Kladdkaka

[Foto: Hemmakatten]
 
I helgens Göteborgs-Posten finns ett recept på kladdkaka. Kände genast chokladsuget sätta in och provade därför att baka detta omgående. Om du gillar en mörk choklad med dominerande smak är detta något för dig. Men om du vill ha något lättare prova hellre en annan variant, det är en aning tung i smaken. Det var i alla fall gott med rostade hasselnötter och vaniljglass till. Det lättade upp hela anrättningen. Oavsett är det kul att prova. Och bra för glutenallergiker då det inte är något mjöl i kakan.
 
Recept kladdkaka
200 gram smör
200 gram mörk choklad
1 dl muscovadosocker (ljust)
3 ägg
1 dl kakao
1/2 tsk salt
hasselnötter
vaniljglass
 
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg i kastrullen och låt smälta tillsammans med smöret till mjuk kräm. Under tiden vispa ägg och socker poröst för hand. Häll i den smälta chokladen/smöret i äggsmeten. Sikta i kakaon. Häll smeten i en smörjd runt form med avtagbar kant. Grädda i 15 min i 200 grader. Kakan ska vara mjuk i mitten när du tar ut den. Låt svalna.
 
Servera med vaniljglass och rostade hasselnötter.
 
© COPYRIGHT 2012 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer
Postat av: Viktkamp

Älskar när det smakar ordentligt med choklad så denna passar nog mig =)

2012-10-07 @ 21:43:53
URL: http://viktkamp.webblogg.se
Postat av: Helena

det var en riktig chokladbomb det här:) Den passar när chokladsuget sätter in som värst men annars räcker dt med halva mängden choklad i kan jag tänka mig. Kram

2012-10-08 @ 22:33:27
URL: http://baklust.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0