Nyår
[Foto: Hemmakatten, Fyrverkeri vid Operan]
Det blev rätt många timmars matlagning igår men det var bara trevligt. Men först en tur till Operan för att titta på nyårsfyrverkerierna. Väldigt mäktigt och snyggt gjort. Sedan hem igen och börja med maten. Tyvärr orkade vi inte med efterrätten. Men de hembakade mandelflarnen höll sig utmärkt till idag så det blev extra festlig nyårsdagsmiddag istället. Efter den goda maten och de goda vinerna blev det en promenad till Götaplatsen där det nya året firades in med Stefan Odelberg som konferencier. Det sades att det var ungefär 15 000 människor på plats vilket var rekord. Sedan var det skönt att dra sig hemåt och lägga sig mätt och belåten. För er som är intresserade av mat precis som jag kommer här nyårsmenyn.
[Foto: Hemmakatten]
Nyårsmenyn
Aptitretare Chips med parmesanost
Dryck: Brouchet Facile
Förrätt
Halstrad pilgrimssmussla med blomkålspuré, baconbitar på en salladsbädd av babyspenat och ruccola.
Dryck: Brouchet Facile
Varmrätt
Helstekt rosmariekryddad lammfilé med potatisgratäng med västerbottenost samt rödvinsås och färsk sparris.
Dryck: El pedrosal
Efterrätt
Mandelflarn med vaniljglass och färska bär.
[Foto: Hemmakatten]
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!
Kommentarer
Postat av: Inger
God fortsättning på det nya året. Jag var också vid Operan och såg det fina fyrverkeriet. PS brysselkålen blev jättegod, tillagad efter ditt recept. Tack
Trackback