Recept: Pilgrimsmusslor & blomkålspuré

 [Foto: Hemmakatten]
 
Här kommer även receptet till förrätten som jag gjorde på nyårsafton. Blomkålspurén är underbart god, även för den som inte är så förtjust i den här grönsaken då smaken tas bort mycket att färskosten.
 
Pilgrimsmusslor & blomkålspuré på en bädd av sallad (4 personer)
Ett blomkålshuvud.
1 hönsbuljongtärning
150 gram philadelphiaost alternativt crème bonjour naturell.
vitpeppar
mixad sallad tex babyspenat & ruccola
olivolja
citronskivor
8 pilgrimsmusslor (2 var). Frysta som tinas går lika bra som färska.
1/2 paket bacon
 
Dela blomkålshuvudet i mindre bitar (ta bort den grova roten) och låt koka upp i vatten och buljongtärning.
Under tiden steks baconet i små bitar som sedan läggs på en tallrik med hushållspapper för att svalna/torka. 
När blomkålen har kokat mjuk efter ca 20 minuter, häll bort vattnet.
Mixa allt till en slät puré. Ta i philadelphiasosten och vitpeppar och mixa igen. Klart.
Skölj lite sallad och lägg på tallrikarna. Ringla över lite olivolja. Lägg upp purén. Lägg en citronklyfta bredvid.
Stek pilgrimsmusslorna i smör ca 30 sek - 1 min på varje sida. Lägg upp på salladen. Lägg några baconbitar på varje tallrik.
Klart!
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0