No Strings Attached

No Strings Attached
[Foto: IMDb.com]

Filmen No Strings Attached arbetar med den intrikata frågan; går det att ha en renodlat fysisk relation till en person utan att bli känslomässigt involverad? Huvudpersonen läkaren Emma [Natalie Portman] är övertygad om den saken och det är i alla fall så hon styr upp kontakten med tv-assistenten Adam som hon har känt och sprungit på genom åren. Den fysiska attraktionen dem emellan är uppenbar. Det finns en positiv kemi, lust och magnetisk dragningskraft som inte går att stoppa. De ses när tillfälle ges och båda verkar nöjda med det upplägget. Eller? För det är väl inte känslor som kommer smygande efter ett tag? Att det fysiska utvecklas till att allt mer innehålla omtanke, vänlighet och kanske till och med kärlek? Det är ett tacksamt tema som det går att ha många åsikter om även om just denna film bara skrapar på ytan i ämnet. Man kan väl bara konstatera att för en del fungerar det, för andra inte. Men det är i alla fall underhållande att se hur Kutcher och Portman skildrar och belyser intrigen med sitt charmiga spel.

Filmen är söt och Kutcher och Portman har utstrålning så det räcker och blir över. De fungerar bra tillsammans på filmduken och det är lätt att tro på deras skådespeleri. De hittar rätt i sina roller och matchar varandra väl. Portman som den lite mer analyserande, känslomässigt distanserade men väl så målinriktade (på det sexuella planet) Emma. Kutcher är en välbehövlig motpol i den varma och mer känslomässiga Adam. Som är snäll och faktiskt mer mogen, trots att det kanske inte verkar så vid första intrycket.

No Strings Attached är en härlig film med två attraktiva skådespelare, om attraktion och dess drivkrafter. Och kanske ett lyckligt slut, vem vet. Du bjuds i alla fall på en underhållande stund, en lagom stor portion humor, två snygga skådespelare i lättklädda scener, och visst glimtar det till av lite själ och hjärta på slutet? Och inte att förglömma Kevin Kline i en väldigt rolig biroll som Adams pappa. En stereotyp till framgångsrik medelåldersman med faiblesse för väldigt unga damer som faktiskt blir mer än en karikatyr. Kline är riktigt bra.

Ashton Kutcher & Natalie Portman
Vänner med fördelar
[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: Moa - Nybliven mamma till Ella

Den där filmen är riktigt braaaa :)

2011-10-01 @ 15:01:01
URL: http://FUCKINGPOSERS.SE
Postat av: Moa - Nybliven mamma till Ella

svar: Jaa hon är en riktig sötnos :-)

2011-10-01 @ 21:44:09
URL: http://FUCKINGPOSERS.SE
Postat av: Madeleine

Tänker alltid: "Den där måste jag se". Sen när jag väl ska se en film - glömmer jag bort denna! Hopplöst. Men nu har jag antecknat ner titeln, så denna gång ska de väl då gå!



SV: Min lördag har varit prima! Skämt bort mig själv. din då? :)

2011-10-02 @ 00:05:18
URL: http://madeleinefroberg.blogg.se/
Postat av: Sara

Älskar den filmen! :)

2011-10-02 @ 08:45:49
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Anonym

scenen när dom bråkar och hon slår på honom, så himla roligt, gjorde filmen..

2011-10-02 @ 21:14:09
URL: http://tveo.blogg.se/
Postat av: Cissi

Jag ÄLSKADE verkligen filmen :)

(Måste se den igen om den har kommit på dvd nu)

2011-10-03 @ 13:15:04
URL: http://cissileandersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0