Bristande bevis

Bristande bevis
[Foto: WBshop.com]

Senaste thrillern som jag med spänning har tittat på är Bristande bevis [Fracture] med skådespelaresset Anthony Hopkins och den av pojkaktig charm osande Ryan Gosling. Gosling spelar åklagarassistent Willy Beachum som får ett knepigt fall i knät precis innan han ska gå över till den mer välbetalda privata advotatfirmevärlden. Han är inte speciellt motiverad utan vill bara ha det överstökat. Och fallet verkar enkelt. Den åtalade har erkänt att han har skjutit sin fru och rättegången ska i princip bara expedieras. Men där misstar sig Beachum stort. Den åtalade är den framgångsrika företagsingenjören Ted Crawford [Hopkins]. Han har mer än en räv bakom örat. Intelligent, uppfinningsrik och extremt noggrann med detaljer. Och inte minst manipulativ. Hopkins är i sitt esse i den här typen av roller. Ingen kan som han leverera vassa repliker på ett nedlåtande, smart sätt, och med blicken, en ryckning i mungipan krossa sin motståndare eller reta gallfeber på i detta fall Beachum.

Gosling är en av mina favoriter sedan filmen Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta. Karaktären i Bristande bevis är ganska långt från rollen som den romantiska Noah i Dagboken men Gosling passar verkligen som den unga, drivna strebern som söker rättvisa och han har en utstrålning som bränner genom rutan. Hans lite nonchalanta men samtidigt framfusiga sätt går hem. Och samspelet Hopkins och Gosling är ett nöje att ta del av. Den erfarne gentemot den unga begåvade. Härligt! Även birollerna är tillsatta med fingertoppskänsla och i rollistan syns t.ex. Rosamund Pike, David Strathairn och Billy Burke.

Intrigen är smart och spänningen hålls vid liv hela filmen, ända fram till sista scenen då upplösningen sker. Det är ovisst in i det sista hur det ska gå och det gillar jag. Fallet tar olika vändningar och hela tiden är det jakten på bevis som är i fokus. Beachum måste hitta mordvapnet och rätt teknisk bevisning för att fälla Crawford. Ska han lyckas och hinna i tid?

Bristande bevis rekommenderas!

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0