Kärleksmums i långpanna

[Foto: Hemmakatten]
 
Det här receptet kommer från kocken, bagerskan, inredaren (mm!) Leila Lindholm som definitivt kan det här med sötsaker. Dessa kärleksmums är inget undantag. Kvalitetschoklad och kaffe sätter smak på anrättningen. Då kakan blir väldigt mäktig - vuxenmums är nog ett bättre ord för dessa - kan den antingen serveras med vispgrädde eller om man drar ner på chokladen.

Leilas kärleksmums - Ingredienser
5 ekologiska ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao av god kvalitet.
2 dl vatten
300 g smör
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chokladglasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 dl kokosflingor

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
Tillsätt vatten och smält smör.
Klä en 40x30 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
Strö över grovt hackad choklad.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

Chokladglasyr
Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något.
Smält ner finhackad choklad och glasera kakan.
Strö över kokos och låt glasyren stelna, gärna i kylen.
Skär kärleksmumskakan i rutor.

Om du mot förmodan får kvar några kärleksmums så går det bra att frysa in dem.
Leilas hemsida med detta recept och fler hittar du här!

[Foto: Hemmakatten] 
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0