Lipstick Jungle

Lipstick Jungle
[Foto: Hemmakatten, på dvd-omslaget]

Tänk dig Sex and the City. Fast bättre. Och snyggare Och hetare. Ja, då har du tv-serien Lipstick Jungle. Min favorit just nu. Tre framgångsrika, smarta och intensiva kvinnor med karriärer i New York. De är vänner och delar framgångar och motgångar på samma stöttande sätt. De finns där för varandra och ger varandra den där extra lilla energitändningen och supporten vare sig det gäller att tackla fiender i karriären eller för att få igång kreativiteten på jobbet eller i relationen.

Brooke Shields som Wendy Healy
[Foto: IMDb.com]

Det handlar om Wendy Healy, filmbolagschef och tvåbarnsmamma. Wendy är gift med engelsmannen Shane [Paul Blackthorne] som inte är helt nöjd med att vara den som drar det tyngsta lasset hemmavid. Wendy spelas av erfarna Brooke Shields på ett genuint sätt. Sheilds förmedlar skickligt Wendy som den drivna karriärkvinnan på jobbet samtidigt som det bränner i henne ibland att inte alltid kunna vara där för sina barn. Eftersom jobbet kräver mycket. Men samtidigt är Wendy en bra mamma som älskar sina barn. På de sätt hon kan.

Kim Raven som Nico Reilly
[Foto: IMDb.com]

Vidare har vi Nico Reilly [Kim Raven från bla 24], karriärklättrande chefredaktör för ett kvinnomagasin och sedan 17 år gift med sin dåvarande collegeprofessor. Men numera är det inga sexiga läxor som läses i sängen. Mest praktiska göromål som avhandlas. Inga barn men en desto mer framgångsrik karriär där Nico får navigera hårt mellan konkurrerande falska kollegor och där hon tar i med rätt vassa nypor för att få tidningen dit hon vill. Men så en dag träffar hon Kirby, en het hunk i 25-årsåldern och hon vet plötsligt inte vart hon ska ta vägen, hon som alltid annars vet på råd. Glöden har svalnat där hemma, men hon älskar ju sin man. Eller?

Lindsay Price spelar modeskaparen Victory Ford
[Foto: IMDb.com]

Tjejtrion sista och minsta medlem är Lindsay Price som spelar modeskaparen Victory Ford. Victory får efter några givande år inom modebranschen där framgång lagts på framgång, nu se sig börja om från ruta ett igen då senaste visningen vare sig gick hem hos inköpare eller modepress. Dock börjar det spira på kärleksfronten istället när hon möter miljardären Joe Bennett, skarpt spelad av gamle 80-talsräven Andrew McCarthy. Ni minns väl Pretty in Pink? Ska Victoria få sitt modeföretag på fötter igen och har hon hittat rätt i den speciella Joe?

Jag är väldigt förtjust i den här typen av tv-serier där starka kvinnor bjuder på sina härliga personligheter och även sina mindre vackra sidor. Där karriärens upp- och nedgångar skildras med intelligenta vändningar och en viss självinsikt. Och där miljöerna kittlar, men framför allt där skådespelarna har mycket utstrålning och karisma.

Och så ska vi inte glömma modet. För det spelar en stor roll i Lipstick Jungle, precis som i Sex and the City. Kvinnornas personligheter speglas väl i deras klädesplagg. Wendy varvar en aning tråkiga dräkter med snygga klänningsfodral. Victory har de sötaste och sexigaste klänningarna medan Nico har de mest sensuella jobbkläderna. Modekänslan är riktigt hög rakt igenom hela tv-serien. Fast på ett mer jordnära sätt än i Sex and the City. Mer bärbara för vanliga människor.

Robert Buckley som hunken KirbyAndrew McCarthy spelar Joe Bennett
[Foto: IMDb.com]

Och sedan är det mycket bar skimrande hud, långa ben, glänsande hår och en del heta scener. I like it! Det märks att det är samma författare som står bakom de bägge böckerna som båda tv-serierna är baserade på. Candace Bushnells skarpa penna och intrigskapande scener är en tydlig röd tråd. Liksom det starka modeinslaget och fokus på kvinnornas upplevelser och känslor.

Så, vill du ha stimulans och både få en verklighetsflykt samtidigt som du faktiskt även kan få en påminnelse om hur det är "där ute", se Lipstick Jungle. Den är inspirerande. Starka kvinnor, stark vänskap och karriärens och kärlekens irrvägar. TV3 har visat säsong 1 och 2, och den första säsongen finns nu även på DVD. Jag får verkligen en kvinnlig "boost" av Lipstick Jungle!

Som Sex and the City. Fast bättre.
[Foto: Hemmakatten, på dvd-omslaget]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: annika

Den är min favorit. Får hoppas att säsong 3 kommer med.

Kram

2010-08-15 @ 09:11:54
URL: http://mindrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0