Barnaby går i pension

John Nettles som DCI Barnaby
[Foto: Mikael Sjöberg/Expressen.se]

Då var det dags för de sista fyra avsnitten av Morden i Midsomer med skådespelaren John Nettles som Detective Chief Inspector Barnaby. Barnaby har stått i fronten för brottsutredningarna på den engelska landsbygden sedan 1997. Men nu går Barnaby i pension då Nettles har bestämt sig för att sluta och försöka hinna med andra roller innan han blir för gammal. Som 63 år, och i mitt tycke fast förankrad institution som DCI Barnaby, ska det bli intressant att följa hur det går med resten av karriären. Klart jag kan förstå att det finns en längtan att göra något annat efter 13 säsonger i samma tv-produktion men ett vinnande koncept är trots allt ett vinnande koncept.

Visserligen blir det en annan polis i Barnaby-släkten som tar över stafettpinnen, kusin John Barnaby i form av skådespelaren Neil Dudgeon (välkänt ansikte i brittiska crime time-produktioner), men det är trots allt John Nettles som varit navet i denna framgångsika serie. Det blir en tuff uppgift att följa i Nettles spår.

Nåväl, hatten av för John Nettles som spelat denna ömsom gemytlige, ömsom småironiska kriminalkommissarie med bravur. Han har etsat sig fast i den svenska folk(tv)-själen för alltid. Jag tänker verkligen sitta som klistrad de fyra kommande söndagarna. Och jag tänker njuta av denna speciella serie. Insupa det fina landskapet, de engelska karaktärsskådelspelarna, de inte alltid för svåra intrigerna och så klart John Nettles som DCI Barnaby. Tack för den här tiden!

Start ikväll kl 21.00 i SVT1. För dig som inte har möjlighet att titta, finns även Morden i Midsomer på SVT Play.

Morden i Midsomer
[Foto: Mark Bourdillon, från SVT.se]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: F

SV: haha ja xD

2011-01-02 @ 18:12:26
URL: http://fridanilzzon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0