Två favoriter tillbaka

Ikväll återkommer två favoriter i tv-rutan: SVT1 kör med start kl 21.30 andra säsongen av den brittiska serien Downton Abbey och TV4 visar andra omgången av musikprogrammet Så mycket bättre kl 20.00. Upplagt för tv-kväll med andra ord om du är hemma.


[Foto: Skärmdump från SVT.se]

Downton Abbey utspelar sig i England på ett stort gods som nu när första världskriget pågår har förvandlats till en mottagning för sårade soldater. Familjen Crawley står i centrum där äldsta dottern Mary i första säsongen sent omsider kom på att hon nog trots allt var kär i den avlägsna släktingen och arvtagaren till godset, advokaten Matthew Crawley. Men att han började tveka på äktheten i hennes känslor efter alla turer fram och tillbaka. Men innan något blev bestämt kom kriget emellan. Ett krig som kommer att förändra tillvaron på godset både bland herrskap och tjänstefolk. Det ska bli spännande att följa relationerna på godset, likaväl i den förnäma familjen som bland tjänstefolket. I den sistnämnda gruppen är det Mr Bates och Anna som lockar till mest intresse. Han en ädel man med ett något solkat förflutet, hon med sin lojala kärlek till honom som hon hoppas ska övervinna svårigheterna. Förutom relationerna, berikas denna serie av de smakfulla miljöerna, de äkta magnifika interiörerna och de vackra tidsenliga kläderna. Brittisk tv-drama när det är som bäst.


[Foto: Skärmdump från TV4.se]

I Så mycket bättre får vi följa sju folkkära artister under en intensiv och rolig vecka. Varje artist får var sin dag där de bestämmer aktiviteterna som ska genomföras. Varje kväll avslutas sedan med en god middag och musikunderhållning där de andra artisterna ska göra var sin låtolkning från dagens artists repertoar. Förra säsongen var en höjdare och det kan väl inte bli annat än bra även denna omgång med artister som Tomas Ledin, Lena Philipsson, Eva Dahlgren, Timbuktu, Laleh, E-type och Mikael Wiehe. För vem vill inte höra Lena Ph och Laleh tolka Ledin, eller Timbuktu rappa en Wiehe-låt? Eller E-type sjunghoppa till Dahlgrens toner. Tror det kan bli oväntade och annorlunda tolkningar. Som säkert har lika stor chans att bli hits på nytt, precis som förra omgången. För vem minns inte Septembers versioner av Petters Mikrofonkåt och av Eldkvarns Kärlekens tunga?!

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: Coquina

Jag ska också se Så mycket bättre =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

2011-10-29 @ 12:20:22
URL: http://coquina.blogg.se/
Postat av: mia

Godmorgon, tittade på så mycket bättre igår. Men blev besviken. Visst kanske blir bra längre fram i programmet.

Ha en bra söndag.

2011-10-30 @ 06:34:02
URL: http://etapptva.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0