The ugly truth

The Ugly Truth
Gerard Butler & Katherine Heigl
[Foto: IMDb.com]

The ugly truth handlar om den bistra sanningen om kärlek, kvinnor och män. Men framför allt om en specifik mans syn på kvinnor och deras förhållningssätt till män. Gerard Butler spelar åsiktsmaskinen Mike som efter provokativa tv-framträdanden, där han ger singelkvinnor tips om hur de ska uppträda mot män för att fånga dem, och inte minst behålla dem, får ett stående inslag i ett känt morgon tv-program. Uppskattad producent för denna morgonshow är Abby [Katherine Heigl] som direkt ogillar både Mikes uppsyn och kommentarer som i hennes ögon är mansgrisaktigt förnedrande såväl för kvinnor som för män. Inte hennes sanning direkt. Men Mike framhärdar att hans sätt är det rätta och genom ett vad låter Abby sig rådgivas av Mike inför en date med den nya snygga grannen [Eric Winter]. Mike får bestämma hur Abby ska klä sig och bete sig gentemot läkarsnyggingen för att få honom intresserad. Ska Mikes bistra sanning om kvinnor och män visa sig vara framgångsrik? Därmed är intrigen igång och många dråpliga situationer uppstår.

The Ugly Truth - rolig romantik
[Foto: IMDb.com]

Heigl visar i en del scener att hon verkligen har komisk tajming. Hennes minspel är obetalbart och lockar till skratt, särskilt i scenen med en middag och speciella underkläder. Ibland är emellertid gränsen hårfin mellan komik och överspel. Charmiga Butler spelar mansgris med bravur. Muskulös och manhaftig med glimten i ögat. Dock verkar han ibland få kämpa med de verbala leveranserna och jag saknar lätthet i replikerna. Ni vet när replikskiftena är som en pingpong match; snabb, kvick och växlande.

Som helhet är The ugly truth en helt OK romantisk komedi med en hel del skratt och sensuell dansscen. Passar perfekt för att pigga upp en regnig grå dag.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: Anonym

Å tack, undrade var det var jag hade sett Gerard Butler i för film förut när jag såg P.S i love you o The bounty hunter här om dagen. The ugly truth var det tydligen. Mer romantiskafilmer med Gerard Butler i huvudrollen

2010-09-14 @ 23:32:31
URL: http://tveo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0