Äppelsmulpaj

[Foto: Hemmakatten]
 
Det görs många äppelsmulpajer här hemma dessa veckor. Det går inte att låta bli av två anledningar: obegränsad tillgång till äpplen och paj är så gott! Jag gör den äppelsmulpaj som varit med de senaste åren då den är enkel att göra och smakrik. Här kommer receptet återigen.
 
Recept Äppelsmulpaj
6-8 små äpplen (alternativt 3-4 stora)
100 gram smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 msk socker
1-2 tsk kanel
  
Skala, kärna ur och skiva äpplen i tunna klyftor
Lägg i en ugnssäker form. Pudra över kanelen och ev lite strösocker.
Smält smöret. Blanda sedan ner mjöl, havregryn och socker till det blir en grynig röra. Lägg ut ett jämt lager över äppelklyftorna. Grädda i ugn i 25 minuter i 175 grader. Servera med glass eller vaniljsås. Klart! 
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0