Morotskaka

[Foto: Hemmakatten]
Den här morotskakan är en av mina favoriter. Den brukar alltid bli uppskattad. Jag bakade två till helgen som gick och de har gått åt som smör i solsken. Lätt att göra och så god att äta!
Receptet kommer från Systrarna Voltaires kokbok och är busenkelt:
2 ägg vispas pösigt tillsammans med 2 dl socker.
Blanda i 1/2 dl matolja (jag använder rapsolja) samt 3 dl finrivna morötter i äggsmeten.
Blanda alla torra ingredienser och vispa sedan ner i äggsmeten;
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
Grädda i ugn 40 minuter på 175 grader i bröad form (gärna en form med avtagbara kanter).
Glasyr till morotskaka: (jag brukar göra dubbel sats)
50 gram Philadelphia (färskost)
30 gram smör
2 dl florsocker
1 tsk vanillinsocker
Rör samman ingredienserna. Bred på glasyren som ett täcke på kakan (när kakan svalnat!). Dekorera eventuellt med flagad mandel eller pinjenötter.
2 ägg vispas pösigt tillsammans med 2 dl socker.
Blanda i 1/2 dl matolja (jag använder rapsolja) samt 3 dl finrivna morötter i äggsmeten.
Blanda alla torra ingredienser och vispa sedan ner i äggsmeten;
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
Grädda i ugn 40 minuter på 175 grader i bröad form (gärna en form med avtagbara kanter).
Glasyr till morotskaka: (jag brukar göra dubbel sats)
50 gram Philadelphia (färskost)
30 gram smör
2 dl florsocker
1 tsk vanillinsocker
Rör samman ingredienserna. Bred på glasyren som ett täcke på kakan (när kakan svalnat!). Dekorera eventuellt med flagad mandel eller pinjenötter.
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!
Kommentarer
Trackback