Kommissarie Anna Travis


[Foto: filmforum.se]

Anna Travis [Kelly Reilly] är kriminalinspektör och ny stjärna inom sin polisenhet. Ung, snygg och full av ambitioner gör hon sitt bästa för att leta upp bevis och gå till botten med lösa trådar i de utredningar hon deltar. Envis, nyfiken och hyfsat immun mot grabbtonerna som råder inom avdelningen. Det går bra för Anna och hon visar snabbt resultat.

Jag gillar den här serien, just därför att det är en ung kvinna i fokus. Som kan tackla kollegornas misstro och vågar visa framfötterna och stå för det hon tror på. Och hon ger inte upp förrän alla pusselbitar är på plats. Men som ung och relativt ny inom polisen, har hon ändå en del att lära och hon försöker hämta det som går från sin chef. Gnabbet och samspelet mellan Anna och hennes burduse chef, effektivt spelad av karaktärsesset Cirián Hinds, är en av de bästa ingredienserna i serien. Den andra är Kelly Reilly som porträtterar sin Anna som både tuff och ambitiös samtidigt som hon är mänsklig med känslor kring brotten och de människor hon ställs inför.

Denna omgång av serien Kommissarie Anna Travis som TV4 visar handlar i huvudsak om att lösa mordet på en före detta polis som är indragen i knarkaffärer. Han efterlämnar både fru och fästmö, vilket innebär att Travis och hennes enhet får jobba febrilt för att förstå hela sammanhanget och för att ta reda på hur involverad den före detta polismannen egentligen var i droghandeln. Andra avsnittet av totalt tre visas ikväll kl 21.00. Det första avsnittet finns att se dagen ut på TV4 play.

Bakom serien Kommissarie Anna Travis står fullblodsproffset när det gäller deckare för tv Lynda La Plante. Hon har skrivit manus till (och ibland även producerat) succéer som I mördarens spår, Brottet och straffet, Änkorna mfl, vilket brukar borga för god kvalitet både i intriger och skådespelarinsatser.

Kommissarie Anna Travis
[Foto: webbtv.nu]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0