Glutenfria scones

[Foto: Diana Dontsova]
 
Under helgerna finns det mer tid till frukost och då kan det vara gott att baka något eget. Här kommer ett tips på glutenfria scones från By Diadonna, som kan avnjutas i lugn och ro med tex Philadelphiaos och söt marmelad samt med en kanna te eller kaffe.
 
Recept Scones, 2 runda kakor
6 ägg
2 dl grädde
4 tsk bakpulver
4 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
4 msk fiberhusk
1-2 tsk salt
 
Vispa ägg och grädde i någon minut. Blanda alla torra ingredienser och häll ner i äggblandningen. Rör om ordentligt och låt sedan smeten svälla i 10 minuter. Dela degen i två bitar och forma dessa till två större sconeskakor. Lägg sconesen på en bakplåtsklädd plåt och nagga dem med en gaffel. Grädda i ca 30 min i 180 grader.

 

[Foto: Diana Dontsova]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0