Kubansk chokladmousse


[Foto: Hemmakatten]

Detta recept på kubansk chokladmousse kommer från den duktiga kocken Leila Lindholm och den härliga kokboken Leilas guldkant på vardagen. En underbar bok att bläddra i, inte bara för de goda recepten utan också för de fantastiska bilderna. Det är lika mycket en fotobok som en kokbok. Den kubanska chokladmoussen är en mycket uppskattad efterrätt om man orkar ta sig igenom de olika momenten.

Ingredienser 4 portioner

100 g mörk choklad 70 %
1 st äggula
1 msk muscovado socker
0.5 msk espresso
1.5 st passionsfrukter
0.5 msk mörk rom alt. romessens
1.5 dl vispgrädde

- Smält chokladen i vattenbad.
- Vispa äggula och socker i en bunke (som ska vara tillräckligt stor till hela moussen).
- Blanda kaffe och rom och urskrapade passionsfrukter som du sedan rör ner i äggblandningen. Senast silade jag passionsfruktköttet så att bara saften blev kvar till moussen. Kärnorna kan vara lite hårdtuggade...
- Häll i chokladen (när den smält) i äggsmeten. Vispa grädden löst som du sedan försiktigt blandar i chokladröran.
- Häll upp i fina glas eller koppar, hyvla lite choklad över och ställ i kylen tills serveringen.

Kubansk chokladmousseLeilas guldkant på vardagen
[Foto: Faksimil Leilas guldkant på vardagen]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer
Postat av: Nina

Lät ju supergott! Min sambo älskar mousse, kanske skulle överraska honom snart :)



Ha en fin dag!

Kram N.

2011-01-06 @ 12:58:06
URL: http://anina.blogg.se/
Postat av: sara

låter himelskt gott! Leila är så bra, denna är faktiskt den enda av hennes böcker som jag inte har skaffat mig än. Men självklart ska den ingå i samlingen! =)

2011-01-06 @ 22:46:13
URL: http://missmantyniemi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0