Mauro & Pluras kök

Mauro & Pluras kök på TV8
[Foto: tv8.se]

Ett mat- och underhållningsprogram som har varit en höjdpunkt varje vecka det har sänds är Mauro & Pluras kök. Det är varm stämning, musik, mat, roliga imitationer från Mauro Scocco och intressanta gäster. Allt som krävs för ett trivsamt och underhållande program. Unikt i sitt slag. Samtal över matlagning med Mauro och Plura blir originellt och speciellt. Varje program får också en levande och spontan atmosfär. Gästerna deltar med starka åsikter och starka karaktärer. Och ofta med en stor portion musik. Vad sägs om Lisa Nilsson, Lena Ph, Moneybrother, Gustaf Skarsgård, Peter LeMarc, Michael Nyqvist mfl!

Mauro och Pluras kök är säreget på ett positivt sätt. Matlagningen hemma i Pluras kök, där Plura allt som oftast slänger av sig tröjan och lagar rätterna med bar överkropp och överväldigande stor mage. Stämningsfulla bilder av Mauro och Plura som promenerar genom ett vinterkallt Stockholm och tipsar om sina smultronställen inom matvärlden (bla delikatessbutiker, specialistgrossister). Musikinslagen med rifftävling och när programledarna själva eller gästerna tar ton.

Jag kan bara säga att det är det bästa matlagningsprogram som jag har sett på länge. Och program för övrigt. Och så fort den småputtriga programvinjetten sätter igång blir jag hungrig och sugen på ett glas vin. Goda recept också, som känns hyfsat lättlagade. "Poesi på en tallrik" som Plura brukar säga. Poesi i tv-rutan säger jag.

Säsong 1 är över men alla avsnitten finns att avnjuta på TV8 play. Missa inte! Redan en svensk klassiker.

Lisa Nilsson & Michael Nyqvist gästar ett program
[Foto: Skärmdump från tv8.se]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0