Middag - ugnsstekt fläskkotlett

[Foto: Hemmakatten]
 
Igår provade jag att laga helstekt fläskkotlett i ugn och det blev över förväntan bra. Matbutiken säljer just nu mörad fläskkotlett i bit till mycket bra pris (ska kolla om det finns fler bitar kvar imorgon) och jag tänkte att varför inte prova. Jag marinerade den en timma innan den åkte in i ugnen i 200 grader. När köttemperaturen visar på 70 grader är det klart. Jag lät det vara inne lite längre så att köttet inte var så rosa vid serveringen men det blev saftigt och mört ändå. Till detta serveras klyftpotatis, fetaostsallad, tzatziki och nya favoriten i såsväg; Erik Lallerstedts chilibearnaise. Det finns rester över så dagens middag blir en favorit i repris. Gott!
 
Bilderna är inte så "stylade" som du ser. Jag var hungriga och knäppte bara några bilder precis innan jag högg in... Men det var ljuvligt att sitta på balkongen och inta måltiden.
 
© COPYRIGHT 2012 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0