Söndagsmiddag: helgrillad kyckling

[Foto: Hemmakatten]
 
Söndagsmiddagen gick inte av för hackor. Det var roligt att använda det stora betongbordet och duka fint. Det blev helgrillad kyckling igen och vi använd Webers grilltillbehör för kyckling - Kycklinghållare/Poultry Roaster - ´som är praktisk och bra. Man sätter kycklingen i behållaren och fyller den med örter och vätska och sedan står den på grillen med lock i ca 45-60 minuter (tills köttemperaturen överskrider 82 grader). Denna gång fylldes kycklingkråset med 33 cl öl, färsk salvia, timjan, basilika, persilja, salt och svart/vitpeppar. När kycklingen är färdiggrillad hälls skyn från behållaren i en kastrull. Jag spädde skyn med 2 dl crème fraiche, några msk mjölk, 1 tsk fransk senap, 1 msk tomatpuré, en nypa socker, soya och lite kalvfond. Och så tog jag 1 msk färsk timjan för att krydda på lite extra. Det fick koka upp och blev en god sås. Egenodlad färskpotatis i ugn (olivolja, salt och dill på potatisen som står i ugnen 45 minuter, 225 grader) och dito sallad med gurka och fetaost serverades till. Mums!
 
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0