- 1 ask ruccolasallad
12-15 skivor serranoskinka eller prosciutto

Pesto
1/2 kruka basilika
ca 1/2 dl olivolja eller mer, tills basilikan löses upp bra

Lägg också i gröna oliver efter smak om du gillar det. Och ev coctailtomater.

Koka pastan enligt anvisning. Häll upp på vackert stort fat. Gör peston i mortel. Häll över i pastan och blanda ordentligt. Dela de soltorkade tomterna och fetaosten i mindre bitar och lägg i pastan. Skölj ruccolasalladen och blanda i. Dra några varv med svartpepparkvarnen. Ev en aning flingsalt, men det behövs egentligen inte då fetaosten och skinkan brukar vara tillräckligt salta. Lägg över skinkskivorna snyggt.

Salladen är nu klar men om du som jag gillar lite mer sting, droppa på en god balsamvinäger.

Smaklig måltid!

Enkelt & grymt gott tack vare goda ingredienserSommarsallad - en favorit hos Hemmakatten
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Sköna söndag

Porslin från Mateus
Hjärtan på tråd i mugg från MateusFynd från Grönbergs interiör
[Foto: Hemmakatten]

Härligt med söndagar som antingen kan ägnas åt vila, avslappning och återhämtning eller som en ledig dag full av egna valda aktiviteter. För mig lutar det åt det förstnämnda men det finns många härliga timmar kvar på denna sköna söndag.

Jag har fyndat nu igen och denna gång i butiken Grönbergs interiör som just nu har en mindre utförsäljning. Där hittade jag de här fina produkterna från Mateus; en gul glad kopp och ett vackert präglat grönt fat. Muggen använder jag i detta fall som kruka. Jag gillar när ett objekt har flera funktioner. Och jag har alltid gillat porslinet från Mateus. Som för övrigt ständigt förnyar sig. Vårens kollektion med fjärilar är väldigt söt. 

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten 

The ugly truth

The Ugly Truth
Gerard Butler & Katherine Heigl
[Foto: IMDb.com]

The ugly truth handlar om den bistra sanningen om kärlek, kvinnor och män. Men framför allt om en specifik mans syn på kvinnor och deras förhållningssätt till män. Gerard Butler spelar åsiktsmaskinen Mike som efter provokativa tv-framträdanden, där han ger singelkvinnor tips om hur de ska uppträda mot män för att fånga dem, och inte minst behålla dem, får ett stående inslag i ett känt morgon tv-program. Uppskattad producent för denna morgonshow är Abby [Katherine Heigl] som direkt ogillar både Mikes uppsyn och kommentarer som i hennes ögon är mansgrisaktigt förnedrande såväl för kvinnor som för män. Inte hennes sanning direkt. Men Mike framhärdar att hans sätt är det rätta och genom ett vad låter Abby sig rådgivas av Mike inför en date med den nya snygga grannen [Eric Winter]. Mike får bestämma hur Abby ska klä sig och bete sig gentemot läkarsnyggingen för att få honom intresserad. Ska Mikes bistra sanning om kvinnor och män visa sig vara framgångsrik? Därmed är intrigen igång och många dråpliga situationer uppstår.

The Ugly Truth - rolig romantik
[Foto: IMDb.com]

Heigl visar i en del scener att hon verkligen har komisk tajming. Hennes minspel är obetalbart och lockar till skratt, särskilt i scenen med en middag och speciella underkläder. Ibland är emellertid gränsen hårfin mellan komik och överspel. Charmiga Butler spelar mansgris med bravur. Muskulös och manhaftig med glimten i ögat. Dock verkar han ibland få kämpa med de verbala leveranserna och jag saknar lätthet i replikerna. Ni vet när replikskiftena är som en pingpong match; snabb, kvick och växlande.

Som helhet är The ugly truth en helt OK romantisk komedi med en hel del skratt och sensuell dansscen. Passar perfekt för att pigga upp en regnig grå dag.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Lackat & klart

Nagellack från Mavala hos KicksNyanserna Osaka, Miami & St Germain från Mavala
[Foto: Hemmakatten]

Uppiggande färg till nagellacket står Mavala för och just nu hos Kicks finns erbjudandet tre för 99kr. Prisvärt tycker jag. Det finns många härliga nyanser att välja på till sommarpiffet. Eftersom jag gillar rosa blev valet lätt.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Dagens stilleben

Dagens stilleben hos Hemmakatten
Fat från Cult designÄntligen fredag!
[Foto: Hemmakatten]

Äntligen fredag och nya fina blommor till köksbordet. Jag tycker om att göra extra fint till helgen och kunna njuta av färska blommor under några dagar. Gillade den här blekrosa tonen i rosorna som skapar en gammaldags känsla. Präglat fat från Cult design, snyggt som det är eller som uppläggningsfat till en härlig sommarsallad. Vit broderad duk är ett second hand fynd.

Det finns ett uttryck som heter kill your darlings, dvs att rensa och ta bort text, bilder eller detaljer som man gillar men som inte tillför helheten något. Att ta bort sina "älsklingar" skapar i längden ett bättre resultat. Idag struntar jag blankt i detta begrepp och tar med alla bilder som jag gillar oavsett hur det påverkar helheten. :) Hoppas att du gillar dem också. Ha en skön fredag nu![Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Blue magic

Sommartopp från ZaraRandig sommarsko från Fred Perry
Linne från ZaraSjal från Sisters. Reafynd!
[Foto: Hemmakatten]

Jag har tidigare nämnt att jag gillar blått i sommar. Jag vet inte hur det är med er men när jag väl har börjat gilla en färg extra mycket ser jag plötsligt bara kläder eller prylar i denna färg. Hela tiden! Därför har det nu blivit så att jag har utökat det blå modesortimentet hemma. Som av en händelse tas plaggen ner från galgarna, iväg till kassan, ner i en prasslig påse och hem till mig...Känner ni igen er?

Tunn härlig sommartunika med broderier från Zara.
Sommarskor från Fred Perry.
Linne från Zara.
Fransig sjal från Sisters.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Lagerhaus

JumbokoppSnygg termos
Låt den här ligga framme och invänta resultatetFina fisken till badrummet
[Foto: Hemmakatten]

Idag var jag inne en sväng på Lagerhaus och det är väl verkligen butiken nummer ett för den som gillar plast, färgglatt och billiga priser. Bubbelgum-design som i vissa lägen kan vara riktigt härlig och göra en på gott humor. Många av produkterna har glada färger och rolig knorr på formgivningen. Jag såg mycket fint till sommarens picknickar och uppiggande färger och former till hemmet. Här kommer ett axplock av bilder. Gillar särskilt disktrasan med tydligt budskap och jumbokoppen för seriöst koffeinberoende eller ännu hellre som planteringskruka.

Städningen blir roligare med söta prylarHåll koll på tiden
Pump till tvål eller diskmedelGlassig bricka
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Mysdag

FikadagsMugg från Vävra Keramik & Handelsbod
Bricka av Carina KarlssonBruka design har gjort den röda assietten
[Foto: Hemmakatten]

Då var det fikadags igen. Jag ville så gärna inviga min nya stengodsmugg från Vävra, och det nybryggda te:t smakade precis som förväntat, dvs riktigt gott i den vita handdrejade keramikmuggen. Och med regnet strilande utanför värmer det extra med en het kopp inomhus. Under en skön filt i soffan. Mysdag helt enkelt.

Rödvit härlig bricka från duktiga och kreativa Carina Karlsson samt röd assiett från Bruka design.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Den blomstertid...

Den blomstertid nu kommer...
[Foto: Hemmakatten]

Det är bedövande vackert den här tiden på året när syrenerna står i full blom och sprider sin väldoft. Det här stora syrenträdet gick jag förbi på en promenad för någon dag sedan och jag kunde inte låta bli att stanna, gå riktigt nära och dra in djupa doftandetag. Ahh! Det var väldigt lockande att bryta av en liten kvist att ta med hem men samvetet kunde inte riktigt med. Kanske en mörk kväll...


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Limelight

Limegrönt hos Blomsterhuset i Bollebygd
[Foto: Hemmakatten]

Jag fortsätter på den gröna vågen men idag blir det nyansen lime som är en väldigt uppiggande och fräsch kulör. Ni som följer Hemmakatten vet att Blomsterhuset i Bollebygd är en av mina favoritbutiker eftersom de på ett väldigt inspirerande sätt kombinerar blomsterarrangemang med inredning. Jag hittar alltid något trevligt där. Senast jag var på besök i butiken såg jag detta fina porslin i limegrönt, från Gerbera och IB Laursen. Självklart var jag tvungen att fotografera så att jag kan dela med mig av de fina inredningsdetaljerna till er läsare.

Porslin från IB Laursen & Gerbera
Saft & sylt i snygga flaskor och burkarDuka i sommarens färg
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Green day

Vävra - keramik & handelsbodGötheborg Special & Keramik från Vävra
Te från Götheborgs Te- och KaffehandelVacker keramikmugg från Vävra
[Foto: Hemmakatten]

I helgen var rockbandet Green day i Göteborg och spelade. Jag tänkte följa upp det gröna temat och idag bjuda på detaljer i naturens nyans. Det är rogivande och vackert. I alla fall de toner jag har valt denna gröna måndag.

* Favoritte från Götheborgs Te- och kaffehandel. Både för te och kaffeälskare. Tryffel, italienska kakor och trevligt porslin hittar du här.
* Stengodskeramik i svagt grön nyans från Vävra, en mysig liten butik på Vallgatan med kafé, ekoprodukter och mycket keramik.
* Lampskärm Marimekko från Mairo-butiken i Ronneby.
* Kuddfodral Färg & Form från butiken Prylar & Presenter.
* Kruka från Cult design från Blomsterhuset i Bollebygd.
* 50-tals inspirerad klänning från ZARA som jag känner mig fin i.

Lampskärm från MarimekkoKuddfodral Färg & Form Sweden
Kruka från Cult designKlänning från ZARA
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Nationaldagen

En dag vid havetModiga badare i det kalla vattnet
Redo för seglats efter en hård vinterVinden gör jobbet
[Foto: Hemmakatten]

Söndagen har tillbringats vid havet bland klippor, välgörande blå himmel och värmande sol. Väl hemma blev det fika i blågult och flaggan i topp. Hoppas ni alla har tankat kraft och energi under helgen och är redo för en ny vecka. Det har i alla fall jag försökt att göra med intryck från himmel och hav.

Sveriges nationaldagMugg Design House Stockholm. Fat Bruka design.
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Andra Långgatans dag

Andra långgatans dagGatuförsäljning på Andra långgatans dag
Skärbräda från Lidia BlomgrenLoppis med chans till fynd
[Foto: Hemmakatten]

Vilken härlig sommardag det har varit. Jag tillbringade en god stund på Andra Långgatan där det var jazzsång, discjockeys, grill och loppis på hela gatan. Myllrande folkliv, goda dofter och svängiga toner.

Särskilt gillade jag HDK-studenten Lidia Blomgrens alster. Snygga skärbrädor/karottunderlägg i trolskt eller grafiskt mönster. Det grafiska gick även igen i hennes textilprodukter. Lidia går första året på masterprogrammet på Högskolan för Design- och Konsthantverk och jag tror att vi kommer att få höra mer om henne framöver. Ni vet i så fall var ni läste det först! ;)

Two little birds - kafé & hantverkNjut av utställning tillsammans med din fika på Two little birds
Inspirerande interiör hos Two little birdsSkulptur av Maya Stranberg
[Foto: Hemmakatten]

Jag upptäckte ett litet smultronställe i Two little birds som kombinerar kafé med utställning av konsthantverk. Denna dag lerskulpturer av Maya Stranberg. Two little birds bjuder på mysig atmosfär inomhus och några få uteplatser som verkligen var första parkett i dagens evenemang. Ett annat roligt ställe med en massa retroprylar är Plastac. Här finns chans till fynd inom hi-fi, design och kuriosa.

Antika koppar hos PlastacRingar i plast hos Plastac
Plastac på Andra Långgatan 18Retro hos Plastac
[Foto: Hemmakatten]

Butik Kubik var dagen till ära representerade av två glada tjejer. De hade tagit med sig delar av butikens sortiment från Tredje Långgatan och visade sina coola smycken och kläder. Smakprov färgglada bollörhängen från Sandy design. De syns man garanterat i. Perfekt till fotbolls-VM? Sist men inte minst den härliga sångerskan som sjöng jazz så hela gatan gungade. Tyvärr fick jag inte med namnet. Men bra var det!

Liv och rörelse idag på Andra LånggatanCoola smycken från Butik Kubik
Jazzsångerskan som fick hela Andra Långgatan att svänga.Oscar Fredrikskyrkan vakade från höjden
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Dagens stilleben

Färgstarkt stilleben hos Hemmakatten
[Foto: Hemmakatten]

Denna varma sommarlördag blir det ett stilleben i färg. Jag utgick från tavlans härliga motiv och tog upp en rosa och en turkosblå ton som känns helt rätt för årstiden. Den vackert sprakande rosa hortensian blir pricken över i:et. Klassisk skål på fot från Iittala, vas arvegods samt ljusstake i glas från Blomsterhuset i Bollebygd. Vitt bord från Mio. Stol som skymtar är en Dan-form från Home Company. Taklampa Kartell.

Hortensia
Skål från Iittala
Dagens stilleben hos Hemmakatten
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Blå sommar

Topp från Hunky DoryButiken Oles döttrar har fina plagg i sitt sortiment
Armband från Pearls for GirlsNya favorittoppen
[Foto: Hemmakatten]

Jag är helnöjd med mina senaste inköp på modefronten. Det blir en blå sommar i år. Just den här blå nyansen känns modernt fräsch och passar bra till både jeans, vitaste vitt och svart. Snyggt när man är lite sommarbrun också. Vissa plagg blir jag verkligen glad av. Den här toppen är ett sådant exempel.

Tunn härlig sommartopp Hunky Dory från butik Oles döttrar. Där finns mycket snyggt både vad gäller kläder, smycken och inredningsdetaljer. Pearls for girls är en av mina favoriter i smyckesväg. Armbandet i silverblått är köpt hos Sisters.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Vaxat

Vaxduk från Till ditt hemSpillsäkert till sommarens middagar
[Foto: Hemmakatten]

Den här fina vaxduken fyndade jag på rea för ett tag sedan hos Till ditt hem. Vet inte om jag ska ha den själv eller ge bort. Skulle fungera bra på moderns altanbord under sommarens grillkvällar. Gillar det grönskande mönstret eftersom då behövs inget mer för att liva upp dukningen. Tidigare var vaxdukar så obotligt tråkiga, men numera finns det både läckra mönster och det går att köpa de mått som man behöver. Denna duk var redan färdigsydd men många inredningsbutiker, tex IEMS, har fina på rulle. Bland annat med mönster från Marimekko och Mairo.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Min nya lägenhet

Alvhem mäkleri & Interiör
[Foto: Alvhem Mäkleri & Interiör]

Hade gärna fått se ut som den här trevliga lyan i Linnéstaden i Göteborg. Fräsch, stora ytor och en underbar terass med utsikt över den härliga staden. Kan det bli bättre!? Alvhem mäkleri & Interiör förmedlar ovanligt vackra objekt med eklektisk känsla i Linné- och Vasastaden. Ofta varsamt renoverade lägenheter med bibehållen sekelskifteskänsla eller modernt klassiska miljöer i genuin tappning.

Interiörbilderna kommer från en mycket fin tvåa, just nu till salu. Den skulle gärna kunna få bli min nya lägenhet. Om inredningen ingår...Fast det blir nog snarare en likadan soffkudde, eller en blommig bricka till köket, mer min prisnivå ;)

Kök från lägenhet i Linnéstaden
Matsalsdel, med utgång till terass
Vardagsrummet
Vardagsrummet i tvåan i Linnéområdet.
Takterass med vidunderlig utsiktKlassisk tapet i sovrummet
[Foto: Alvhem Mäkleri & Interiör]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Parenthood

Lauren Graham i serien Parenthood
[Foto: IMDb.com]

Ikväll börjar en ny amerikansk dramaserie (med komediinslag) på TV3 som heter Parenthood. Enda anledningen till att jag kommer att ge den här serien en chans stavas Lauren Graham. Lauren Graham som alltid kommer ha en särskild plats i mitt tv-hjärta som den kvicka ensamstående mamman i serien Gilmore Girls, en av mina absoluta favoriter genom tiderna. Går i repris på kanal 5 just nu då serien tyvärr lades ner efter sju framgångsrika säsonger. Jag återkommer till denna fantastiska serie en annan gång.

Nu var det i alla fall Parenthood det gällde. Graham spelar Sarah Braverman, ensamstående mamma till två tonårsbarn, och hennes stora och brokiga familj. Hon flyttar hem igen och får då möta alla sina familjemedlemmar och gamla såväl som nya konflikter kommer upp till ytan. Familjeliv och relationer står i fokus. Föräldrarskap och hur det är att vara tonåring. Med en amerikansk vinkel så klart, men kan vara bra ändå. Bra skådespelare över lag. Förutom Graham, som är den uppenbara stjärnan, syns även Peter Krause (Six feet under), Erika Christensen (Flightplan, Lie to me), Craig T Nelson (The Proposal, Välkommen till familjen, The Agency), Mae Whitman (Nätterna vid havet, In Treatment), Monica Potter (Boston Leagal) mfl.

Hoppas att den här serien ger något. Jag längtar efter ett riktigt dragplåster nu som har både intressant handling, mycket känslor och fina repliker. Kanske Parenthood uppfyller kriterierna. Det återstår att se ikväll kl 20.00.

Premiär ikväll på TV3 för Parenthood
[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

By the way...

Mauro Scoccos nya låt heter Adrenalin
[Foto: Skärmdump från svt.se/psl]

...Mauro Scocco gör nytt album. Smakprov här. Mauro låter verkligen som Mauro. Ett gott italienskt rödvin som passar till allt. I alla fall i mitt liv. Härligt att han är tillbaka! :)

Mauro Scocco är tillbaka!
[Foto: Skärmdump från svt.se/psl]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Andligt

Arrangemang hos Blomsterhuset i Bollebygd
[Foto: Hemmakatten]

Dagens arrangemang kommer från den underbara butiken Blomsterhuset i Bollebygd. Madonnafigurerna, det stora hjärtat, symmetrin med de vita lamporna, änglarna, ljusstakarna. Ja, det blir en nästan andlig upplevelse.

Madonnafigurer
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Berättelsen om Herr Roos

Berättelsen om Herr Roos av Håkan Nesser
[Foto: Hemmakatten]

Berättelsen om Herr Roos är tredje delen i Håkan Nessers kriminalserie om kriminalinspektör Barbarotti som löser brott i västra Sverige. Denna gång är dock Herr Roos i fokus och Barbarotti kommer först senare in i handlingen, när den tar en våldsam vändning. Valdemar Roos är en uttråkad man i 60-årsåldern, gift sedan tio år och har två stökiga styvdöttrar. Hans hemmaliv går på tomgång och hade familjen haft en tristess- och slentrianvarnare uppsatt hade den larmat på högsta volym. Livet går sin stilla gång från måndag till fredag på ett halvtrist jobb, från fredag till söndag i ett heltrist äktenskap. Men så händer det något som ställer allt på ända och Herr Roos ser plötsligt hopp i tillvaron. Hopp om att få njuta av de sista åren i sitt liv och göra det han gillar bäst; ta det lugnt, ströva i naturen, lösa korsord och ta en eftermiddagslur. Glädjen blir dock kortvarig. Och det är väl så det ska vara i en deckare. För plötsligt lurar ond bråd död om hörnet.

Nessers bok är ytterst välskriven, precis så som alla hans romaner brukar vara. Det är intressant att följa Valdemar Roos liv, och hans väg mot undergången. En viss sympati för hans liv uppstår. Nesser har en förmåga att hålla spänningen vid liv och samtidigt vara ytterst stilistiskt följsam. Nästan poetisk i vissa avsnitt. Då jag hela tiden väntar på "brottet" blir jag till en början en aning rastlös eftersom många sidor och detaljer ägnas åt just Herr Roos liv. Men om man bara lägger det åt sidan och går helhjärtat in för historien och orden i sig, stillar sig detta ganska snabbt.

Jag rekommenderar den här boken. En annorlunda deckare, där brottet är sekundärt, och människan med sina drömmar, tankar och funderingar är det viktigaste, dvs Berättelsen om Herr Roos.

I serien om kriminalinspektör Barbarotti finns också: Människa utan hund samt En helt annan historia.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Inredningsdetaljer

Idag har jag valt ut några inredningsdetaljer jag gillar från butiken Rum 21 i Borås. Butiken är fräsch och har många moderna designklassiker. Väl värt ett besök. Idag har jag dock surfat runt på deras hemsida istället och drömt mig bort. Och "beställt" i tanken i alla fall.

Förvaringssystem från Arctic
[Foto: rum21.se]

Så skönt det hade varit att få undan alla sladdar, apparater, dvd-skivor och videoband i ett snygg och diskret skåp. Och få lite utställningsyta på ovansidan till blommor, ljus och fat. Mmmm! Serien Arctic kommer från Voice och har många höjder och storlekar samt olika val av toppskiva.

Code Basket från Asplund
[Foto: rum21.se]

Jag önskar att jag hade en öppen spis så att jag kunde köpa den coola vedförvaringen Code från Asplund.

Matta Pinocchio från HAY
[Foto: rum.21.se]

Och om plånboken var större skulle jag investera i den runda snygga färgglada mattan Pinocchio från HAY.

Knax från LoCa
[Foto: rum21.se]

Från LoCa, ett danskt märke, kommer den smarta hängaren Knax med in- och utfällbara krokar. Den har funnits några år men är fortfarande snygg och väldigt praktisk. Utrymmesbesparande och inga utstickande krokar för barnen att slå huvudet i eller vuxna att snubbla in i. Ja tack!

Block-lampa från Design House Stockholm
[Foto: rum21.se]

Sist men inte minst är Block-lampan en sådan där favorit som följer med år efter år. På en trapphylla eller bänk. På ett bord eller i ett fönster. Oavsett placering ger den ett skimrande sken och känns väldigt unik i sin design. Finns också i frostat glas med olika färg på sladdarna. Design House Stockholm gör den.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Vy Form & Textil

Vy Form & TextilButiken finns på Kapellgatan 8
form & textil
[Foto: Hemmakatten]

Vy Form & Textil är en liten spännande inredningsbutik vid Landalaplatsen i Göteborg. I sortimentet ingår välgjort porslin i stendgodskeramik, snygga brickor i roliga format och fräsch modern textil. Munblåst glas och annan läcker handgjord keramik (som de busiga hästarna på bilderna) finns också på hyllorna. En designerduo jag gillar skarpt, Bengt & Lotta finns representerade här samt Klippan yllefabriks produkter. Har du vägarna förbi, kika in hos Vy Form Textil.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

RSS 2.0