Saffranskaka

[Foto: Hemmakatten]
Julens godaste kaka; mjuk, mild och gul. Saffranskaka när den är som bäst!
Recept saffranskaka
Ingredienser
200 g smör
eller margarin
1 pkt saffran (0,5g)
1 st sockerbit (ev)
2 st ägg
3 dl strösocker
2,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa florsocker (ev vid servering)
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Smält matfettet, låt svalna.
4. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit.
5. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min, eller längre tills den har stelnat.
7. Sikta ev över florsocker när kakan ska serveras
Ingredienser
200 g smör
eller margarin
1 pkt saffran (0,5g)
1 st sockerbit (ev)
2 st ägg
3 dl strösocker
2,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa florsocker (ev vid servering)
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Smält matfettet, låt svalna.
4. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit.
5. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min, eller längre tills den har stelnat.
7. Sikta ev över florsocker när kakan ska serveras


[Foto: Hemmakatten]
© COPYRIGHT 2012 Hemmakatten
Mina texter & bilder får ej kopieras eller användas utan mitt tillstånd.
Kommentarer
Trackback