Förrätt

[Foto: Från Trattoria]
Hittade det här receptet hos Elle Mat & Vin och det är ingen mindre än Karin, som driver bloggen Trattoria som står bakom den goda förrätten; grön ärtcréme med kräftstjärtar. Receptet kommer från hennes bok Karins kök, med klara västkustinfluenser, som bjuder på otroligt fina bilder och aptitretande rätter.
500 g gröna ärtor
2 dl creme fraiche
Saft från ½ citron
1 msk olivolja
Salt och peppar
Mixa ärtor, crème fraiche och olivolja till en slät kräm med en stavmixer. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.
200 g kräftstjärtar i lag
50 g stenbitsrom (eller annan röd rom)
1 msk olivolja
Saft från ½ citron
Salt och peppar
Hacka kräftstjärtarna grovt och blanda med romen, saften av citronen och salta och peppra. Servera som topping på ärtcrémen.
Kommentarer
Trackback