Charlotta Sandberg - bäst på väggen

Litografi av Charlotta Sandberg
[Foto: Hemmakatten på Litografi Picknick av Charlotta Sandberg]

En konstnär och textildesigner som har seglat upp som storfavorit den sista tiden är den Göteborgsbaserade Charlotta Sandberg. Med ateljé undra i Linnéstaden har hon lagt grunden för fortsatta framgångar. Den färglada något naivistiska stilen gör mig på gott humör. Det är ett säreget formspråk med lekfulla mönster och motiv. Hennes gestalning bryter mot det invanda och förutsägbara, det blir unikt och roligt. En njutning för ögat helt enkelt.

Inte bara tavlor finns i Charlotta Sandbergs konstnärsproduktion, utan hon har också formgivit tapet- och tygmönster till välkända företaget Sandberg samt frilansat för IKEA.  Under det egna märket undra har hon även gjort en textilkollektion med mönster till tyger, brickor och vykort. Mångar härliga motiv finns det här! Flertalet utställningar har det blivit och fler lär det bli. Charlotta Sandberg är verkligen någon att hålla ögonen på. Och som bör få pryda väggarna i alla svenska hem.

Tyg- och tapetkollektion för Sandberg.
Skärbrädor från Chalotta Sandbergs ateljé undra.
[Foto: Redigerat från www.charlottasandberg.com]

Den fina Sandberg-litografin Picknick hittade jag hos Galleri Anden, en tavelramsmakare med god service och mycket hög kvalitet i utförandet. Det vänliga bemötandet i butiken gör inte saken sämre. Galleri Anden kan rekommenderas för både Sandbergs litografier samt för kvaliteten i övrigt.

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten


Kommentarer
Postat av: Anonym

Å guud så underbart..

/Dun

2009-11-04 @ 11:03:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0