Huset vid sjön

The Lake House
[Foto: IMDb.com]

Idag visar TV3 det romantiska dramat Huset vid sjön med Sandra Bullock och Keanu Reeves. Den här filmen skrivs ofta ner av recensenter som kritiserar skådespeleriet och trovärdigheten i historien. Men jag gillar den. Vad gäller realistiska intriger, ja det säger sig självt när det är film, då får man, och ska tycker jag, tänja på gränserna. Annars kallas det dokumentär och nyhets- eller samhällsskildring. Keanu får ofta omdömet att hans skådespelartalang är av det mer träiga slaget, men i den här filmen är han enligt min utsago faktiskt ganska inspirerad. Det märks att han gillar storyn och sin karaktär Alex Whyler, arkitekt och byggnadsentreprenör.

Sandra Bullock & Keanu Reeves
[Foto: IMDb.com]

Men vad handlar filmen om? Jo, Sanda Bullock spelar läkaren Kate som hyr ett enastående väldesignat hus vid sjön som hon trivs väldigt bra i. Hon kan se spår efter den tidigare ägaren och börjar undra vem det var. När hon flyttar vidare lämnar hon ett brev efter sig till nästa hyresgäst i husets brevlåda. Det visar sig bli Alex som får hennes brev. Brevväxlingen fortsätter och personkemi uppstår. Känslor växer fram men det finns ett stort och oöverstigligt problem. De lever inte i samma tid. Kate lever i nutid och Alex lever några år tidigare. När de kommer på detta blir dilemmat minst sagt påtagligt. Det är svårt att hitta rätt i datingdjungeln som det är, och detta är väl ett hinder som heter duga. Men längtan är stor och de försöker komma på ett sätt att ändå kunna mötas på samma plats i samma tid.

Jag gillar den här typen av story, när det är ett sagoaktigt inslag (övernaturlighet är att ta i). Att människor kan få kontakt genom ödet eller slumpen. Sak samma om det är en magisk brevlåda eller ett hål i tidsreven (som i filmen Kate & Leopold). Om man bortser från hur kommunikationen mellan Kate & Alex sker, är det en söt historia med mycket romantik och längtan. Om att göra val i livet, att följa sin instinkt och sina känslor. Och att ta vara på tillfället när det dyker upp.

Nåväl, du får se filmen själv och avgöra om filmen Huset vid sjön är ett bottennapp eller romantiskt inspirerande. För mig är den det sistnämnda! Trevlig filmkväll! :)

Par som brevväxlar genom tiden
[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: €lin --> Fotografi & Design

sv; jaha okej!:D tackar :)

2010-06-29 @ 18:35:15
URL: http://elinsdiary.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0