The Killing

The Killing
[Foto: IMDb.com]

Nu är det dags att bänka sig 13 torsdagar för ikväll börjar nämligen TV4 sända The Killing. Det är den stora debuten i det förlovade landet för Joel Kinnaman. Han spelar polis i den amerikanska versionen av danska kriminalserien Brottet. Danska Brottet var mycket välgjord och spännande så jag hoppas att amerikanarna har förvaltat denna mordhistoria väl och inte ändrat för mycket på huvudintrigen. En ung kvinna hittas brutalt mördad och utredningen som följer drar in både höga politiker, familjen och skolan. Vem är den skyldiga? I serien får man följa utredningen från olika perspektiv och också se hur den böljar fram och tillbaka mellan olika misstänkta.

I Brottet (I och II) som visades i SVT bars stora delar av serien upp av den mycket skickliga skådespelerskan Sofie Gråbol. I The Killing är det Mireille Enos som spelar huvudrollen som den envisa och egensinniga polisen Sarah Linden. Och hennes poliskollega Stephen Holder av då ingen mindre än Joel Kinnaman. Jag hoppas att Enos och Kinnamans insatser är engagerande och att kemin dem emellan är lika intressant som i originalversionen. Och att rollkaraktärerna är lika väl utmejsalde så att spänningen hålls vid liv genom alla avsnitten. Jag tycker att det ska bli väldigt kul att se hur den här serien artar sig. Bänka dig du också!

The Killing, kl 22.30 på torsdagar i TV4. Repris onsdagar kl 22.40.

Mireille Enos
Joel Kinnaman i The Killing
[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Badpremiär[Foto: Hemmakatten]

Gårdagen bjöd på overkligt varmt och vackert väder. Det kändes som om vi var utomlands. Svensk sommar när den är som bäst. Jag hälsade på en kompis och hade en mysig dag. Livet på ön är stillsamt och behagligt och vi badade från den egna lilla sandstranden. En modig liten fyraårig tjej visade vägen ner i vattnet och jag tänkte att här finns det bara en sak att göra: följa efter och stoiskt trotsa mitt inre badmotstånd. Döm om min förvåning när det visade sig vara hur skönt som helst i vattnet! Livet känns ganska underbart när man sedan soltorkar på bryggan och tittar ut över de glittrande små vågorna. Tack för en trivsam dag!


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!


På väg

Midsommarbukett
[Foto: Hemmakatten]

Kan inte låta bli att visa en bild på den här ljuvliga midsommarbuketten som stod hemma hos min far igår. Blåklint, röda nejlikor och prästkragar i fin färgsymfoni. Denna lediga dag är planen att jag ska ta mig ut till en ö och hälsa på en kompis. Får hålla hårt i kameran så att varken den (eller jag) trillar i vattnet från båten ut. Förhoppningvis vankas bra fototillfälle. Ha en fin onsdag!

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Sommarkväll


[Foto: Hemmakatten]

Vilken underbar sommarkväll tisdagen bjöd på. Varmt som i en bakugn, klarblå himmel och strålande sol. Middag hos familjen intogs i den prunknande trädgården. Visst är det något särskilt med att äta utomhus i ljuset och värmen som omsluter en? Smaklig middag med ugnsbakad laxkotlett och färskpotatis samt en suverän röra på spenat och creme fraiche. Till detta ett friskt vitt vin från Nya Zeeland som rekommenderas. Det heter Stoneleigh och kommer definitvt att drickas igen. Därefter en klassiker så här års, jordgubbar och vaniljglass. Vad skönt det är att bli bjuden på middag och slippa laga själv. Smakar bättre på något vis när någon annan håller i kastrullerna... Trevligt sällskap också inte att förglömma.

Sedan var det bara att ta sig hemåt i den ljumma kvällen, landa i soffan och njuta av Morden i Midsomer. Jag tycker att Neil Dudgeon klarade sig bra som den nya DCI Barnaby, väl flankerad av den sympatiske Jason Hughes. Eller vad tycker du?
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Ny Barnaby i Midsomer

Morden i Midsomer, numera med Neil Dudgeon som DCI Barnaby
[Foto: ITV, från Guardian.co.uk]

Jag vet inte hur det är för dig men jag förknippar sommar och semester med den engelska kriminalserien Morden i Midsomer. Det är bland det bästa som finns: Spänning en sommarkväll i sällskap med en kopp te och kommissarie Barnaby som utreder mord i det idylliska landskapet Midsomer. Nåväl, idylliskt kanske inte är rätt ord för de mordbenägna invånare som vid det här laget snart har utrotat hela befolkningen i området... Men de vackra miljöerna är en bidragande faktor til seriens popularitet. Böljande gröna landskap, engelska charmiga cottages, blomstrande rosenbuskar och mycket tedrickande. Avsnitten brukar ha miljonpublik vilket visar att det svenska folket har tagit serien Morden i Midsomer till sina hjärtan. Så även jag.

Den legendariska John Nettles som har spelat Detective Chief Inspector Tom Barnaby under 13 säsonger har nu gått i pension och lämnat över till sin kusin John Barnaby. Det ska hållas inom släkten. Nu är det upp till bevis för skådespelaren Neil Dudgeon. Han är ingen duvunge precis utan har varit med i flertalet tv-produktioner, många med kriminalinslag. Ska Dudgeon klara att axla manteln efter Nettles DCI Barnaby? Det blir en utmaning efter denna mångåriga relation som svenska tv-publiken har byggt upp gentemot Tom Barnaby. Men det är mycket som kommer att vara sig likt. Fortfarande är det Jones [Jason Hughes] som assisterar kriminalinspektören, och fortfarande är det dödsfall som ska utredas i den pittoreska miljön. Jag tycker i alla fall att det ska bli intressant att följa, och självklart kommer jag att titta på avsnitten dessa fyra kommande tisdagar i SVT. För vem vill inte ha mord i sommarnatten? På behörigt avstånd i soffan, tillsammans med några tända ljus och en rykande het kopp Earl Grey.

Missa inte Morden i Midsomer, SVT1 kl 21.00 tisdagar.

Neil Dudgeon som ny DCI Barnaby i Morden i Midsomer
[Foto: ITV, från Telegraph.co.uk]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

God middag


[Foto: Hemmakatten]

Under en av midsommarhelgens många middagar åt vi en väldigt god förrätt. Den bestod av räkor, rökt lax samt en fräsch creme fraiche sås med stenbitsrom och dill. Till detta serverades färskpotatis. Den ugnsbakade färskpotatisen kom igen även i huvudrätten till grillad entrecôte och pepparsås. Just nu är färkpotatis i ugn min favorit, precis som förra sommaren. Så lätt, så gott. Skrubba färskpotatis och lägg i ugnssäker form. Ringla på olivolja, flingsalt och dill. Baka i ca 45 minuter i 225 grader. Rör om emellanåt. Det bästa är att ta så små potatisar som möjligt, det förkortar baktiden. Fantastisk smak som jag verkligen kan rekommendera som tillbehör till sommarens alla middagar! Eller äta enbart. :)


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

I hängmattan[Foto: Hemmakatten]

Nu har jag ingen hängmatta men den här helgen, åtminstone lördag och söndag hade det varit perfekt med en. Nu får hängmattan istället beskriva mer ett tillstånd, en känsla av skön avslappnad ledighet i strålande sol. Jag har varit i trädgården och njutit av det vackra vädret, ätit gott, plockat smultron direkt ur landet, läst ut två böcker (deckare) och chockat kroppen med årets första joggingtur. Gick över förväntan med tanke på att det var premiär. En aning ledbruten nu, men snart ska jag ge mig på det igen. Här ska joggas!

Visar några bilder från trädgården, och hoppas du får en bra start på veckan!


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Filmtips

The Constant Gardener
[Foto: IMDB.com]

TV4 fortsätter att visa gripande filmer på söndagskvällarna. Förra veckan var det Million dollar baby, ikväll kl 21.00 är turen kommen till mycket sevärda The Contstant Gardener. I The Constant Gardener står paret Quayle i fokus. Den lågmälda och tålmodiga diplomaten Justin Quayle [Ralph Fiennes] möter sin raka motsats i impulsiva, och känslomässigt uttrycksfulla Tessa [Rachel Weisz]. Det slår gnistor om dem, personkemin sprakar och de bestämmer sig för att trots sina olikheter leva ett liv tillsammans i Afrika. Han som diplomat, hon som biståndsarbetare. Så långt allt väl. Men så kommer Tessa något på spåren. Mystiska dödsfall bland lokalbefolkningen. Och med sin frankhet och envishet vill Tessa gräva djupare i frågan. Plötsligt ses Tessas engagemang på plats som ett stort hot, såväl mot den diplomatiska och politiska kåren, som läkemedelsföretaget som verkar i landet.

Det gäller att vara med redan i inledningen. För det börjar med slutet. Redan i första scenen blir dramat uppenbart, och den tragiska utgången likaså. Sedan får man följa huvudpersonerna och vad som leder fram till det ödesdigra slutet. Det är välspelat [Weisz Oscarsvinnare], det är romantiskt, det är hemskt. Det är en engagerande historia från första till sista filmrutan. Och fotot är dessutom bedövande vackert på sina håll. The Constant Gardener är en av mina 10-i-toppfilmer. Jag blev väldigt berörd när jag såg den första gången och bar med mig den länge.

En mer utförlig recension hittar du här.

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten


Inredning på Hofsnäs[Foto: Hemmakatten]

Hofsnäs Herrgård är inte bara en trevlig restaurang & café med vacker utsikt över Åsunden, inne i huset finns också inredning till försäljning. Här finns märken som KrasilnikoffBloomingville och produkter som ser ut att komma från Miljögården. Lantlig stil får jag väl ändå säga präglar urvalet och det gillar jag. Det går hand i hand med den vackra vita byggnaden och det romantiska anslaget i inredningen. Och inte blir det sämre av att herrgården inramas av en närmast idyllisk omgivning. Gröna ängar, pampiga ekar, sommarblomster och blanka sjöar. Ett mycket trevligt ställe för inspiration och rekreation i Sjuhäradsbygden. Väl värt ett besök![Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Glad midsommar!

Midsommarfirande vid Hofsnäs
[Foto: Hemmakatten]

Tredje gången gillt för oss att fira midsommar vid Hofsnäs herrgård så nu får det allt räknas som en tradition. Det är faktiskt mysigt, trots snålblåst och spridda skurar. Folkmusiken, folkdansarnas färgglada dräkter, picknickkorgar med gott innehåll, söta blomsterkransar, lotterier och café. Och så sjön yttre Åsunden som vacker fond. Då infinner sig faktiskt en genuin midsommarkänsla. Jag gillar speciellt det blåklintsprydda paraplyet ni ser nedan. Det kallar jag midsommarplanering! :)[Foto: Hemmakatten]

Om halva nöjet är det traditionella firandet vid en midsommarstång denna afton, står maten för den andra hälften. Det är så gott med sill, färskpotatis och räkor. På vårt midsommarbord är matjesillen ett obligatorisk inslag, med sina vapendragare gräslöken och gräddfilen. Jag vet att inte alla gillar denna sillsort men jag tycker att den salta smaken är frisk och god. Efter havets läckerheter blev det grillad oxfilé (som jag slängde i mig innan jag ens hann tänka på fotografering) och som avslutning en gräddig hemmagjord jordgubbstårta. Mumma! Hoppas att du har en trevlig midsommar![Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Dagens stilleben

Dagens stilleben
[Foto: Hemmakatten]

Det blir skira blomster denna midsommarafton i dagens stilleben. Luktärtor i vitt och ljuvligt lila som doftar underbart. Två söta ljushållare från Madam Stoltz och lila ostronfat från Mateus. Gillar verkligen porslinet från Mateus. Fin form och härliga färger. Piggar upp det mesta. 

Hoppas ni får en fin midsommar. Jag tror jag laddar med en fleecetröja & regnjacka för att vara på den säkra sidan. Förra årets strålande väder verkar lysa med sin frånvaro... Ha det gott!

Midsommar-stilleben
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Sommarsallad

Sommarsallad à la Hemmakatten
[Foto: Hemmakatten]

Igår blev det en lätt middag som kontrast till i början av veckan. En riktig sommarsallad med körsbärstomater, svenska jordgubbar, gurka, sallad och fetaost. Det som lyfter den här salladen är en välsmakande fetaost som blir en fin kontrast till de söta jordgubbarna, samt en vällagrad balsamvinäger. Försvinnande gott och ruskigt enkelt att göra. Perfekt en kväll när middagen ska tillagas snabbt. Bara att skölja och skära till och lägga upp på ett vackert fat. I detta fall ett präglat vitt från Cult design. Duk från Nyblom & Kollén.


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Matplats


[Foto: Johan Carlson, Sköna hem]

Den här matplatsen ute på altanen gillar jag från ett hem i skärgården. Tufft rufft bord i betong och praktiska stolar i metall. Och så skyddat med bergsknall och blommor runt om. Hade definitivt fungerat för midsommarmiddagen. Eller hur?

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Lotta på Liseberg

Loa Falkman
Sanna Nielsen
Lotta på Liseberg: Mats Paulson & Alexander Rybak
[Foto: Hemmakatten]

Men visst är det så att ni bara längtar efter att jag ska visa några fina bilder från Lotta på Liseberg i måndags, från allsången i allmänhet och Orup i synnerhet? Tänkte väl det! :) Därför kommer här ett gäng som får tala för sig själva. Kan bara säga att konceptet Lotta på Liseberg är väldigt trevligt och hela tillställningen går i sann go´ Göteborgsanda. Lotta Engberg leder allsången med den äran, ett proffs ut i fingerspetsarna. Hon är glad, bjuder på sig själv och får alla medverkande artister att bidra på bästa sätt. Och hon får publiken att känna att den faktiskt tillför något. En eloge till Lotta för detta. Sedan är det också intressant att följa allt det som sker kring en direktsändning för tv. Lotta på Liseberg visas på måndagar i TV4.

Orup hos Lotta på Liseberg
Orup sjunger allsång på Liseberg
[Foto: Hemmakatten]

Det är en kväll som präglas av väldigt bra musik och musikaliska artister. Allt från operaklassikern Till havs med Loa Falkman till vemodig folkmusik med mycket själ från Alexander Rybak och Mats Paulson. Jag rös faktiskt till av de fina tonerna. Även Sanna Nielsen briljerar med sin starka röst. Och sist men inte minst, den egentliga anledningen till att jag är på plats på Lottas allsång; Orup som bjuder på ett medley av sina välkända låtar, allsång av Magaluf samt låten Huddinge från senaste plattan Född i november, i ny version tillsammans med gruppen Le Kid. Det osar disco à la Pet Shop Boys. Inte mig emot. Snyggt svidad är denna man från Stockholm. Åren har bara gjort honom gott. Och de "gamla" låtarna håller verkligen fortfarande men vad annat är att vänta av legendariska popslingor. Orup utstrålar självsäkerhet på scen och levererar sina hits på ett suveränt, avslappnat sätt. Ger mersmak. Sommaren är definitivt Orups.

Orup & Le Kid sjunger Huddinge
Orup - en man i sina bästa år som levererar sina klassiska hits & nya poppärlor på ett alltid lika strålande sätt!
[Foto: Hemmakatten]

Orup - en man i sina bästa år som levererar sina klassiska hits & nya poppärlor på ett alltid lika strålande sätt. Nog med beundran för denna gång. Nästa ämne tack! :)

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Fika[Foto: Hemmakatten]

Kvällen avrundades med en mycket trevlig fika på stan på Condeco. Det var för kallt att sitta ute i snålblåsten men vi fick bra spanläge både över Avenyn och i lokalen där vi satt inomhus. Både ett välkänt hockeyproffs samt en landslagsmittfältare i fotboll fastnade på radarn. :) En extra krydda så klart men det bästa var ändå sällskapet. Visst är det härligt med vänner som man har känt länge där man kan prata om både gammalt och nytt på ett fullständigt avslappnat sätt. Stunder som ger påfyllnad på energikontot och en hel del skratt. En bra kväll. Efteråt unnade jag mig faktiskt en kolhydratstinn hamburgare från Johannebar som take away då jag var hungrig som en varg. Fruktansvärt gott om jag får säga det själv. Hepp!

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

En annan favorit...

Marias presenter
[Foto: Hemmakatten]

Idag blir det zink i fokus. Det har varit mycket prat om favoriter här i början av veckan, gårdagens framförande av Orup var suveränt, jag återkommer kanske till det i bildform. Jag tänkte faktiskt fortsätta på samma spår fast i inredningssammanhang. Min absoluta favoritbutik alla kategorier heter Marias presenter. Titt som tätt visar jag bilder därifrån, just för att jag tycker att hela butiken och sättet ägarinnan visar sina fina produkter på är väldigt inspirerande. Helt i min smak! Många trevliga inredningsgrossister finns representerade i butiken såsom: Madam Stoltz, Miljögården, Bruka design, Serholt, Gerbera, Västergården, Greengate mfl!


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först!

Favoriten


[Foto: Hemmakatten. Omslagsfoto Född i November av Eric Josjö]

Ikväll blir det musik för hela slanten. Min favorit Orup besöker Lotta på Liseberg. Det blir att sticka till nöjesparken direkt efter jobbet och hoppas på en någorlunda bra publikplats. Hade jag fått välja hade det på arbetsplatsen idag funnits en skylt uppsatt med "Stängt pga Orup", men av någon anledning tror jag inte att min arbetsgivare skulle uppskatta en sådan.

Orup är en artist som bara blir bättre med åren och vars senaste platta Född i november består av en rad poppärlor som bildar en helgjuten helhet. Ett album med sköna musikslingor som sätter sig blandat med finstämda texter. Orup kan även ta andras låtar och sätta sin egen unika prägel på dem. Ett smakprov och utmärkt exempel på det kommer här i Oskar Linnros låt: Från och med du. Kan det bli bättre? Favoritlåten från Linnros med favoritartisten själv. Jag njuter!

Om du av någon anledning skulle betvivla Orups storhet och popstjärnestatus, läs min recension av senaste konserten i Göteborg... Då kanske du ändrar åsikt. :)

Hoppas nu bara att vädergudarna är på rätt humör och håller regnet borta ikväll. [Om nu inte Orup har retat upp dem allt för mycket med klassikern Regn hos mig]. Men skulle de små dropparna förära staden med sin närvaro ändå är det kanske bara änglarna som gråter av välbehag... ;)


[Foto: Hemmakatten samt från albumet Född i November, Eric Josjö]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Sommarmode


[Foto: Faksimil Femina nr 7, 2011]

Jag plockar ut några modefavoriter från senaste numret av Femina. En snygg veckad topp från H&M, och en matchande brun baggy skinnväska från Ceannis. Och i den lite mer romantiska stilen gillar jag de blommiga klänningarna från Lindex (till höger, lång med volangkant vid bysten) och By Ti Mo


[Foto: Faksimil Femina nr 7, 2011]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten


Vit dukning

Matporslin från Sia Home Fashion
[Foto: Hemmakatten]

Det här porslinet från SIA Home tycker jag är fräscht. Jag tröttnar inte på vitt, det bara är så. En nyans som håller i längden vad det än gäller, men kanske särskilt på porslin. Gärna vardagsmuggar och assietter i roliga färger, men matporslinet vill jag hålla i klassiskt vita toner. Jag sätter hellre färg i den övriga dukning, tex genom servetter, duk och blomster.[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först!


Filmtips

George Clooney & Tom Wilkinson
[Foto: IMDb.com]

Ikväll (lördag) tycker jag att du ska titta på TV4 kl 21.30. Då visas en av de bättre filmerna som jag har sett på senare år i thriller-genren: Michael Clayton. Det är inte första gången jag nämner den här filmen men jag tycker att den förtjänar att ses av så många som möjligt. Utmärkta skådespelare, en intressant och engagerande intrig samt inte minst snyggt filmad. Och spänningen hålls vid liv genom hela filmen.

Advokaten Michael Clayton [Clooney], advokatfirmans "janitor" som städar upp problem efter andra kommer en konspiration på spåren när han försöker få kontroll på en av företagets mest erfarna jurister och delägare [Wilkinson] som precis fått ett sammanbrott och bestämt sig för att gå emot det egna företaget i ett stort och komplicerat mål. Bland skådespelarna utmärker sig en suverän George Clooney som gör allt rätt i den här filmen, den alltid lika träffsäkra Tom Wilkinson och Tilda Swinton som iskall jurist med seriösa problem under ytan. Hennes rollskildring belönades med en Oscar för bästa biroll 2008.

Jag har skrivit en längre recension av filmen Michael Clayton här.

Tilda Swinton i Michael Clayton
[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Greengate


[Foto: Hemmakatten]

Idag blir det en härlig bild på en hylla full av fina Greengate-produkter. Detta danska företag som har specialiserat sig på färgstarka produkter. Söta mönster i prickigt och blommigt, kombinerat med fin känsla för formgivning i skålar, muggar, burkar, dukar och servetter. Jag gillar Greengate och tycker också att de har en bra förmåga att hela tiden utveckla sortimentet med nya underbara färgkombinationer, inredningsdetaljer och textilier. Bilden är fotograferad i den trevliga butiken Marias presenter i Karlskrona.

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

The Bounty Hunter

The Bounty Hunter
[Foto: IMDB.com]

The Bounty Hunter har egentligen allt som krävs för att det ska bli en lyckad romantisk komedi. Snygga skådespelare med utstrålning och en rolig grundhistoria men tyvärr räcker inte detta hela vägen. Visst finns det några underhållande scener, och en del komiska repliker men som helhet är jag inte riktigt nöjd. Det tar emot att säga då Gerard Butler har karisma som går genom rutan och vars charm kan smälta isberg, men han har för lite att jobba med. För dåligt manus och en inte allt för avancerad karaktär. Nej, se då hellre den underbara filmen PS I Love You, där Butler är i sitt esse som irländsk charmör med fin sångröst där han matchas väl av sin motspelerska Hilary Swank.

I The Bounty Hunter är det Jennifer Aniston som spelar hans fd hustru. Visserligen ofattbart fräsch och bildvänlig, men Aniston har en tendens att alltid spela sig själv, vilket tyvärr inte blir så intressant i längden. Butler spelar Milo Boyd som sadlat om till prisjägare efter en karriär inom polisväsendet. Han får uppdraget han har längtat efter. Att ta in sin exfru Nicole Hurley till häktet då hon rymt från borgen. Han ser sin chans att ge igen för äktenskapet som sprack, och kanske för en gång skull säga sitt hjärtas mening. Nicole som är journalist har inte alls tid att inställa sig då hon precis har kommit en het nyhet på spåren. Ett självmord som i själva verket är ett mord, med kopplingar till polisen... Till slut är det inte bara förre mannen Milo som jagar henne utan även staden grova kriminella element. Det glimmar till i några scener mellan Butler och Aniston, tex när de tvingas övernatta på hotellet som de en gång tillbringade smekmånaden på. Då finns det stunder av äkta närvaro och kemi.

Annars är The Bounty Hunter en lättviktare. Som ett trevligt magasin man förstrött bläddrar igenom en solig eftermiddag. De roligaste replikerna har faktiskt birollerna som lyfter den här filmen. Bäst är Christine Baransky [från bla tv-serien The Good Wife] som Anistons moder. Hennes tolkning av den oundvikligt åldrande modern som vill vara ung för evigt är en pärla. Även Siobhan Fallon som tuggummituggande sekreteraren Teresa på prisjägarkontoret har en liten men minnesvärd roll. Nåväl, nog sagt. Se själv och avgör!

Gerard Butler & Jennifer Aniston i The Bounty Hunter
[Foto: IMDB.com]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Balkongblommor


[Foto: Hemmakatten]

Är ganska nöjd med gårdagens bestyr på balkongen. En rejäl tvätt av golv och sidor för att få bort spindelväv, mögel och annat skräp. Sedan plantering av blommor, i detta fall lila lobelia, och lite kuddar ut. Blev som nytt. Nu är det bara att njuta. Morgonteet intogs utomhus vilket verkligen är en av denna årstids stora fröjder. Nu är jag laddad inför ett viktigt möte i eftermiddag.


[Foto: Hemmakatten]

Här får ni se ena hörnan av balkongen. Krukor i zink från Madam Stoltz. Lila porslin från Mateus. Hjärtan på tråd (i plast) samt en ljuslykta som skymtar i bakgrunden kommer från Village. Söt mugg med guldblommor från Miss Étoile som är ett nytt märke hos Blomsterhuset i Bollebygd. Kudde från Mairo.[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Inför fix


[Foto: Hemmakatten]

Idag blir det en massa fix här hemma. Tvätt- och städdag, plantering av blommor både inne och ute på balkongen för att försöka få ordning efter en längre tids hemmafrånvaro. Ska bli skönt att rensa och få rent. Men först tillförsel av energi och inspiration genom mellanmål samt titt i senaste Hus & Hem vars omslag känns väldigt fräscht och somrigt. Precis mina färger. Hoppas du får en bra onsdag!

Mugg från IB Laursen, assiett Bruka design, löpare Mio.


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Bästa gubbarna


[Foto: Hemmakatten]

En riktig höjdare i dessertväg blev det ikväll. Svenska jordgubbar med glass gammeldags vanilj. Lite flagad mandel blir pricken över i:et. En fröjd för ögat som smakar sommar. Gott är bara förnamnet. Gillar också den fina glasskålen. Jag fyndade ett antal sådana på Myrorna för ett mycket facilt pris för ett tag sedan.

Kvällen har varit lugn och skön med lite läsning och trevligt sällskap av andra läckra gubbar; The Mentalist och sedan sista avsnittet av House. Gillar att House äntligen får prova om han kan ha en någorlunda normal relation med någon han älskar. Eller ska han förstöra för sig själv som han brukar...


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Dagens stilleben

Dagens stilleben hos Hemmakatten
[Foto: Hemmakatten]

Fattigmanssilver är den röda tråden i dagens stilleben. Jag har laddat upp med flertalet ljusstakar i detta material samt en kruka med en sprakande grön peperoni i. Ger liv till hela arrangemanget. Många av de fina ljushållarna kommer från Marias presenter, som också har droppskydden i glas, och andra är från Blomsterhuset i Bollebygd. Tavla i bakgrunden av duktiga Karlskronakonstnären Jan Abrahamsson.[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Gillar Fred

Fynd från Fred Perry
[Foto: Hemmakatten]

Rött är inte bara fräscht i inredning utan även på modeaccessoarer. Gillar den här hallonröda nyansen på mitt senaste fynd. Ett par finingar från Fred Perry som är en favorit när det gäller sköna sommardojor. Snygga färgkombinationer, en aning pretto men det får man balansera upp med övrig utstyrsel. Ett grymt bra fynd var det i alla fall. Endast 100 kronor! Då kunde inte ens jag låta bli.

Måndag och ny vecka. Dags att försöka gå tillbaka till verkligheten efter att ha varit innesluten i förkylningskokongen alldeles för många dagar. Ha en fin dag!


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Rött


[Foto: Hemmakatten]

Jag gillar rött som accentfärg i inredning och har en hel del inredningsdetaljer hemma i denna starka nyans. Den piggar upp och sätter behövlig färg på en annars ganska vit och neutral inredning. Därför kunde jag inte låta bli att ta några foton på dessa fina röda detaljer hos Hemma hos Haglund. Se och njut! Vilken färg har du som accent hemma hos dig? Har du en eller flera?
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Miljögården[Foto: Hemmakatten]

Jag spinner vidare på gårdagens inlägg. Idag kommer det också att handla om porslin och Miljögården, nämligen porslin från just Miljögården. Jag tycker att det har hänt en del på det området hos denna levarantör. Från att tidigare mer ha fokuserat på inredningsdetaljer, kommer det numera fler och fler objekt inom husgeråd och till dukning. Jag hittade flera fina exempel på detta i butiken Hemma hos Haglund tidigare i veckan. Och som sagt är jag en aning svag för det lite romantiskt gammeldags stuket i porslinsväg, det minner om goda tider. Visst är den lilla gröna koppen med fjärilsmotiv söt?!


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Fyrmästarens dotter

Ann Rosman - Fyrmästarens dotter
[Foto: Hemmakatten]

Så var den då äntligen läst. Ann Rosmans Fyrmästarens dotter som jag har hört gott om och velat dyka in i länge. Det är en angenäm upplevelse. Det är något visst med deckare i Göteborgsmiljö, i detta fall på ön Marstrand och närliggande Koön. Men den vackra skärgårdsidyllen får ett abrubt avbrott när ett gammalt skelett hittas på den lilla ön Hamneskär där de gamla fyrmästarbostäderna håller på att renoveras till en mer nutida anpassad konferensanläggning. Förhoppningen från gruppen som står bakom projektet att det var en olycka grusas snabbt då skelettet är inmurat i väggen...

Kriminalinspektör Karin Adler från Göteborg får mycket att stå i, och väl användning för sina segelkunskaper och historiska nyfikenhet under utredningens gång då brottet visar sig ha kopplingar bakåt i tiden. Förgreningarna till andra världskriget visar sig påverka flertalet människor i dagens Marstrand. Hemligheter från förr som vill upp till ytan. En del gör dock vad som helst för att de ska förbli begravda i djupet. Samtidigt som Adler kommer allt närmare brottets lösning, faller hennes egen samborelation som ett korthus. Men då den inte ens klarar lätt bris kanske det inte är så konstigt. Snarare välbehövligt. Befriande till och med. 

Romanens intrig är spännande. Det är välskrivet och bra driv i språket. Särskilt gillar jag skildringarna bakåt i tiden, den har ett nostalgisk skimmer som tilltalar mig. Som bleknande vykort över sommarsemestrar från förr. Även hur samborelationen demonteras är väl illustrerat, och till och med en smula underhållande. När jag läser Fyrmästarens dotter kan jag inte låta bli att tänka på Camilla Läckberg och hennes mordhistorier i Fjällbacka. Men det är i och för sig bara positivt. Nu är det en västkustpärla till som är hemmahamnen för mörka krafter och brott i natten. Inte mig emot!

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Sommardukning


[Foto: Hemmakatten]

En söt sommardukning finns till allmän beskådan i butiken Hemma hos Haglund. Jag som har en faiblesse för rosa kände direkt att detta var en dukning för mig. Vackert vitt träbord med praktisk utdragsskiva i kortändan fungerar som bra bas till rosa löpare med vitt och rosa porslin från Miljögården. Särskilt gillar jag de rosa faten med rosor på. Skulle kunna komma från mormor vilket som alltid tilltalar mig.[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Sailor-mode

Klänningar från Bondelid
[Foto: Hemmakatten]

Trenden med randigt i modet är väl aldrig så aktuellt som under sommaren. Resten av året är det inte riktigt lika inne, ja om man inte heter Håkan Hellström förstås, då passar sjömanstemat året om. Dessa fina klänningar och toppar kommer från det svenska modemärket Bondelid. Säljs i flera butiker, jag såg dessa på Lager 157 i Gällstad. Fräscha färgkombinationer och snyggt till solbrännan!


[Foto: Hemmakatten]

Imorgon fredag och helg igen. Jag hoppas att helgen bär med sig friska vindar så att jag äntligen blir av med den här envisa och jobbiga förkylningen. Ha en fin kväll!


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!


Fika

Porslin IB Laursen
[Foto: Hemmakatten]

Sitter med en god bok och hör regnets smattrande på altantaket. Det är skönt att vara utomhus trots duggandet. Som gör små uppehåll ibland innan det återkommer med förnyad styrka. Väldigt behagligt faktiskt. Inga krav på att göra någonting. Bara vara.

Fikar med trevligt porslin från IB Laursen som finns i många inredningsbutiker. Just detta hittade jag hos Blomstehuset i Bollebygd. Gillar det veckade fatet som går igen i muggen. Gammeldags och romantiskt. Söt servett från Greengate.


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!


Retro i nytappning


[Foto: Hemmakatten]

Idag  var vi en kort sväng i Gällstad, detta shoppingparadis utslängt mitt på vischan. Den lilla orten, och dess butiker är flankerat av gröna ängar och skogar, utspridda hus och ett antal sjöar. Vacker väg dit måste jag säga. Och svensk sommar i ett nötskal med kor som betar på ängarna och gärdsgårdar som står lite vint. 

Egentligen var vi inte ute efter något speciellt att handla utan syftet var att få en liten utflykt då det var för varmt att vara hemma under eftermiddagen. Butik Lager 157 innehåller massvis med prisvärda kläder, men det som jag slogs mest av var den retrosnygga restaurangen/fiket som låg vid entrén. Här syntes 50-talet i skön 2011-talstappning. Myranstolar (fast det måste väl ha varit kopior?) runt borden och på bordsskivorna prisbelönta mönstret virrvarr designat av Sigvard Bernadotte 1958. Gillar också de ruffa betongmöblerna som fungerar lika bra inne som ute. Underhållsfria minst sagt. Fint eller hur?
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Violer & Mademoiselle Drot


[Foto: Hemmakatten]

Först violerna...
Sommarens sötaste plantering kommer från Blomsterhuset i Bollebygd. En skir viol som ackompanjeras av en liten vit blomsterprydnad samt band i spets och rutigt vitt/lila. Det gick inte att motstå. Tyvärr hade jag inte kameran med mig vid besöket i butiken men jag kan säga att det finns otroligt mycket vackert att välja på. Får ta mig dit en annan dag och föreviga detta. De små glasflaskorna från Reijmyre.


[Foto: Hemmakatten]

...sedan Mademoiselle Drot
För övrigt har detta varit en lugn dag då jag fortfarande är rejält hängig av förkylningen. Passar på att läsa lite, slumra en stund och sedan läsa vidare igen. Har påbörjat en ny hyfsat bra deckare som jag skriver om senare. Kvällen avslutades med en fransk film. Vad är det med dessa franska filmer som gör att känslorna blir starkare, färgerna klarare, och handlingen mer gripande? Sanningen om fröken Drot hade allt detta och lite till. Filmen utspelas i Frankrike med andra världskriget som kuliss för ett personligt drama. Mademoiselle Drot lämnar bort sitt eget barn, tar anställning som husmor i ett judiskt hem, och står helt plötsligt med någon annans barn att ta hand om. Det är känslosamt, dramatiskt, spännande och sorgligt - allt berättat och filmat med lågmäld fingertoppskänsla, vackra och ruggigt effektiva närbilder. Jag blev berörd och det var inte annat än att det grumlade sig i halsen flertalet gånger. Hade inte bara med förkylningen att göra om jag säger så. Mycket sevärt.

Bon nuit!
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Mexx


Klänning från MexxPåse från Trendmakeriet
[Foto: Hemmakatten]

Förra veckan kunde jag inte låta bli att investera i en fin sommarklänning. Ljust grå i en linneblandning från Mexx. Mexx, vars vår- och sommarkollektion jag skulle kunna köpa rakt av om det fanns möjlighet. Otroligt mycket fint. Vad gäller klänningen fick jag nästan lite 50-talskänsla av modellen, med det snygga skärpet i midjan och de tunna axelbanden. Den ser inte mycket ut på galgen men den sitter perfekt och visar de formen som jag vill visa...Lagom längd precis till knät också. Hade varit perfekt att ha på sig på visgeln som gick av stapeln i maj, men förhoppningsvis kommer det fler festliga tillfällen i sommar. Jag köpte klänningen i en liten trevlig butik i Bollebygd; Trendmakeriet. Rekommenderar ett besök där. Många fina plagg och roliga märken. Finns mycket mer i butiken än i webbshopen.

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

En klassiker


[Foto: Hemmakatten]

Det blev en klassiker till mellanmål idag. Lite nationaldagskänsla i den tycker jag. Mjuk macka med skivat kokt ägg, kaviar och gräslök. Så enkelt, så gott. Och just det salta är något som kroppen behöver och gommen gillar dessa varma dagar. Och mättande med ägg vilket inte gör saken sämre...Bara en kall öl som saknades men det får anstå till en annan dag när perioden av konstant intagande av värktabletter är passerad.

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Vårlik


[Foto: Hemmakatten]

Den fjärde boken om kriminalinspektör Malin Fors i Linköping är en välskriven spännande historia, både vad gäller det otäcka brott som ska lösas men också på det personliga planet för huvudpersonens del. Efter att Malin har varit full i tjänsten har hon genomgått några helvetiska veckor på behandlingshem, och kämpar nu dagligen för att hålla suget efter alkohol stången. Malin försöker betvinga längtan efter tequilaruset med stenhård träning och mycket jobb. Och hon får att göra denna vår. Den ljuva spirande årstiden möter sin brutala kontrast i död och bränt kött. En bomb briserar mitt i centrala stan och två tvillingflickor omkommer. Deras mamma får livshotande skador. Är det en galnings verk eller var dådet riktat specifikt mot familjen? Malin går efter sin berömda, och framgångsrika, intuition och förstår ganska snabbt in i utredningen att det inte är en vanlig familj som hamnade mitt i explosionen. Samtidigt jobbar hon med relationen till sin egen familj. Lite lätt störd på sina håll, vilket delvis ger förklaringen till hennes självförbrännande resa i rusets tecken.

Mons Kallentofs senaste kriminalroman Vårlik är ett nöje att läsa. Jag har läst hans tidigare tre böcker (Midvinterblod, Sommardöden, Höstoffer) i koronologisk ordning vilket serien tjänar på, och jag har i alla böcker slagits av Kallentofts speciella stilistiska stil. Vårlik är inget undantag. Alltid gripande och en vackert hållen språkdräkt. Poetiskt på sina håll, lite drömskt och en smula övernaturligt. Alltid ett stort läsvärde. Kallentoft är ensam om att låta offren vara med i hela romanen, även efter att de har omkommit. Offrens röster är en viktig del i hans unika skrivkonst. Jag gillar Kallentoft, och ser redan fram emot en fortsättning. Jag hoppas verkligen att det kommer en. För Malin Fors och hennes öden och äventyr är långt ifrån klara... Och innan nästa bok ges ut hoppas jag att du tar sommaren som tillfälle att läsa de första fyra romanerna. Du har en läsfest som väntar!

Vårlik av Mons Kallentoft
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Under solen


[Foto: Hemmakatten]

Visserligen har jag döpt detta inlägg till under solen, mest för att vädret har varit varmt och strålande med ständigt skinande sol de senaste dagarna, men rent hälsomässigt har det varit riktigt under isen. En influensaliknande förkylning, som faktiskt seglar in på förstaplatsen på listan av envist jobbiga förkylningar, har gjort att jag varit nere för räkning några dagar. Men idag känns det som om det vänder. Tack och lov. Jag har bläddrat lite i Sköna hem, plockat några syrener och suttit i skuggan. Men det kanske inte är läge att ropa hej ännu. Spetsar teet med honung och citron, och konsumerar ohälsosamt många tabletter i alla dess former för smärtlindring. För några dagar testade jag med starkare saker i teet efter ett tips från en vän. Varm whiskey. Det onda i halsen domnade dock inte bort, bara huvudet en stund... Ja, ja, alla metoder är bra utom de dåliga. ;)

Må så väl och hoppas att ni njuter av det underbara vädret!


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Lådor


[Foto: Morten Holtum, Sköna hem]

Känns som om jag har fått dille på lådor, boxar och fyrkanter då det är speciellt denna form som jag lägger märke till i arrangemang just nu. Dessa bilder är från ett ubercoolt hem utanför London där paret satsar på återanvändning i kubik. Majoriteten av inredningen är begagnad, fyndad och omgjord för att passa ägarnas behov. Det visar hur långt man kan komma med en smula kreativitet, "fyndar-radar" och tålamod. Snyggt eller hur?


[Foto: Morten Holtum, Sköna hem]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Paus


[Foto: Hemmakatten]

Vad är mer vackert än en bukett liljekonvaljer? Idag blir det lugna gatan för att bota en rejäl förkylning. En välbehövlig paus med litteratur, vila och god fika denna Kristi Himmelsfärd. Och förhoppningsvis en god middag med grillat ikväll. Hoppas ni njuter av denna lediga dag. Hörs!

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Grekiskt

Restaurang Kalimera på Linnégatan i Göteborg

[Foto: Hemmakatten. Musslor & scampi samt parmesanrisotto]

Gårdagens afton bjöd på grekiskt på restaurang Kalimera i Linnéstaden. Låt mig säga så här: om jag bara hade gått på hur inredningen ser ut hade jag nog aldrig satt min fot här för lokalen i sig är väldigt intetsägande med vita kala väggar och bruna trästolar, men det krut som saknas i inredningsväg har restaurangen istället lagt på menyn och rätterna. Det är välsmakande, det är mättande, och maträtterna är trevliga för ögat att titta på.

Min middag inleddes med vitvinsbräserad musslor och scampi med chili, lime och basilika. Denna favorit till förrätt följdes sen av grillade lammkotletter som både doftade och smakade ljuvligt av timjan och rosmarin. Sedan kunde jag inte hålla mig även om jag var ganska mätt, det blev en efterrätt också. Jag äter inte på restaurang speciellt ofta och ville därför unna mig något sött på slutet. En klassisk baklava på filodeg med valnötsfyllning och vaniljglass. Som tur var tog vi en promenad på Linnégatan efteråt för att låta maten sjunka en smula innan det var dags att bege sig hemåt. Allt som allt en trevlig kväll och jag kan med värme rekommendera Kalimera.[Foto: Hemmakatten. Grillmix med tzatziki, lammkotletter & baklava] 

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

RSS 2.0