Crazy, Stupid, Love


[Foto: IMDb.com]
 
Med anledning av att kanal 11 visar en av mina favoritfilmer ikväll kl 21.00 kommer här en recension som jag skrev när jag såg den på biopremiären. Varsågod: Crazy, Stupid, Love!
 
Cracy Stupid Love är en mycket skön historia som handlar om paret Emily [Julianne Moore] och Cal Weaver [Steve Carell] som efter 25 års äktenskap har hamnat i en medelåldersslentrian som har urholkat deras äktenskap och kärleksrelation ner till den allra gråaste och mest förutsägbara tristessnivån. En otrohetsaffär från Emilys sida gör att de separerar och Cal har svårt att gå vidare. Han hamnar kväll efter kväll på samma bar och ömkar högljutt sin situation till de som vill höra, men det är det ingen som vill. Till slut förbarmar sig kvinnotjusaren och charmören Jacob Palmer [Ryan Gosling] över honom och ger Cal ett erbjudande som han inte kan tacka nej till. Jacob lovar att om Cal ger honom fria händer så kommer han att snygga till honom, lära upp honom och göra Cal till en första rangens förförare vilket sedan ska få frun att bittert ångra att hon lämnade honom.

Ryan Gosling och Emma Stone i Crazy, Stupid, Love.
[Foto: IMDb.com]

Ryan Gosling, en av mina stora favoriter, är perfekt i rollen som den unga och framgångsrika Jacob som är utrustad med det mest välsmorda munläder man kan tänka sig. Som kan prata en kvinna rakt in i sovrummet. Vältränad, välklädd och en oemotståndlig glimt i ögat. Ja, han är snygg, jag menar en bra skådis! Och jag verkar inte vara ensam om min åsikt med tanke på övriga biopublikens gemensamma behagliga suck när Gosling visar sig i bar överkropp. ;) Nåväl, tillbaka till filmen. Steve Carell är också i sitt esse som sympatisk make som fortfarande älskar sin fru, tror på romantiken och kärleken trots det som har hänt. Jacobs cynism har svårt att bita på honom men bit för bit lär sig Cal vad kvinnor vill ha, och framför allt vad han själv värdesätter mest i livet. Hur det kommer att gå? Ja det får ni själva se! Jag rekommenderar med värme denna härliga komedi. Crazy, Stupid, Love är full av humoristiska repliker, roliga scener och bra skådisar förutom de redan nämnda så även Emma Stone samt Kevin Bacon och Marisa Tomei i biroller. Men mest av allt gillar jag att det i filmen finns hjärta och ett bra budskap som Cal och Emilys 13-åriga son, fint spelad av Jonah Bobo, framför och tror på: Ge aldrig upp om du är förälskad och tror dig ha funnit din själsfrände. Kämpa tills hon/han/hen är din. :)
 
Steve Carell och Julianne Moore
[Foto: IMDb.com]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0