Parmainlindad kycklingfilé med balsamicosås

[Foto: Hemmakatten]
 
Denna rätt har varit en favorit genom åren men jag har inte gjort den de senaste tiden. Härom middagen var det dock dags igen och det smakade lika gott som jag mindes. Vad man serverar till kycklingen är valfritt. Det fungerar lika bra med klyftpotatis som med ris eller bulgur. Denna gång blev det fullkornsris och det passade fint till all god sås. Jag gjorde också en sallad på tärnad tomat, gurka och färsk basilika. Och så tog jag prosciutto istället för parmaskinka. Nedanstående recept är för fyra personer men jag använde detta för två. Ska du göra för fyra så dubblera absolut såsmängden för den går åt!
 
Recept 4 personer
  • 500 g kycklingfilé, 4 bitar eller två stora som delas upp
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 4 skivor parmaskinka (eller annan lufttorkad god skinka)
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 st pressade vitlöksklyftor (detta hoppade jag över denna gång)
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och ev vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min eller tills kycklingen är klar ca 70-75 grader. Strö ev över lite färsk oregano. Klart!

Ursprungsreceptet kommer från Arla.
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0