God middag

[Foto: Hemmakatten]
Under en av midsommarhelgens många middagar åt vi en väldigt god förrätt. Den bestod av räkor, rökt lax samt en fräsch creme fraiche sås med stenbitsrom och dill. Till detta serverades färskpotatis. Den ugnsbakade färskpotatisen kom igen även i huvudrätten till grillad entrecôte och pepparsås. Just nu är färkpotatis i ugn min favorit, precis som förra sommaren. Så lätt, så gott. Skrubba färskpotatis och lägg i ugnssäker form. Ringla på olivolja, flingsalt och dill. Baka i ca 45 minuter i 225 grader. Rör om emellanåt. Det bästa är att ta så små potatisar som möjligt, det förkortar baktiden. Fantastisk smak som jag verkligen kan rekommendera som tillbehör till sommarens alla middagar! Eller äta enbart. :)

[Foto: Hemmakatten]
© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!
Kommentarer
Postat av: Bakspecialisten
Så gott det ser ut! :) Jag har bakat ett sjysst nässelbröd: http://jexxicaa.blogg.se/2011/june/nasselbrod.html
Postat av: cicci
ska testas vid tllfälle.. låter ju väldans smarrigt.
Postat av: Karin
Vilken mumsig sommarmat!
Hoppas veckan börjat fint
Postat av: Fishis
Jag blir sugen på en grillad köttbit ;)
Trackback