Filodegspaket

[Foto: Hemmakatten]
 
En rätt som jag gjorde för några kvällar sedan är dessa filodegspaket. Jag gjorde två olika innehåll för att variera smaken en smula; en med skogschampinjoner, spenat, soltorkad tomat och fetaost, och den andre med soltorkad tomat, salami, mozzarella och ruccola. Den första var nog en aning godare men det är ju roligt att prova flera varianter.
 
4 filodegspaket
(2-4 personer beroende på om man ska få ett eller två paket vardera).
4 ark av grekisk filodeg

Fyllning 1
1 paket färsk babyspenat
6 skogschampinjoner
1/2 fetaost (liten fyrkant)
en halv burk soltorkad tomat
 
Stek champinjonerna och spenaten med salt och peppar och lägg i mitten av två filodegsark. Filodegen är ganska skör så för att underlätta hanteringen kan man lägga arken på/i aluminiumfolie som läggs direkt på en plåt. Finhacka de soltorkade tomaterna och lägg på. Smula fetaost över och vik ihop paketen. Häll lite olivolja överst på filodegen.
 
Fyllning 2
1/2 burk soltorkad tomat
en liten förpackning mozzarellaost
4-6 skivor italiensk salami
ruccolasallad
 
Lägg ett lager med finhackad tomat i mitten av två filodegsark. Lägg på salamiskivorna och sedan några ruccolablad. Skiva mozzarellan tunt och lägg överst. Vik ihop paketen och häll lite olivolja på arken. Och som ovan kan det underlätta hanteringen att lägga arken i aluminumfolie på en plåt innan man börjar hälla på fyllningen.
 
Grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Servera med en fräsch sallad. Klart!
 
© COPYRIGHT 2012 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0