Skogschampinjonsoppa

[Foto: Hemmakatten]
När du tröttnar på julmaten och vill äta något "lätt" kan jag verkligen rekommendera den här soppan. Jag åt något liknande på Bee Kök & Bar och vid första skeden kände jag direkt att "den här soppan måste jag prova att göra själv". Min egen variant kommer inte riktigt upp i Bee:s underbara smak men fullt tillräckligt för att jag ska göra den igen. Snart.
Recept 4 personer
200-300g skogschampinjoner (eller vanliga går lika bra)
5 dl grädde
3 dl buljong (jag tog mörk oxbuljong)
2 dl vitt vin
2-3 msk sherry
färsk timjan
färsk bladpersilja
svartpeppar
1 paket bacon
Skär skogschampinjonerna i mindre bitar och stek tills de är gyllenbruna. Lägg över svampen i en stor kastrull där buljongen kokar. Spara några till garnering! Koka svampen mjuk några minuter. Mixa sedan med stavmixer tills du får en slät soppa. Häll i vitt vin och grädde. Låt puttra några minuter. Häll i sherry och dra några tag med svartpepparkvarnen. Sist i med de färska örterna.
Under tiden som soppan kokar ihop finhackar du bacon och steker i en separat panna. Lägg bacon i botten av tallriken, häll på soppan, garnera med svampbitar och färska örter. Servera!
Jag gjorde bake-off ciabatta till med smör. Vitlökssmör för den som gillar är annars gott till när det smälter på det ugnsvarma brödet.

[Foto: Hemmakatten]
© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!
Kommentarer
Postat av: Barnens Hjältar
Vad gott det såg ut. Det får jag testa någon gång :-)
Postat av: Anonym
åhh lät supergott! hoppas du haft en härlig jul:)
Trackback