Filmkväll

Ikväll visas inte mindre än tre riktigt bra filmer, alla med start kl 21.00 så kampen om tittarna blir tuff. Kanske valet kan bli lite lättare om du får veta vad de handlar om. Här kommer en kort genomgång av Michael Clayton, Bridget Jones dagbok och The Jane Austen Book Club.

Tom Wilkinson & George Clooney i Michael Clayton
[Foto: IMDb.com]

Michael Clayton - TV4
Thriller med George Clooney som är föredömligt nedtonad. Clooney spelar advokaten Michael Clayton som jobbar som "städare" på en välkänd advokatbyrå, dvs han är den som ser till att alla problem i företaget, hos klienter och anställda försvinner. Så kommer han dock en konspiration på spåren och de som ligger bakom denna ser gärna att det är Michael Clayton som försvinner. Mycket bra skådespelare förutom Clooney i Tilda Swinton och Tom Wilkinson, samt spännande smart intrig. För längre recension, läs vad Hemmakatten har skrivit tidigare om filmen.

Renée Zellwegger & Colin Firth i Bridget Jones dagbok
[Foto: IMDb.com]

Bridget Jones dagbok - Kanal 5
En romantisk komedi när den är som bäst. Roliga repliker, sköna rollkaraktärer, kärlek som kommer och går och som till slut stannar kvar. Och framför allt snygga, charmiga skådespelare. Trion Renée Zellwegger, Hugh Grant och Colin Firth. Need I say more?! Det roliga är också att Colin Firth spelar den schyssta advokaten Mr Darcy som faller för Bridget trots hennes troschocker i tv och förmågan att alltid säga fel saker vid fel tillfällen. Hysteriskt roliga scener emellanåt. Det lustiga med Firth är dock att han spelade DEN Mr Darcy i BBC-tvserien av Jane Austens Stolthet och fördom. Att han nu i denna komedi spelar ännu en Mr Darcy är ett genidrag av rollbesättarna. Zellwegger gör Bridget Jones med charmig klumpedunsighet, utelämnande dagboksskrivande och drömmen om den stora kärleken. Jones´kompisar står för viktiga humoristiska inslag med sina vassa kommentarer och cyniska inställning till män och förhållanden. Filmglädje när den är som bäst. Bra soundtrack också inte att förglömma.

The Jane Austen Book Club
[Foto: IMDb.com]

The Jane Austen Book Club - TV3
Den här mysiga filmen har jag nämnt tidigare och den handlar om en dynamisk grupp kvinnor (och en man) som möts över sitt gemensamma intresse - Jane Austen romaner. Så mycket att de till slut bildar en bokklubb där de viktigaste romanerna avhandlas. Deltagarna får genom Austens berättelser en spegel till sina egna känsloliv och relationer. Genom diskussionerna och genom att mötas i vänskap trasslar de även ut sina personliga förehavanden. Perfekt om du gillar Austens historier men inte ett måste för att kunna njuta av den här filmen. Snygga miljöer, snygga kläder och fint utmejslade karaktärer. Många bra skådelspelare som det är en fröjd att titta på; Kathy Baker, Amy Brenneman, Maria Bello, Emily Blunt, Jimmy Smiths mfl. Humor, kärlek och tankeväckande händelser. Vad mer kan man begära av en söndagsfilm? Hej, vad mer kan man begära av en film överhuvudtaget!

Tre otroligt bra filmer fast på helt skilda sätt. Så spela in den ena, hyr den andra och titta på den tredje...God filmkväll på er!

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0