Helgrillad kyckling


[Foto: Hemmakatten]
 
Weber har ett bra grilltillbehör för kyckling - Kycklinghållare/Poultry Roaster - som användes häromkvällen. Oj vad saftig och god kycklingen blev. Man sätter kycklingen i behållaren och fyller den med örter och vätska och sedan står den på grillen med lock i minst i timme (tills köttemperaturen överskrider 82 grader). Denna gång fylldes kycklingkråset med 33 cl öl, salvia, timjan, 1 tsk fransk senap, salt och vitpeppar. Enligt receptet som följer med ska kycklingen marineras i flera timmar innan men jag kan säga att det räckte och blev över med smaken genom att göra så här. När kycklingen är färdiggrillad så hälls skyn från behållaren i en kastrull. Den späddes denna gång med 2,5 dl matgrädde och blev till en härlig sås. Egenodlad färskpotatis och dito sallad med mozzarella och tomat serverades till. Mums! 
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0