Doktorn är inne

House MD, TV4, tisdagar
[Foto: IMDb.com]

Om du inte får nog av cynism i vardagen tycker jag inte du ska missa de nya avsnitten av House MD. Specialisten på komplicerade differentialdiagnoser är tillbaka i rutan. Trevligt tycker jag då jag gillar den sarkasm som Dr House strör runt omkring sig. Även om det nog hade varit ganska olidligt att ha en sådan kollega i verkliga livet. Nu behöver jag inte det och kan därför njuta fullt ut av Hugh Lauries skådespelarkonster i läkarrocken. Sist serien avslutades fick House ett sammanbrott efter att ha förlorat en patient som han kämpade hårt för att rädda. Och både han och kollegan Dr Cully insåg att de har starka känslor för varandra. Mer än kollegiala sådana. I första avsnittet av denna serieomgång försöker House och Cully reda ut vad de känner för varandra.

Hugh Laurie & Lisa Edelstein i House MDHouse arbeter
[Foto: IMDb.com]

Med tanke på Dr House tidigare historik med kvinnor, och dysfunktionalitet när det kommer till det motsatta könet, ja kanske i relation till alla slags människor, ska det bli intressant att följa förvecklingarna framöver. Men särskilt gillar jag de dräpande repliker som House fäller till sina läkarkollegor och patienter. Det oväntade med twist brukar bli resultatet. Gärna med en stor dos ironi, men också ibland, faktiskt med en genuin omtanke för sina patienter som grund. Även om House aldrig skulle erkänna det själv. Hugh Laurie verkar outtröttlig i sin karaktär och blir bara bättre med åren. Han flankeras väl av övriga i ensemblen med Robert Sean Leonard som Dr Wilson[ni känner igen honom från Döda Poeters Sällskap], Omar Epps som Dr Foreman, Lisa Edelstein som Dr Cuddy och Jesse Spencer som Dr Chase i spetsen. Samt några fler förstås, men det får du upptäcka själv.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Inte för att jag måste utan för att jag vill. Jag hade definitivt kunna tänka mig en svårartad (dock högst övergående) symptombild för att få Dr House´s tillsyn. Han har både hjärnan och utseendet. Och enligt min åsikt är skäggstubb på män i en viss mogen ålder (säg runt 50-strecket) definitivt symptom- och kanske till och med beroendeframkallande! :) House MD på TV4, tisdagar, kl 21.00.


[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten


Kommentarer
Postat av: Ida ♥

Var med i min tävling om ett hemmagjort ljus, perfekt att ha nu i höst!

http://idahtt.blogg.se/2011/august/tavling.html

förlåt om du redan har fått det här ♥

2011-08-30 @ 16:27:46
URL: http://idahtt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0