Kryddsmör soltorkad tomat

[Foto: Hemmakatten]
 
Det finns många varianter av kryddsmör. En klassiker är persilja och vitlök. En annan som jag gillar är soltorkad tomat och basilika. Den testades häromkvällen och blev riktigt bra. Smöret smälte över den nygrillade köttbiten och fick det att vattnas i munnen på mig. Och smakade lika gott som det såg ut! Vill du ha starkare karaktär på kryddsmöret kan du vällja soltorkade tomater som är inlagda i olja med vitlök/örter.
 
Recept -  Kryddsmör Soltorkad tomat (8 personer)
 
100 gram smör
100 gram soltorkade tomater
Färsk basilika, mängd efter smak
 
Låt smöret bli rumsvarmt. Finhacka den soltorkade tomaten och rör i. Finhacka basilikan och rör i. Jag lät först smöret stå till sig i en skål i kykskåpet. Sedan lade jag den som en rulle i gladpack och inför serveringen skar jag upp lagom stora bitar från rullen och lade på ett fat. Busenkelt och supergott!
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0