Under Toscanas sol

Under Toscanas solDiane Lane - bra som vanligt
[Foto: Hemmakatten, på filmomslaget]

Ikväll kl 21.00 visar kanal 9 den romantiska filmen Under Toscanas sol med en av mina favoriter Diane Lane. Filmen värmer särskilt denna årstid, det är sol, värme och vackra italienska miljöer. Men inte bara därför. Det är också en film om att hitta tillbaka till sig själv efter en tuff tid. Att våga släppa taget och vara öppen för förändringar. Och inte minst att försöka njuta av vad livet har att erbjuda trots tidigare bakslag.

Diane Lane, som alltid sevärd, spelar författaren Frances Mayes som efter en slitsam skilsmässa i USA får en ensamsemester av goda vänner. Toscana är resmålet. Under sin resa köper Frances impulsivt ett fallfärdig hus, som av mäklare skulle beskrivas som "villa med mycket gammaldags charm - visst renoveringsbehov", och hon försöker sedan göra sig hemmastadd i huset och komma till ro med sig själv i ensamheten.

Den romantiska Toscana-miljön är dock först bara en hånfull påminnelse av vad Frances har förlorat och inte klarar av att få, men sakta tinas hon upp av både solens varma strålar och italienarnas charmiga bemötande. Filmen är något av en lättviktare, men bjuder på flera fina scener där Frances möter Toscanas invånare och i sina försök att bygga upp ett nytt liv och våga ge sig ut på nya romantiska äventyr.

Se gärna Under Toscanas sol, för den härliga miljön samt för Diane Lanes fina spel. Och historien är trots allt mänsklig. Vem vill inte hitta sig själv, bli tillfreds med sitt liv samt möta en kärlek som håller?

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0