Hemgjord pizza

[Foto: Hemmakatten]
 
Ikväll gjorde vi hembakad pizza. Det var riktigt länge sedan jag gjorde det men denna lördagskväll var det alltså dags. Då vi inte hade jäst blev det ett recept med pizzadeg på bakpulver. Degen blev lite mjuk, och hade säkert blivit ännu bättre med jäst, men står man ut med lite mjukhet så är den här lösningen helt ok.
 
Pizzadeg 1 plåt
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
25 gr. margarin
1 1/2 dl mjölk
 
Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Finfördela smöret i blandningen.
Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop degen.

Låt degen vila en stund i kylen innan du kavlar ut den och placerar den på en smord plåt.
Lägg på din favoritfyllning.
Grädda i 225 grader i 15 minuter.
 
Fyllning
Vi gjorde en fyllning på tomatsås, 2 dl riven ost, 0,5 dl parmesanost, 1 paket lufttorkad skinka, 0,5 dl basilikaolja (färsk basilika mortlas tillsammans med olivolja och salt/svartpeppar) och till sist färsk ruccola. Och på ena sidan lite flankstek som blev över efter gårdagens grill.
 
Tomatsås (räcker till en plåt pizzadeg)
2 dl krossade tomater. Jag tog tre färska tomater som finhackades
2 msk tomatpuré
2 krm vitpeppar eller svartpeppar
1 tsk oregano
0,5 tsk salt
1 krm socker
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0