Familjen Jones

The Joneses - sevärd film
[Foto: IMDB.com]

The Joneses är en amerikansk komedi med dramainslag. En film som innehåller mycket humor och snabba leveranser av kvicka repliker. Det finns gott om komiska scener men filmen riktar också kritik mot det konsumtionssamhälle vi lever i.

Familjen Jones består av pappa Steve [David Duchovny], mamma Kate [Demi Moore], sonen Mick [Ben Hollingsworth] och dottern Jenn [Amber Heard]. På ytan verkar de ha allt. Flashiga jobb, lyxiga prylar, snabba bilar, snygga kläder och ett flådigt hus inrett enligt de senaste inredningstrenderna. Men skenet kan bedra.  Jones är ingen riktig familj utan en företagskonstruktion, en enhet, som flyttar till den rika förorten för att göra affärer. Sälja sig själva men framför allt de produkter de omger sig med. Det handlar om varumärkesbyggande och produktplacering på en högst avancerad nivå. Genom sin lyxiga livsstil vill medlemmarna i familjen Jones få även andra i närområdet att köpa produkterna som de använder. Allt socialt umgänge i grannskapet och i skolan ses som försäljningstillfällen. Det är riktigt kul att följa. Och det fungerar.

Ben Hollingsworth, Amber Heard, Demi Moore och David Duchovny i Familjen Jones.
[Foto: IMDB.com]

Försäljningssiffrorna går i taket och företagsledningen är väldigt nöjd med enheten Jones. Det finns bara en hake. Det växer fram en vänskap mellan familjen och en del grannar och skolkamrater. Dessa känslor är på riktigt och inga siffror i försäljningsstatistiken. Det är människor av kött och blod vars liv och öden påverkas vare sig familjen Jones vill det eller inte. ”Pappa” Steve i familjen börjar ifrågasätta arbetet. Får man verkligen försöka påverka människors liv och konsumtionsvanor på detta sätt? Och inte bättre blir det när hans känslor för ”frun” , eller rättare sagt chefen, rejält överskrider det kollegiala kamratskapet. Han vill ha mer, något äkta, och börjar allt mer längta tillbaka till verkligheten. Till ett riktigt jobb fritt från lögner och till en riktig relation med en kvinna han gillar.

The Joneses
är en mycket underhållande film med ett sunt underliggande budskap. David Duchovny och Demi Moore är fint samspelta och i en stark biroll ses Gary Cole som alltid levererar ett gott hantverk. Jag gillar den här filmen. Den sätter fingret på något viktigt. Måste du konsumera för att vara lycklig? Måste du ha de senaste i mode- bil- eller inredningsväg för att grannarna har det? Blir du mer nöjd med dig själv och livet av statusprylar? Se Familjen Jones och få dig några goda skratt samtidigt som det blir en tänkvärd lektion i livets konsumtion.

The Joneses - amerikansk komedi
[Foto: IMDB.com]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten


Kommentarer
Postat av: Barnens Hjältar

Den verkar urbra, kul med lite annorlunda teman i filmer :-)

Ha en fortsatt fin kväll!

2011-01-19 @ 18:58:28
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: Yohanna i Las Palmas

Uj vad sugen jag blev på att se den. Går den på bio i Sverige just nu eller hyrde du hem den?

God afton!

Yohanna

2011-01-19 @ 22:56:57
URL: http://yohannailaspalmas.webblogg.se/
Postat av: Anonym

tänkvärd var den verkligen. trodde att den skulle vara en rikgit rolig komedi, men hade lite fel där. jag vart rätt besviken när jag tycker den var mest sorglig o hemsk.

2011-01-23 @ 19:19:51
URL: http://tveo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0