Recept rulltårta

[Foto: Hemmakatten]
 
Här kommer receptet på den jordgubbstårta som jag gjorde i helgen. Grunden var en vanlig rulltårta, men här kan man ju göra som man vill. Istället för fyrkantiga bottnar som man rullar ihop kan bottnarna skäras ut i vilken form som helt, tex vanliga runda tårtbottnar och man gör en traditionell rund tårta i flera lager istället. Nu gjorde jag två rulltårtor med fyllning av marscarpone och färska jordgubbar och dekorerade sedan med vispad grädde och fler jordgubbar. Funkar bra och man kan göra färdiga portionsbitar som serveras.
 
Recept
 
Ingredienser

Rulltårta (botten)
3 ägg
2 dl strösocker
2 msk grädde (går lika bra med mjölk eller naturell yogurt)
2 dl vetemjöl
 citron, finrivet skal
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning
300 g mascarpone (jag använde en ask som är på ca 280 gram och det gick bra)
3 msk florsocker
 citron, finrivet skal
2 dl jordgubbar, skivade i tunna skivor och ev lätt sockrade
 
Garnering
1 dl
 jordgubbar till garnering
vispad grädde (detta hoppade jag över men det ser mycket fint ut med grädden på)
 
Gör så här
 
Rulltårta (botten)
Vispa ägg och socker pösigt. 
Tillsätt grädden/mjölken
Blanda ihop vetemjöl, citronskal, vaniljsocker och bakpulver. Sikta eller rör försiktigt ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och grädda i ugn på 225 grader i cirka 5 minuter.
Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och låt allt svalna.
 
Fyllning
Vispa mascarpone, florsocker och citron till krämig konsistens. 
Ta bort pappret från kakan.
Bred ut ett jämnt lager med kräm och fördela bären på krämen.
Rulla ihop, slå in in i gladpack och låt svalna i kylskåp.
Innan servering: garnera med vispad grädde och jordgubbar.  
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0