It´s complicated

It´s Complicated med Meryl Streep & Alec Baldwin
[Foto: IMDb.com]

Meryl Streep spelar caféägaren Jane Adler som står lite senare än mitten av livet. Hon har tre barn i 20-årsåldern och är sedan tio år skild från Jake Adler [Alec Baldwin], framgångsrik advokat som gift om sig med sin älskarinna, en kvinna väldigt mycket yngre än han själv. Om Jane har lagt skilsmässan bakom sig eller inte är en fråga som blir påtagligt aktuell när den yngsta sonens high-school examen ska firas av hela familjen. Uppenbart finns det en gnista kvar mellan Jane och Jake.

Men var inte de klara med varandra? Får man verkligen bli attraherad av sin exman? Som dessutom är omgift... Jane brottas med sina känslor för sin exmake samtidigt som hon får upp ögonen för en ny man, arkitekten Adam [Steve Martin]. Han är pålitlig och en lugnare variant, rätt olik den buffligt charmiga och karismatiska exmaken. Hur ska hon göra? Ska hon välja någon eller ingen och bara fortsätta sitt ensamma, trygga liv?

Meryl Streep & Alec Baldwin har fin personkemi
Meryl Streep & Steve Martin
Foto: IMDb.com]

It´s complicated är en härligt varm kärlekskomedi, med många goda skratt. Jag gillar den! Det märks också att det är samma regissör som för The Holiday, en av mina favoritfilmer. Inte bara för den höga filmkvalitén och de goda skådespelarinsatserna, utan på den nästan identiska filmmusiken som spelas i bägge. Tonerna är ruskigt snarlika. Men det fungerar. I både The Holiday och i It´s complicated ackompanjerar musiken berättelsen på ett fint sätt och ger skjuts mellan scenerna.

Jag tycker att It´s Complicated tar upp många bra och relevanta frågor som berör de flesta. Går det att hitta tillbaka till varandra efter ett slitsamt uppbrott? Är problemen som fanns då lösta nu genom tidens gång och personernas mognad? Har kanterna slipats av och mjuknat så pass att man kan förlåta varandra för det förflutna och ge varandra en ny chans?

It´s Complicated

Foto: IMDb.com]

It´s Complicated är verkligen en feel-good film som får fem Hemmakatter av fem möjliga. Mycket tack var Alec Baldwins inspirerande skådespel. Han är som en stor katt som tar för sig av livet, sprutar av känslor och charm. Baldwin är i högform som exmannen tätt följd av Streep (som alltid känns gedigen om än lite väl skrattande i vissa scener) och Steve Martin är ovanligt nedtonad, vilket passar honom. Även om filmen inte slutar som jag vill gillar jag sättet som den berättar om kärleken. Att kärlek alltid är ganska komplicerat. Eller kanske inte är det, när det kommer till kritan. Beror mycket på vilket förhållningssätt du har. Komplicera, problematisera, väga för och emot kontra kör på, gå på känsla och se om det håller!

Ja, välj själv när du ser It´s Complicated. Jag lovar att du får en underhållande stund!

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: Karin

Låter feelgood i allra högsta grad, kan vara riktigt trevligt ibland!:)Och ja, Nordiska är som en "oas i öknen" här kan man säga haha

Ha en trevlig svensk dag!

2010-11-04 @ 07:45:44
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Elin

Fin blogg:) Följa varandra via bloglovin?

2010-11-04 @ 10:01:29
URL: http://fashionbyelin.blogg.se/
Postat av: Cissi

Den har jag också sett, men det var ett tag sen :)

2010-11-04 @ 10:47:36
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Yohanna i Las Palmas

Hej!

Jag såg den för ett tag sedan och älskade den. Härliga miljöer dessutom, hus, dekorationer och bakverk, UNDERBART!

Ett som slog mig (höggravid och allt som jag var) var att jag längtade efter tiden då barnen ska bli vuxna och flytta hemmifrån så man får tillbaka sitt eget liv. Lite tidigt att gå och längta efter det nu, fattas ju ett par år till dess :)

/Y

2010-11-04 @ 11:58:54
URL: http://yohannailaspalmas.webblogg.se/
Postat av: Ellinor

hehe den verkar rolig!

2010-11-04 @ 14:34:23
URL: http://sharpen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0