Äppelgott

Fräscht rött porslin från Bruka.
[Foto: Hemmakatten]

Det finns inget bättre så här års än en hembakad äppelsmulkaka med vaniljsås. Och till detta en rykande het kopp te, eller nybryggt kaffe för den som önskar. Det värmer alltid lite extra med en god efterrätt eller eftermiddagsfika när vinden viner utanför fönstret och mörkret faller allt snabbare. Här kommer mitt favoritrecept som brukas flitigt just nu. Perfekt till helgens samvaro.

Äppelsmulkaka [för 2 pers]
* 2-3 äpplen som skalas, skivas och läggs i ugnssäker form.
* Pudra strösocker och kanel över äppelskivorna
* Smält 50 gram smör i kastrull och blanda sedan i 1,5 dl havregryn samt 1 dl vetemjöl. 1 msk socker i smuldegen är valfritt.
* När smuldegen är väl ihoprörd, lägg den som ett tunt täcke över äppelskivorna.
* Grädda i 25 min på 175 grader.

Servera med Mildas vaniljvisp eller Ekströms färdiga Marsànsås. Mums!


På bilden ovan:
 Rött porslin från Bruka design. Retromönstrad servett IKEA. Sked Oval steel från BodaNova. Röd bricka från BodaNova.

Höstens skörd Fina svenska äpplen som håller sig länge.
[Foto: Hemmkatten]

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten


Kommentarer
Postat av: dun

mums i lums

2009-11-12 @ 21:46:14
Postat av: Anonym

Åt detta igår kväll.

Gott!!



/Dun

2009-11-15 @ 18:47:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0