Lavendelbiscotti

Lavendel- och mandelbiscotti
[Foto: Hemmakatten]

Igår provade jag ett nytt biscottirecept med torkad lavendel och mandel. Jag var lite osäker på hur lavendel, vars doft är underbar, skulle vara som smak, men det visade sig fungera alldeles utmärkt. Kollegorna på jobbet verkade nöjda och en väninna som fick en alldeles egen ask med skorpor tycktes uppskatta det. Så testa om du har möjlighet. Mycket lätt att göra. Jag plockade färsk lavendel som jag torkade några dagar i rumstemperatur för att sedan smula ner i degen.

Recept Lavendelskorpor (40-50st)
100g sötmandel
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk torkade lavendelblommor
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 stort ägg (jag tog 2 ägg för att få degen att hålla ihop bättre)
1 äggvita till pensling

- Sätt ugnen på 175 grader. Mal hälften av mandeln, grovhacka resten och blanda båda delar med mjöl, bakpulver och lavendelblommor.
- Rör smör och socker poröst. Arbeta ner mandel och ägget.
- Dela degen i tre delar, rulla dem till 30 cm längder.
- Lägg på smord plåt, platta till, pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen ca 20 min.
- Ta ut plåten, sänk värmen till 75 grader. Skär längderna i bitar och ställ in plåten igen. Låt skorporna torka i ca 60 min.

Lavendelskorpor
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Intressant recept! Och en kanonbra present!

2011-08-31 @ 16:38:10
URL: http://www.intheheadofs.se/
Postat av: cicci

låter smarrigt!

2011-08-31 @ 21:37:59
URL: http://cicci79.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ser gott ut!

2011-09-01 @ 13:18:53
URL: http://karinolofsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0