Match Point

Scarlett Johansson & Jonathan Rhys Meyers i Match Point
[Foto: IMDb.com]

Om du är en nattramlare som jag och gillar film är kvällens sena visning något för dig. SVT1 visar Woody Allens thriller Match Point som är en, om jag får försöka vara lite vitsig, smash hit. Smart intrig, kusligt spännande och fina skådespelarprestationer från bla Jonathan Rhys Meyers, Scarlett Johansson, Emily Mortimer och Matthew Goode. Ovanligt allvarlig film för att vara Allen, och det är bara till filmens fördel.

Den fattiga strebern Chris Wilton [Rhys Meyers] har precis fått jobb som tennistränare på en fashionabel klubb i London. Där ser han hur det rika och etablerade folket framlever sina dagar. Jämfört med Chris egen påvra tillvaro ter sig många av tennisklubbens medlemmars liv som en utopi. Men så börjar han umgås med Tom Hewett [Goode] och hans amerikanska fästmö Nola [Johansson]. Plötsligt får Chris smaka på det ljuva livet. Han börjar uppvakta Toms syster Chloe [Mortimer] för att komma närmare sitt mål att leva ett liv i lyx. Men en sak har han inte räknat med. Den sensuellt charmerande och från enkla förhållanden Nola. Som fästmö till Tom är hon förbjuden frukt. Men det är väl trots allt den som smakar bäst? Finns det de som säger i alla fall. Och Chris kan inte låta bli. Fastän att han vet att han inte borde. Fastän han riskerar sin nya ställning som familjen Hewetts gunstling.

Utvecklingen blir både komplicerad och obehaglig. Bedrägeriet går under huden i vissa scener. Rhys Meyers spelar fenomenalt, och porträtterar en mångfacetterad personligthet som är ambitiös men samtidigt osäker och frustrerad. Kluven mellan olika behov. Och kanske har han också ett drag av psykopati? Välgjort är det i alla fall och jag garanterar dig en god filmstund. Game, set and match till Woody Allen!

Match Point, kl 23.30 i SVT1.


[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten


Kommentarer
Postat av: cicci

kollade på "just go whit it" idag.. rolig som bara den... skratta mycket.. lättsam.. rekomenderas=)

2011-07-06 @ 00:59:53
URL: http://cicci79.blogg.se/
Postat av: allakanlaga

Tack för att du fortsätter besöka mín blogg! :) Ja, Match Point är en otroligt bra film! Jag är ett stort Woody Allen-fan och det är imponerande hur bra han lyckas med även den här genren!

2011-07-11 @ 23:41:35
URL: http://allakanlaga.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0