The Mentalist tillbaka

Simon Baker som Patrick Jane i The Mentalist
[Foto: IMDb.com]

Ni missar väl inte att Simon Baker är tillbaka i sin paradroll Patrick Jane i The Mentalist ikväll. Kl 22.00 fortsätter TV3 att sända de sista avsnitten på säsong 3. Denna guldlockiga man vars charm och intuition hjälper den federala enheten CBI (Criminal Bureau of Investigation) att lösa brott i Kalifornien, har väl inte gått någon förbi. Vi är många som gillar The Mentalist. Jag tycker serien är underhållande just för att den har en lite annorlunda vinkling på brottsutredningar, framför allt när det gäller metoderna som används för att lösa brotten. Och det är där Patrick Jane kommer in. Expert på att avläsa kroppsspråk, ansiktsmimik, tonfall och mänskligt beteende. Han ser de mikrouttryck som de flesta andra missar. Och kan dra smarta slutsatser av detta som leder till genombrott i CBI-enhetens kniviga fall.

Simon Baker & Robin Tunney
Simon Baker & Robin Tunney
[Foto: IMDb.com]

Australiensaren Simon Baker är perfekt i rollen som den inhyrda konsulten Patrick Jane. Bakers naturliga utstrålning och smittande leende gör sig bra i tv-rutan. Välklädd är han också. Och så dricker han mängder av te, det gillar jag! ;) Simon Baker kompletteras väl av den övriga rollbesättningen där bl.a. skådespelerskan Robin Tunney sparrar honom på bästa sätt som hans närmaste chef Teresa Lisbon. Lisbon får stå ut med både ett och annat när hon ska hantera Jane. Det är en balansgång att ge Jane det utrymme han behöver för att använda sin begåvning, utan att trampa allt för många på tårna under tiden han gör det. Ett stort plus i serien är den humor som är inbakad i manus. Det brukar alltid bjudas på några goda skratt i varje avsnitt. The Mentalist är en "snäll" deckarserie. Miljöerna är ofta vackra från det kaliforniska landskapet, och skurkarna känns inte speciellt elaka. Men det är ändå spännande på sina håll. Och definitivt underhållande!

The Mentalist, kl 22.00 onsdagar i TV3.


[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: Mrs Bernhardsson

Det kan man inte missa..

2011-08-24 @ 22:45:48
URL: http://mrsbernhardsson.blogg.se/
Postat av: Lina

Hej!! Kom gärna och fira hos mig. Jag har en STOR utlottning av wings-reproduktioner, personliga tavlor, retro-motiv m.m. Välkommen att delta och lycka till!Hälsningar

/Lina

2011-08-25 @ 08:10:19
URL: http://linagardelid.blogspot.com/
Postat av: Sofia

Äntligen!

2011-08-25 @ 13:51:33
URL: http://www.intheheadofs.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0